Skeppargatan 54 A

Östermalm, Stockholms kommun Se på karta

16 500 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2,5 rum
Boarea
80 m²
Biarea
6 m²
Balkong
Nej
Uteplats
Ja
Våning
0, hiss finns ej
Byggår
1884
Förening
BRF Kumlet 16
Om föreningen
Avgift
1 574 kr/mån
Driftkostnad
9 000 kr/år
Pris/m²
206 250 kr/m²

Nu ges möjligheten att förvärva detta eftertraktade, unika och fantastiska boende med låg månadsavgift.
Ett eget gårdshus med exklusiv vindsvåningskänsla i två plan belägen i hjärtat av Östermalm (Oscars församling) byggt anno 1885.
Ifrån gatan passerar man genom föreningens vackra sekelskiftesfastighet och in på den stenbelagda gården där man möter denna mycket spektakulära byggnad som utrustats med all tänkbar teknik utan att spara in på något. Utvändigt har denna byggnad pampiga dubbeldörrar som kantas av nischer med belysning, tidsenliga fönster till vardagsrum och kök samt elektriskt centralstyrda takfönster (med persienner & regnsensorer). I anslutning till byggnaden har man en uteplats med utrymme för bord och stolar. Väl inne möter man en väldisponerad hall, här blandas smarta och stilrena renoveringar med inslag av byggnadens historia. Hallen har ett golv av handslaget tegel med nedsänkt belysning. Här finns även en lättillgänglig wc med tvättpelare samt en smart platsbyggd förvaringslösning, med en toppskiva i Kolmårdsmarmor. Fortsätter man in i byggnaden når man vardagsrummet som har en spektakulär takhöjd på ca 4,4 m i nock. Detta stora rum, rymmer matplats med utrymme för ett stort matbord såväl som vardagsrumsdel med en murad öppen spis (egen skorsten). På entréplan finns även ett stort kök med plats för matbord. Köket har generösa arbetsytor och genomtänkta förvaringslösningar. Köket har två stora fönster ut mot gården som ger ett generöst ljusinsläpp. Går man uppför den stilrena trappan till våning två, öppnar ett luftigt sovrum upp sig. Här finns ett väl tilltaget garderobsparti, inbyggd tv samt ett vattenburet uppvärmt och vackert golv med kompass. I anslutning till sängen finns en kontrollpanel så att man enkelt kan släcka belysningen och sänka gardinerna med ett knapptryck. Specialdesignat badrum en suite med vackert teakgolv, nedsänkt jacuzzibadkar, dusch samt bastu. Såväl bastu som badrum har flertalet belysningsalternativ och egna högtalare.

I huset finns ett avancerat kontrollsystem med möjlighet att ifrån samtliga rum kontrollera bland annat individuell rumsvärme, ljud (Bang & Olufsen BEO-link och Sonos), belysning, persienner, gardiner och fönster. Här finns även ett larm med övervakning, rökdetektorer och "panikknapp". Värmen ges av genomgående vattenburen golvvärme. För varma sommardagar finns även AC (Aircondition). Till gårdshuset disponeras även ett förråd om ca 11 kvm, beläget snett emot gårdshusets entré (under huskroppen på Kommendörsgatan)

Sammantaget ett unikt boende som behöver upplevas på plats. Detta boende erbjuder ett hus mitt på Östermalm med låg avgift som inkluderar såväl värme, vatten, tv-basutbud och bredbandsuppkoppling. Bostaden har idag, ett sovrum men genom att flytta kök till vardagsrum får man möjlighet till två rymliga sovrum (se alternativ skiss).

Tillträde enligt överenskommelse - Kontakta ansvarig mäklare för enskilda visningar!

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Stockholm – Östermalm

Kontakta mäklaren

Richard Petersson

Fastighetsbyrån Stockholm – Östermalm
Mäklare Richard Petersson, Fastighetsbyrån Stockholm – Östermalm
073-331 01 04
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas