Helgonagatan 99

Munkegärde, Kungälvs kommun Se på karta

1 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
66 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 2, hiss finns ej
Byggår
1983
Förening
HSB BRF Helgonabacken i Kungälv
Om föreningen
Avgift
4 517 kr/mån
Driftkostnad
3 600 kr/år
Pris/m²
30 227 kr/m²
Antal besök
1 148
Dagar på Hemnet
10

Vi har nöjet att presentera denna nyrenoverade och fräscha lägenhet med härligt läge i området. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som ger ett fint ljusinsläpp och rymd. Modernt och stilfullt helkaklat badrum. Tvättmaskin och gott om förvaringsyta. Rofyllt och fint sovrum. En bostad för den kräsna, här är det bara att flytta in och trivs i ett fantastiskt fint hem.

Populära Brf Helgonabacken och Kungälv ligger ca 2,5 mil norr om Göteborg. Staden mitt mellan havet och storstaden! Kungälvs unika kombination av charmig idyll och livlig modern småstad är lätt att tycka om. Avstånden är korta, både i historien och geografin.

Från arkitektoniskt spännande och framtidsinriktade Mimers hus till uråldriga Bohus fästning är det bara en kort cykeltur. Bohus fästning har varit ett karakteristiskt landmärke vid Nordre älv i 700 år. Idag är den ett populärt utflyktsmål, framför allt under Kongahälla medeltidsdagar som arrangeras varje sommar.
En promenad på de gamla stenlagda gatorna i Kungälvs äldsta delar är en levande lektion i kulturhistoria, där namn som Thomas Thorild, Selma Lagerlöf och Pär Lagerkvist skymtar förbi. Här finner man det mesta, allt från historik i någon av kommunens två fästningar eller kultur och nöje på biografen eller Mimers hus. Det är en härlig blandad bebyggelse med vackra sekelskifteshus och toppmoderna lägenheter.

På kort cykeltur nås Kongahälla Shopping, ett köpcentrum på hela 37 000 kvm i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Med 100 butiker, restauranger och annan service har Kungälv nu fått en ny efterlängtad handelsplats.

För dig som har barn finns flertalet förskolor och skolor på bekvämt promenadavstånd.

På kort promenad nås busshållplats och intill köpcentret hittar ni resecentrum en ny knutpunkt för Kungälvs kollektivtrafik. Här avgår bussar kontinuerligt till både Göteborg och andra gränskommuner.

Kungälv har mycket att erbjuda såsom Skarpe Nord, en fotbollsplan under sommarhalvåret och bandy-/skridskobana under vinterhalvåret. Här finns även ett utomhussimbad med simskola. Under resten av året finns Oasen, vilket är Kungälvs ishall samt inomhusbad. Två stora friskvårdsarenor/gym finns belägna i Rollsbo, STC och Friskis & Svettis, STC har även en anläggning centralt på Västra Gatan. I Fontins friluftsområde erbjudes härliga motionsspår i olika längder, där finns också nybyggda motionscentralen; "Kotten" som ligger vackert vid den lilla sjön Svarte Mosse.

Varmt välkomna på visning.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Kungälv

Kontakta mäklaren

Ann-Sofie Johansson

HusmanHagberg Kungälv
Mäklare Ann-Sofie Johansson, HusmanHagberg Kungälv
0720920068

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.