Börjegatan 1 B

Främre Luthagen, Uppsala Se på karta

2 385 000 kr

Visa bud Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
40 m²
Balkong
Ja
Hiss
Hiss finns
Byggår
1936
Förening
BRF Börjegårdarna
Om föreningen
Avgift
2 272 kr/mån
Driftkostnad
5 400 kr/år
Pris/m²
59 625 kr/m²

Välkommen till denna ljusa och välvårdade 2:a med 30-tals charm alldeles intill Vasaparkens lummiga parkområde!

Bostaden är belägen på våning 2 av 4 i fastighet med hiss, ritad av den välkände stadsarkitekten Gunnar Leche med bl a Universitetet och Ekonomikum inom nära avstånd. Bostadsrätten har ett trivsamt och insynsskyddat läge med fönster samt balkong som vetter mot lugn gata. Här finns flera tidstypiska detaljer i bostaden bevarade såsom generös takhöjd, djupa fönsterbänkar i sten och vackra trägolv.

Den tilltalande planlösningen erbjuder en hall med goda förvaringsmöjligheter i form av två inbyggda garderober med överskåp, ett vardagsrum som har kontakt med köket och som har ett fantastiskt fint ljusinsläpp från de stora, vackra fönsterpartierna. Vidare finns ett sovrum i god storlek med utgång till en möblerbar balkong med härligt sydvästläge och ett arbetskök som andas retro med goda arbetsytor. En helkaklad Wc/dusch med golvvärme samt tvättmaskin finns till höger om entrédörren i hallen.
I övrigt disponerar lägenheten ett vindsförråd och ett källarförråd i föreningen, rymliga båda två. I källaren finns även föreningens gemensamma utrymmen såsom bl a tvättstugor, bastu och gästrum. På den skyddade, uppvuxna innergården finns trädgårdsmöbler och en grill som står fritt för föreningens medlemmar att använda.
Brf Börjegårdarna är en välskött, stabil förening med flera större renovering gjorda som bl a balkongbyte och takomläggning. Nu närmast planerar bostadsrättsföreningen för driftsättningen av elmätare för att gemensamt inköpa el, de fasta avgifterna kommer att ingå i månadsavgiften.

På Börjegatan i Främre Luthagen bor Du med närhet till det mesta - allt från mysiga promenadstråk längs Fyrisån till stadens puls, med bl a välsorterade Luthagens livs och ett apotek runt hörnet.
Ett ypperligt boende för dig som vill bo i ett centralt och lugnt läge.

Bostaden och kvarteret måste upplevas - varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Uppsala