Lilla Strandgatan 5

City, Helsingborg Se på karta

525 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
9,4 m²
Balkong
Nej
Byggår
1898
Förening
BRF Vikingen 4
Om föreningen
Avgift
1 779 kr/mån
Pris/m²
55 851 kr/m²

I hjärtat av Helsingborg, på Lilla Strandgatan 5 finns nu möjlighet att förvärva ett alldeles eget hotellrum upplåtet med bostadsrätt! Du använder rummet för eget bruk eller hyr ut genom föreningens gemensamma drifttjänst. Juridisk person accepteras vilket gör det till en utmärkt plats för företag att bistå både sina kunder och medarbetare med logi.

Inom en radie på ca 200 meter så når man centralstation, en mängd restauranger och affärer allt därtill som erbjuds i stadens centrum. Från Knutpunkten tar man sig till Kastrup på dryga timmen och till Helsingör på ca 20 minuter.

Rummet i sig är 9,4 kvm stort och har under 2018 haft en intäkt på ca 70 000 kr innan avgift till föreningen. Avgiften för lägenheten är 1779 kr per månad och driftkostnad är fast 295 kr per månad, i detta ingår el och fiber. Rummet är av kategorin ”enkelrum plus” vilket innebär att det finns sovplats för två personer. Kostnaden för att hyra rummet som hotellgäst är i normalfallet 599kr per dygn, 649kr om man är två personer. Denna kostnad är satt för gäster som hyr under kortare perioder, vill man som ägare hyra ut en längre tid så förhandlar man själv fram priset per vecka eller månad med den specifika gästen.

Driftbolagets roll är att de står för allt vad gäller städning och iordningställande av rummet mellan ut -och incheckning, annonsering på en rad webplatser samt skötsel av ekonomin. Som betalning för detta så tar driftbolaget en viss procent av intäkten för uthyrningen av rummet som stegvis blir mindre ju längre rummet hyrs ut i ett streck.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för frågor samt bokning av visningstid.

Läs mer hos mäklaren
MOHV Helsingborg