Kyrkogårdsgatan 23

Övre Slotts, Uppsala kommun Se på karta

1 695 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
26 m²
Balkong
Nej
Våning
1 av 5, hiss finns
Byggår
1939
Förening
BRF Hörnet
Om föreningen
Avgift
1 192 kr/mån
Driftkostnad
3 420 kr/år
Pris/m²
65 192 kr/m²

Detta vackra hem är ritat av stadsarkitekten Gunnar Leche och karaktäriseras av en härlig atmosfär och bjuder på all tidsenlig charm som högt i tak, djupa fönsternischer, stora fönsterpartier, vackert golv. Bostaden ligger belägen på våning ett vilket i kombination med stora fönsterpartier bidrar till maximalt ljusinsläpp.

Här finner ni en funktionellt flexibel planlösning och ett bekvämt och attraktivt läge med hiss i huset. Direkt när ni kliver in i bostaden möts ni av ljus och en behaglig känsla av trivsel och harmoni. Den välplanerade ytan om 26 kvm fördelar sig på en rymlig hall med avhängningsmöjligheter och förvaring, ett stambytt badrum utrustat med dusch samt handukstork. Rymligt allrum som erbjuder bra utrymme samt naturligt fint ljus. Här hittar ni loftsäng, plats för soffa, skrivbord samt annat möblemang. Vidare finner ni ett inbjudande tidsenligt arbetskök med bra ytor för förvarning och matlagning.

Här bor ni i en stabil och välskött förening med låg månadsavgift och belåningsgrad (2.927 kr/kvm i Årsredovisningen från 2021) där de flertalet av de stora renoveringarna redan är avklarade. Föreningen följer en tydlig underhållsplan. Till lägenheten hör två förråd, den ena i källaren på ca 2 kvm och den andra är på vinden och är ca 6 kvm. Högst upp i huset finner ni föreningens härliga takterass med en fenomenal utsikt över Uppsalas takåsar och Domkyrkan. Hit kan ni bjuda vänner och familj för trevliga middagar och tillställningar.

På Kyrkogårdsgatan bor ni i de anrika kvarteren kring Övre Slotts endast stenkast från centrum och dess modernitet så som shopping, restauranger, teatrar, biografer och caféer. Samtidigt i ett lugnt och lummigt läge med den gröna allén som kantar Kyrkogårdsgatan och närliggande Stadsparken, Villa Anna, Grillska gården, Carolina Rediviva, Universitetshuset och Botaniska Trädgården. I närheten finner ni flertal av Uppsalas populära nationer som Upplands nation, Södermanlands-Nerikes nation och Göteborgsnation.

Gå runt hörnet och njut av den grönskande Vasaparken eller varför inte ta en mysig långpromenad längs med Fyrisån? Efter promenaden kan ni gå förbi Ofvandals Hovkonditori och avnjuta en god bakelse samtidigt som ni vakar över den pulserande staden.

Detta är ett strålande läge även för er som pendlar, oavsett om ni pendlar med bil, cykel eller kommunalt. Närmste busshållplats ligger på andra sidan gatan.

Promenera ut på kullerstensgator och upplev en del av Uppsalas historia och modernitet!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Uppsala

Kontakta mäklaren

Mikael Lindström

HusmanHagberg Uppsala
Mäklare Mikael Lindström, HusmanHagberg Uppsala
0763248486

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.