Lilla Nygatan 21

Gamla Stan, Stockholms kommun Se på karta

14 950 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
127 m²
Balkong
Nej
Våning
1, hiss finns ej
Förening
BRF Pyramus 1 & 2
Om föreningen
Avgift
4 761 kr/mån
Pris/m²
117 717 kr/m²

Minst sagt unik våning på ett av Gamla Stans bästa adresser!
Det pampiga 1700-talshuset med ett stort historiks arv reser sig högt i hörnet av Lilla Nygatan och Tyska Brinken. Precis utanför porten når man allt Gamla Stan har att erbjuda såsom promenader i de kulturmärkta kullerstensgatorna med folkliv och restauranger. Fastigheten är från tidigt 1700-tal men bryter av från gatans i övrigt tidstypiska arkitektur med sitt mer klassiska formspråk och släta fasad. Med ett härligt gavelläge döljer sig denna stora och spektakulärt ljusa våning med totalyta om 127 kvadratmeter och tre rum med inslag av öppen planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum. Den här ytan erbjuder sex fönster i ett gavelläge, optimal för sociala sammankomster.

Bostaden har genomgått en omsorgsfull renovering där alla tidstypiska detaljer är väl bevarade.

Mycket välskött förening med fin gemenskap och hög trivselfaktor. Förening hyr ut 9 lokaler som genererar drygt 4Mkr/år, de äger marken, har god ekonomi med bland annat en kassa på drygt 12Mkr.

Här bor ni på en mycket populär del av Gamla Stan med närhet till det rika utbudet av såväl shopping, mysiga caféer, restauranger och barer. Så snart du kliver ut från porten gör de historiska vingslagen sig påminda. På Lilla Nygatan bor du med slottet och tyska kyrkan som närmsta granne. De vackra gränderna, de stenbelagda gatorna och den charmfullt bevarade arkitekturen bidrar till känslan av att du befinner dig i en annan tid. Men du har också tillgång till förskolor, och skolor ända upp till gymnasiet. Ett litet badhus i medeltida valv, och hemgården Mäster Olofsgården med sitt rika utbud av aktiviteter som fritidsklubb och fritidsgård, textilverkstad, öppen musikstudio, och seniorgympa. ”MO” arrangerar också massor med evangemang som den fantastiska levande julkalendern och Gamla Stan loppet, bara för att nämna några saker. Utmärkta kommunikationer i form av både tunnelbanans gröna och röda linje, bussar och färjan som går mellan Skeppsbron och Djurgården året runt.
En lägenhet som måste upplevas på plats!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Södermalm

Kontakta mäklaren

Douglas Davidsson

Bjurfors Södermalm
Mäklare Douglas Davidsson, Bjurfors Södermalm
070-782 00 31