Brännkyrkagatan 52

Mariatorget, Stockholm Se på karta

2 900 000 kr

Visa bud Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
36 m²
Byggår
1892
Förening
BRF Gårdsbjörken
Om föreningen
Avgift
1 814 kr/mån
Driftkostnad
3 540 kr/år
Pris/m²
80 556 kr/m²

Kärlek vid första ögonkastet? Mitt bland Mariabergets takåsar väntar denna pärla från förra sekelskiftet. Här bor man långt från gatubruset, mitt på en av de mest trendiga och eftersökta adresserna i stan. Rummet har härligt mjuka originalgolv i trä och gott om yta att få plats med både sovdel och soffgrupp. Via pardörrar öppnas den fina balkongen upp med ljuset som flödar in. Odla tomater, njuta i solstolen eller förlänga sommaren? Du väljer själv men vi vågar gissa att det blir en del tid som spenderas på den lilla men mysiga balkongen. Lägenhetens charmiga kök har en stor matplats med utrymme för sena kvällar när vännerna kommer förbi på middag. Ni hör själva, det är svårt att inte trivas här. Mycket välskött förening med helt skuldfri ekonomi!

Välkomna till kvarteret Viggen! Kvarteret stäcker sig över Bastugatan, Tavastgatan, Timmermansgatan och Brännkyrkagatan. De äldsta husen i kvarteret uppfördes under slutet av 1800-talet, däribland detta hus på tomt nr 2 som stod färdigt 1892. Huset med gatnummer 52, består av tre våningsplan med inredd vind. Huset har enligt Stockholms Stadsmuseum en ovanligt välbevarad interiör vilket syns redan vid den praktfulla entrén. Med detta till grund har huset den näst kulturhistoriska klassificeringen av Stockholms Stad. Föreningen Brf Viggen 2 köpte huset 2002 och består idag av 15 lägenheter, varav en är hyresrätt. Sedan förvärvet har man bland annat investerat i nytt tak, fasader och upprustning av gård. Här får man även tillgång till en mysig gård inredd med pergola och grillplats, tvättstuga i entréplan samt cykelförvaring. Föreningen har idag en helt skuldfri ekonomi!

Torget och kvarteren runt omkring är en blandning av folkligt och alternativt. Hemtrevliga små vattenhål blandas med ett intensivt uteliv. På Mariatorget finner ni anrika Hotell Rival, Bistro Süd:s franska kök, taiwanesiska Barobao:s ångade bröd och det gröna snabbmatskonceptet Kalf Hansen. Här ligger också kaffebarer som KAFFE och Johan & Nyström, bagerierna S:t Paul och Petrus sida vid sida med designbutiker, juvelerare, konstgallerier, trendiga second hand-butiker och antikvariat. Saluhallen på Medborgarplatsen, ostbutikerna Gamla Amsterdam och Androuet, livsmedelsbutiken Paradiset m fl erbjuder ett brett utbud. Uppe på Götgatsbacken möts ni av ett myller av butiker, caféer och restauranger. Vi rekommenderar varmt ett besök i Brunogallerian för att stilla shoppingbegären, avsluta med ’Spicy Tuna’ inne på prisade crossover-restaurangen Ljunggren. Södra teatern, Folkoperan, Rivals scen och Fotografiska muséet finns alla i närområdet. Ett stenkast från lägenheten når man underbara Monteliusvägen, som länge har varit en romantisk avstickare. Utsikten över Riddarfjärden, Stadshuset och Gamla Stan är kanske Stockholms vackraste. Här finns även Ivar Los park, där man kan njuta av en picknickkorg i kvällssolen!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Södermalm