Stureplatsen 2C

Centrum - Heden, Göteborg Se på karta

6 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
67 m²
Biarea
30 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1889
Förening
BRF Smaragden 3
Om föreningen
Avgift
2 652 kr/mån
Pris/m²
104 403 kr/m²
Antal besök
7 975
Dagar på Hemnet
14

Stureplatsen är en vacker och pampig gata, ett vristskott från Hedens vidsträckta grönytor och fotbollsplaner. Den närmast slottsliknande vita fastigheten går inte någon förbi och löper i en svag båge längs hörnets sträckning. Kvarteret heter Smaragden och huset är följaktligen en riktig sekelskiftesjuvel med sina tidstypiska utsmyckningar.

I kvällssolen trängs motionärerna med flanörer och cyklister på väg mot Avenyn, bara hundratalet meter bort. Vissa kvällar, om vinden ligger på, hörs ljuden från IFK:s eller Håkans publik på Ullevi som ligger ungefär lika nära. Evenemangsstråket radar upp sina attraktioner en bit bort och det mesta i centrala staden ligger en kort promenad bort.

Inramad av kvarterets skyddande fasader, döljer sig en charmerande innergård där lugnet sänker sig en sommarkväll. Ni är mitt i stan men friden är total när de sista varma solstrålarna sveper över fasadväggen. I ett vackert gårdshus, ett av få bevarade från denna period, finns detta extraordinära townhouse i tre våningar om 97 kvm (67 kvm boarea och 30 kvm biarea enligt uppmätning) fördelat över tre stora och ljusa rum, kök, badrum och gäst-wc. Till detta en underbar altan/uteplats och balkong samt med möjlighet att ansöka om bygglov för terrass. Varsamt och exklusivt renoverat in i minsta detalj.

Sammantaget är detta ett extraordinärt townhouse ensamt i sitt slag. Den moderna känslan är lika internationell som exklusiv och interiören präglas av rena ytor och smakfulla detaljer. Den trivsamma gårdsmiljön är trygg och fridfull - trots att Göteborgs innerstad bokstavligen öppnar sig runt hörnet.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Bostadsrätter City

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
  • 24
    jan
    Sön 24 jan kl. 16:00–16:30
    Bokad visning. Anmäl dig på bjurfors.se eller ring Bjurfors 031-761 79 50.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.