Husargatan 6

Haga, Göteborgs kommun Se på karta

4 095 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
60 m²
Balkong
Nej
Våning
2 av 2, hiss finns ej
Byggår
1888
Förening
HSB BRF Ada i Göteborg
Om föreningen
Avgift
3 326 kr/mån
Driftkostnad
5 880 kr/år
Pris/m²
68 250 kr/m²

Fantastisk möjlighet att få bo i historiska Haga! Husargatan 6 ligger i ett rikt dekorerat landshövdingehus i i nyrenässansstil uppfört 1888. Bottenvåningens fasad är i rusticerad puts och de två övre våningar är klädda i liggande träpanel. I hörnet av huset finns ett vackert burspråk med etsande fönster och spetsig takkupa. Här finns även vackert snidade fönsteromfattningar med frontoner, bröstningar, lister och takfotskonsoler.

Högst upp i huset med utsiktsläge över Hagas hustak finner ni en underbar genomgångslägenhet. Denna fantastiska bostad har noggrant renoverats med eftertanke och stor respekt för originaldetaljer. Generös takhöjd, dekorativ kakelugn, sober färgsättning, höga fotlister, vackra dörrkarmar, stuckatur och takrosetter är tongivande för detta trivsamma hem.

I föreningen finns två gårdar med flertalet uteplatser, festlokal, bastu och inte mindre än tre gästlägenheter - perfekt när släkt och vänner kommer på besök.

I Haga bor ni bland kullerstensgator med populära promenadområden och kantade av charmiga butiker. Här finns även ett rikt utbud av mysiga restauranger och caféer, varav ett av fiken är känt för sina enorma kanelbullar. Här bor ni även med promenadavstånd till saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn och Linnégatan och Vasastadens stora utbud av krog- och kaféliv. Slottsskogen och Botaniska trädgården ger möjligheter till rekreation. I Linné kan ni lätt ombesörja vardagsbehoven då det finns ett flertal gym, mataffärer och apotek samt annat som behövs för att få vardagen att fungera.
Varmt välkomna!

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Aras Ali

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Mäklare Aras Ali, Erik Olsson Fastighetsförmedling
070-526 91 99

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.