Tjärhovsgatan 22

Södermalm, Stockholm Se på karta

2 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
26 m²
Balkong
Nej
Våning
5 av 6, hiss finns
Byggår
1940
Förening
BRF Droskhästen 17
Om föreningen
Avgift
2 540 kr/mån
Driftkostnad
1 800 kr/år
Pris/m²
115 192 kr/m²
Antal besök
765
Dagar på Hemnet
5

Definitionen av en grym etta, kan man bo bättre än så här? Med toppläge mellan Nytorget och Mosebacke går det knappast att önska mer - på femte våningen har vi glädjen att presentera en av Söders ljusaste ettor. Med två stora fönsterpartier i söderläge får man fin utsikt över takåsar och föreningens lummiga innergård.

Gillar du att laga mat och suktar efter ett riktigt bra kök så finns det så klart här, med en rymlig matplats som med fördel kan nyttjas som hemmakontor. Fint avskild sovdel, takhöjden möjliggör även sovloft om det kan vara intressant. Generösa förvaringsmöjligheter i både kök och hall. Förutom föreningens tvättstuga finns även mindre tvättstugor att nyttja på varje våningsplan. I avgiften ingår ovanligt nog även hushållsel, det enda som behöver tilläggas är hemförsäkring. Smidigt med tunnelbana ett par hundra meter bort!

Tjärhovsgatan är en spännande adress med anor från 1600-talets Stockholm och var östra Södermalms huvudgata fram till mitten på 1700-talet, då Folkungagatan övertog rollen i detta område. 1940 uppfördes dagens byggnad i funktionalistisk stil efter ritningar från Henning Juhlin. Intill huset finner ni världens äldsta brandstation i bruk, Katarina brandstation, samt Katarina Kyrkas stora grönområden och vackra arkitektur.

Här bor ni i eftersökta kvarter på populära Tjärhovsgatan med närhet till Mosebacke Torg, Medborgarplatsen, Björns Trädgård och Nytorget. I området finns stort utbud av restauranger, barer, butiker och caféer som gör att ni verkligen kan njuta av Södermalm när det är som bäst. Kommunikationerna i kvarteren är mycket bra med tunnelbana vid Medborgarplatsen (grön linje) ca 300 meter från porten, Slussen (röd och grön linje), Stockholm Södra och pendeltåg når ni via kort promenad samt att kvarteren erbjuder ett stort antal busslinjer.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Södermalm

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
 • 23
  maj
  Sön 23 maj kl. 13:30–14:15
  Anmälan krävs via mäklarens hemsida. Under rådande omständigheter endast bokade sällskap. Max 2 personer per sällskap.
 • 24
  maj
  Mån 24 maj kl. 17:45–18:15
  Anmälan krävs via mäklarens hemsida. Under rådande omständigheter endast bokade sällskap. Max 2 personer per sällskap.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.