Pipersgatan 27

Kungsholmen, Stockholm Se på karta

5 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
73 m²
Byggår
1886
Förening
BRF Stråhattsfabriken
Om föreningen
Avgift
4 033 kr/mån
Pris/m²
82 123 kr/m²

På eftertraktad adress återfinns denna unika lägenhet med öppen planlösning, industriell elegans och en fantastisk privat uteplats/terrass om ca 17 kvm. Bostaden ligger i Stråhattsfabriken och är ritad av prisbelönta arkitekten Andreas Martin-Löf.

Lägenheten kännetecknas av vackra smakfulla färg- och materialval, generös takhöjd (dryga 3 meter) många och stora fönsterpartier och pampig utgång via dubbla glasdörrar till lägenhetens privata uteplats där en egen oas skapats.

Bostaden är perfekt planerad och i varje detalj genomtänkt med stora sällskapsytor som övergår till
lägenhetens öppna kök med plats för stora middagssällskap. Badrum en suite med skön hotellkänsla, här erbjuds både dusch och badkar samt tvättmaskin och torktumlare, rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och här finns även fenomenal förvaring. Praktisk hall med ytterligare förvaring i en garderob med skjurdörrar samt ingång till lägenhetens gäst-wc.

Välskött förening med stora hyresintäkter från Coop på Scheelegatan och med alla stora renoveringar genomförda.

Garage (mycket kort kö) finns i huset med direkt ingång från trapphuset och med laddningsstation på varje plats. Förråd (uppvärmt) i källaren. Här finns även en gemensam gård, cykel- och barnvagnsrum samt soprum med källsortering i källaren.

Stråhattsfabriken på Pipersgatan 27 och Scheelegatan 24 totalrenoverades i samband med att Oscar
Properties konverterade fastigheten från kontor till bostäder år 2011-2012 med hjälp av arkitekt
Andreas Martin-Löf. Stråhattsfabriken består av tre byggnader varav två med elegant industrikaraktär med ingång från Pipersgatan 27 och ett typiskt sekelskifteshus anno 1886-1887 (ritades av Wilhelm Dahlgren) med ingång från Scheelegatan 24.

Läs mer hos mäklaren
Innerstadsspecialisten S AB