Veckoägt boende, Åre Village C922

Åre, Åre kommun Se på karta

80 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Andelsboende
Antal rum
2 rum
Boarea
50 m²
Våning
2 av 3, hiss finns
Avgift
181 kr/mån
Pris/m²
1 600 kr/m²

Prisexemplet gäller vecka 28 i Åre. Priser från 40 000 - 329 000/andel.
Lägenheterna kompletterade Skistar Vacation Club-konceptet under 2019.
Stora gemenskapsytor som är både stilrena och funktionella. Lägenheterna är fullt utrustade med bland annat tvättmaskin, torkskåp och bad. Här finns ett sovrum med dubbelsäng samt ett där även ett smidigt sängskåp finns som enkelt trollar fram två bekväma extrasängar. Totalt plats för 4+2 bäddar. Dubbelsängarna erbjuder individanpassad hårdhet - du väljer själv hur fast eller mjuk du vill ha din säng. Alla lägenheterna är utrustade med bastu för skön avkoppling efter en dag på fjället. Samtliga lägenheter har balkong.

Allmänt om upplägget
Den som förvärvar en ”andel” förvärvar rent juridiskt en ideell andel av en bostadsrätt i en bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten i vilken lägenheten som är upplåten med bostadsrätt är belägen. Varje bostadsrätt ägs gemensamt av ett antal bostadsrättshavare som sinsemellan ingått ett samäganderättsavtal i vilket bl a bostadsrättshavarnas inbördes förhållanden regleras.. I samband med att man förvärvar en andel ansluter man sig även till samäganderättsavtalet samt till ett serviceavtal med Skistar som bl a reglerar skötsel och underhåll av lägenheten. Andelen är kopplad till nyttjandet en specifik vecka genom samäganderättsavtalet.
När en andel säljs på sätt som görs i detta fall så klassas andelen även som sk. tidsdelat boende, vilket bl a medför att säljaren får en omfattande informationsskyldighet enligt Lag (2011:914) om konsumentskydd vid avtal om tidsdelat boende eller långfristig semesterprodukt. Detta påverkar inte det faktum att andelen är en ideell andel av en bostadsrätt och den konsument som köper en sådan andel kommer inte i sin tur lyda under den lagen vid en eventuell vidareförsäljning, utan i det skede är det fråga om en ”vanlig” ideell andel av en bostadsrätt. Dock regleras det i samäganderättsavtalet att en innehavare av en sådan andel måste säkerställa att en ny innehavare ansluter sig till samäganderättsavtalet.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Åre

Kontakta mäklaren

Erik Olofsson

Svensk Fastighetsförmedling Åre
Mäklare Erik Olofsson, Svensk Fastighetsförmedling Åre
070-369 10 30