Åre Strand 4A4 v 33

Åre, Åre kommun Se på karta

100 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Andelsboende
Antal rum
3 rum
Boarea
76 m²
Uteplats
Ja
Våning
1 av 2
Avgift
300 kr/mån
Pris/m²
1 316 kr/m²

Sommarvecka i Åre med bekymmersfritt andelsboende.
Denna lägenhet ligger på Åre strand med närhet till alla de aktiviteter som familjen kan tänkas önska sig under en vistelse i Åre. Andelsrätten vecka 33 ger rättigheten att nyttja lägenheten eller hyra ut den. Den kan anslutas till RCI och ger då tillgång till ett stort utbud av semesterorter utomlands för den som gillar att resa. Åreandelarna representerar höga poängvärden vilket gör att en vecka i Åre kan bli flera veckor på annan destination.

Lägenheten har två sovrum och totalt finns det 5-6 sovplatser. Allrum och kök i öppen planlösning, badrum med bastu och tvättmaskin samt gästtoalett. I allrummet finns en braskamin och via utgång från allrum/kök nås altanen. I anslutning till lägenheten finns ett externt kallförråd för skidor samt ett gemensamt cykelförråd för huslängan. Parkering som hör till andelsrätten, där parkeringsplatsen har elstolpe, finns även det i anslutning till huslängan. Lägenheten är belägen intill Åresjön . Det är bekvämt gångavstånd till tågstationen och via gångbro från Holiday Club tar ni er lätt över till stationsbyggnaden, som även har mataffär, och vidare upp mot Åre torg. Runt torget finns ett flertal restauranger, butiker och all annan service som finns tillgänglig. Från Åre torg når ni också Åre bergbana som tar er vidare upp i backarna.

Allmänt om upplägget
Den som förvärvar en ”andel” förvärvar rent juridiskt en ideell andel av en bostadsrätt i en bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten i vilken lägenheten som är upplåten med bostadsrätt är belägen. Varje bostadsrätt ägs gemensamt av ett antal bostadsrättshavare som sinsemellan ingått ett samäganderättsavtal i vilket bland annat bostadsrättshavarnas inbördes förhållanden regleras.. I samband med att man förvärvar en andel ansluter man sig även till samäganderättsavtalet samt till ett serviceavtal med Skistar som bl a reglerar skötsel och underhåll av lägenheten. Andelen är kopplad till nyttjandet en specifik vecka genom samäganderättsavtalet.
När en andel säljs på sätt som görs i detta fall så klassas andelen även som så kallat tidsdelat boende, vilket bland annat medför att säljaren får en omfattande informationsskyldighet enligt Lag (2011:914) om konsumentskydd vid avtal om tidsdelat boende eller långfristig semesterprodukt. Detta påverkar inte det faktum att andelen är en ideell andel av en bostadsrätt och den konsument som köper en sådan andel kommer inte i sin tur lyda under den lagen vid en eventuell vidareförsäljning, utan i det skede är det fråga om en ”vanlig” ideell andel av en bostadsrätt. Dock regleras det i samäganderättsavtalet att en innehavare av en sådan andel måste säkerställa att en ny innehavare ansluter sig till samäganderättsavtalet.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Åre

Kontakta mäklaren

Jonas Fagergren

Svensk Fastighetsförmedling Åre
Mäklare Jonas Fagergren, Svensk Fastighetsförmedling Åre
+46702933521