Kungsvägen 38A

Centralt, Karlskoga Se på karta

1 884 750 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
91 m²
Balkong
Nej
Uteplats
Ja
Förening
BRF Staren 5, Karlskoga
Om föreningen
Avgift
5 270 kr/mån
Driftkostnad
5 688 kr/år
Pris/m²
20 712 kr/m²

Nu erbjuds möjligheten att förvärva en av de sista bostäderna i ett av Karlskoga mest anrika hus.

Samtliga lägenheter helkaklade badrum, försedda med egen tvättmaskin. Köken är utrustade med exklusiva kök från Marbodal och ekparkett ligger genomgående i samtliga rum. 16 lägenheter, fördelat på byggnadens fyra våningar har alla unik utformning, planlösning och storlek.

Den tidigare sjukstugan och nämndhuset har huserat flertalet olika typer av verksamheter genom åren och är i folkmun känt som ”Rosa huset”. Huset är uppfört 1901 och invigdes 22 september samma år. Byggnadskostnaden uppgick till hissnande 56 000 kr, vilket med råge överskred budgeten. Mellan 1926-28 byggdes huset om och ut, vilket till stora delar har bevarats fram till idag. Den tidstypiska karaktären genomsyrar dock fortfarande denna eminenta fastighet, när den nu går in i en ny epok.

Centrumkärnan erbjuder affärer, restauranger, skolor och natursköna miljöer. Den vackra insjön Möckeln finns synlig från fastigheten och upplevs bäst längst den väl tilltagna strandpromenaden. Skog och motionsslingor finns nära till hands vid Rävåskullen och mängder av vackra naturupplevelser är karakteristiskt för kommunen. Karlskoga är beläget med närhet till Örebro och Karlstad, vilka nås med goda kommunikationer där täta bussförbindelser råder. Dessutom finns Stockholm, Göteborg och Oslo inom 30 mils radie.

Hos oss på Länsförsäkringar fastighetsförmedling kan vi självklart erbjuda er kostnadsfri värdering och konsultation kring ert befintliga boende. Vår kollegor på banksidan kan även hjälpa mer med ett lånelöfte och en ränteoffert. Och naturligtvis ger vi ert tre månader gratis hemförsäkring när ni förvärvar er nya bostad!

Lägenheten säljs till fast pris och först till kvarn. Anmälning till visning görs via mail till [email protected] och anmälningarna registreras i turordning. Varav den första bokningen kommer att bli erbjuden att tacka ja/nej till bostaden och så vidare.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskoga