Götgatan 73 A

Södermalm, Stockholms kommun Se på karta

4 500 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
47 m²
Uteplats
Ja
Våning
1, hiss finns
Byggår
1889
Förening
BRF Pyramiden 1
Om föreningen
Avgift
2 156 kr/mån
Driftkostnad
4 800 kr/år
Pris/m²
95 745 kr/m²

- ACCEPTERATPRIS 4.500.000 KR
- Kontakta mäklaren för visning!

I en fastighet anno 1889 ges nu ett ypperligt tillfälle att förvärva denna fantastiska bostad om 47 kvm med egen terrass. En unik planlösning med nivåskillnader gör detta till ett spektakulärt boende. Bostaden bjuder på ett fint naturligt ljus från flertalet fönsterpartier, har genomgående snygga materialval såsom den vackra ljusa köksbänken och eleganta mörka stenskivor i marmorutförande som återfinns på flertalet platser i lägenheten. Ljusa parkettgolv matchas snyggt med vitmålade väggar kombinerat med gråtonade tapetserade mönstrade väggar. På Götgatan 73A bor man i bästa läge på Södermalm med närhet till allt man kan tänkas önska!

En rymlig hall öppnar upp mot bostadens sociala vardagsrum med plats för soffa, soffbord och matgrupp för upptill fyra personer. Rummet har en luftig känsla och präglas av sina ljusa ytskikt samt fönster med djupa nischer. En liten trappa upp nås det stilrena köket som går i vitt och är fullt utrustat med noggrant utvalda vitvaror såsom den snedställda köksfläkten i vitt som matchas väl mot övriga delar av köket. Från köket nås bostadens höjdpunkt, den stora terrassen som sträcker sig längst med hela bostaden. Här erbjuds gott om plats för växter och utomhusmöbler såsom soffa, bord, stolar och grill. Sovrummet har en avslappnade atmosfär, där varmtonade speglar bidrar till en mysighetsfaktor precis som man vill ha sitt sovrum. Dessutom är det stort nog för att rymma en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och för förvaring finns platsbyggda garderober och överskåp. Badrummet är fräscht och helkaklat där en egen tvättmaskin ingår. Detta är en perfekt bostad som har gott om sociala ytor eftersom planlösningen är öppen mellan kök och vardagsrum samt den rymliga terrassen fungerar utmärkt för trevliga sommarkvällsbjudningar. Helt enkelt ett boende att trivas i under många år framöver!

Fastigheten Pyramiden 1 byggdes 1889 på uppdrag av Isaac Hirsch, som också bosatte sig i huset, och ritades av signaturen Friberg. 1880-talets arkitektur domineras i hög utsträckning av nyrenässans, en stil som ofta har den italienska 1400-talsrenässansen som förebild.

Bostaden är centralt belägen i Södermalm längst Stockholms mest populära stråk, med folkmyller, storstadspuls, nöjen och all tänkbar service precis utanför. Fastigheten ligger i korsningen Götgatan/Katarina Bangata där man kan ta sig till Nytorget genom den mysiga allén på ett par minuter. På gångavstånd ligger Medborgarplatsen och Götgatan med sitt rika utbud av butiker, krogar, livsmedelsaffärer och mycket mer. Dessutom finns Ringen Centrum vid Skanstull i korsningen Götgatan/Ringvägen som erbjuder ett heltäckande serviceutbud med välsorterade matbutiker, apotek och systembolag. Här finner man även Stockholms bästa Food Court, Teatern. En bit bort ligger även grönskande Vitabergsparken samt Årstaviken med dess charmiga promenad- och motionsstråk. Eriksdalsbadet med utomhusbad om sommaren är särskilt härligt att ha i kvarteren. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, busslinjer samt pendeltåg i närheten.

Välkommen in, välkommen hem!

Läs mer hos mäklaren
Unika Hem Fastighetsmäkleri

Kontakta mäklaren

Victor Wadström

Unika Hem Fastighetsmäkleri
Mäklare Victor Wadström, Unika Hem Fastighetsmäkleri
+46731503030

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.