Svarvargatan 7

Kungsholmen, Stockholm Se på karta

7 350 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
80 m²
Balkong
Nej
Våning
3 av 6, hiss finns
Byggår
1897
Förening
BRF Industriverket
Om föreningen
Avgift
4 452 kr/mån
Pris/m²
91 875 kr/m²

Välkommen till en unik tvåa med New York-känsla som är renoverad med exklusiva materialval och stor känsla för detaljer. Den här karaktärsfulla lägenheten om 80 kvadratmeter har hög takhöjd och stort fönsterparti i det kombinerade kök- och vardagsrummet som ger maximalt ljusinsläpp, och som kronan på verket har inretts med en lyxig walk-in-closet. Lägenheten ligger på tredje våningsplanet i de klassiska industrikvarteren på Kungsholmen, nära Fridhemsplan och promenadstråken längs Karlbergssjön. Det forna industrihuset på Svarvarvägen från 1897 byggdes om till lägenheter så sent som 2017. Bostadsrättsföreningen bildades 2015.

Den helt igenom vitmålade lägenheten har kvar sin industrikaraktär i de generösa fönsterpartierna, det höga och lite ruffa betongtaket och frilagda, svartmålade pelare. Tack vare det vackra genomgående parkettgolvet och det centralt belägna köket med köksö känns lägenheten ombonad och välkomnande. De rymliga sällskapsytorna ger plats för en stor soffgrupp och matplats för fyra runt köksön. Väggarna gör sig bra för konst eller inredning som kan addera personlighet till hemmet.

Bostaden öppnar upp sin rymd så snart du kliver in genom entrédörren. Direkt till vänster finns plats för hallmöbel och spegel. Efter en kortare vägg följer en smyg bl.a. med kökets integrerade kyl och frys.

Till höger ligger det rymliga och estetiskt inredda badrummet med tvättmaskin och torktumlare bakom en dörr direkt till vänster. Väggarna är helkaklade och färgerna går i milt beige cremefärgat med en ljusare ton på golvplattorna. Duschen av regnduschkaraktär har glasvägg och taket har infällda spotlights. Såväl handfatet som spegeln ovanför är stora nog för två att samtidigt förbereda sig för dagen.

Köket har en 4 meter massiv bänkskiva med utrymme för alla behövliga maskiner. Diskret nedsänkt i skivan är den rostfria diskhon med tillhörande kran med generös höjd och smäcker form. Spishäll i elegant svart glas och ovanför den en snygg dold fläkt. Under bänkskivan finns spis, diskmaskin och rymliga köksskåp. Köksön erbjuder ytterligare arbetsyta och förvaring och samt matplats för fyra.

Det kombinerade kök- och vardagsrummet domineras av det vackra fönsterpartiet om fyra fönster som får lägenheten att kännas ljus och luftig året om. Utsikten vetter mot en stor, lugn innergård omgiven av vackra sekelskifteshus och inredd med fina planteringar. Rummet i sig är lättmöblerat och ger plats för en större soffgrupp och andra inredningsdetaljer.

Från vardagsrummet tar du dig till sovrummet vars väggar är målade i en behaglig ljusgrå ton. Rummet har karaktäristiska industribjälkar i taket. Även här finns ett vackert, större fönsterparti, med möjlighet till mörkläggning. Då fönstret vetter mot innergården kan den som förvärvar lägenheten se fram emot tysta, rofyllda nätter.

Från sovrummet når du lägenhetens verkliga skattkammare, en lyxigt inredd walk-in-closet. Här kan du likt Carrie Bradshaw frossa i dina bästa skor och outfits och förvara dem på bästa sätt. Denna walk-in-closet är inredd i mörkt trä med behaglig belysning i varje modul, stora speglar och glasluckor för de individuella facken så att du alltid ska kunna hålla bra överblick över dina aktuella kläduppsättningar.

På den lugna och trevliga innergården finns vackra krukor och planteringar och sittplatser för umgänge. I husets entréplan finns en förskola med inhägnad gård. I huset finns även tillgång till garageplats.

Lägenheten ligger i Kungsholmens klas

Läs mer hos mäklaren
Susanne Persson Fastighetsförmedling AB