Bjurfors Södermalm

Bjurfors Södermalm

Mäklare

Katrinebergsbacken 24, Liljeholmen, Stockholms kommun

Katrinebergsbacken 24

Lägenhet
Liljeholmen, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm

3 650 000 kr

67 m²

2.5 rum

4 047 kr/mån

54 478 kr/m²

Mycket trivsam och lättdisponerad bostad! Här erbjuds ett hem med fina ytskikt, fönster och balkong mot gård samt att planlösningen möjliggör för både den stora och lilla familjen. Vardagsrum och kök ligger i bostadens ena ända med access till den generösa balkongen vilket skapar naturliga sällskapsytor. Balkongen är enkel att möblera med sittgrupp och växter och här kan man njuta av förmiddagssolen. Det luftiga sovrummet ligger i anslutning till den stora walk-in closeten som också kan fungera som barnrum eller kontor tack vare det högst satta fönstret mellan rummen som ger dagsljus. Detta är det perfekta boendet för den som söker ett hem i lugna kvarter men med närhet till allt Stockholm har att erbjuda! Brf Liljeholmsberget är en stabil förening som består av 265 bostadsrätter och 4 lokaler. Föreningen har flera gemensamma faciliteter så som bl.a garage, inomhuspool, samlingslokal och två övernattningslägenheter. Katrinebergsbacken är perfekt placerat för att kombinera citylivet med natursköna omgivningar. Här bor man nära Liljeholmstorget med dess goda kommunikation och rikliga utbud av butiker och affärer. På bara några minuter kan man ta tunnelbanans röda linje in till pulserande Hornstull eller varför inte ta promenaden till vackra sjön Trekanten. Både kring Trekanten och Hornstulls vatten erbjuds fina promenadstråk, badplatser och skridskoåkning på vintern. På nära avstånd ligger också populära Vinterviken med klippbad, båthamn och goda matupplevelser.

 • Balkong
 • Hiss
Hornsgatan 178, Södermalm Högalid, Stockholms kommun

Hornsgatan 178

Lägenhet
Södermalm Högalid, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm

3 995 000 kr

47 m²

1.5 rum

2 029 kr/mån

85 000 kr/m²

Välkommen till den här varsamt renoverade och charmiga lägenhet om 47 väldisponerade kvadratmeter! I ett av Södermalms kanske mysigaste områden finner vi den här fantastiska lägenhet där tidstypiska detaljer bevarats såsom djupa fönsternischer och högt i tak. Vardagsrummet disponeras enkelt med soffa samt att man har god förvaring i större klädkammare. Öppen planlösning mot det funktionella köket med goda arbetsytor samt plats för matbord för 8-10 personer. Mycket ljusinsläpp med ljus från tidig morgon till sen eftermiddag. Detta är ett boende för den som efterfrågar välplanerade kvadrat, storstadspuls och grönområden och vatten precis runt knuten! Belägen på Hornsgatans lugna slutpunkt i en välskött förening. Mysig och lummig innergård med grill och flertalet sittplatser. På samma gata och tvärgatan intill finns flera trevliga caféer, vinbarer och välrenommerade restauranger. Hornstull är en stadsdel som passar dig som gillar att bo ett lugnt område med närhet till vatten och härlig natur med fina promenadstråk, men ändå nära till trevliga barer, restauranger och caféer. Intill Hornstull finner du vackra Långholmen med badplats, charmiga Reimersholme med dess solnedgångar, caféer och fina löprundor eller promenader längst vattnet. Även Årstaviken och Riddarfjärden omger stadsdelen med sitt vackra vatten. Perfekta kommunikationer finns via Tunnelbanans röda linje eller flertalet bussar som enkelt tar dig vidare genom staden. På andra sidan Västerbron ligger Kungsholmen

 • Hiss
Bjurholmsgatan 37, Södermalm Katarina, Stockholms kommun

Bjurholmsgatan 37

Lägenhet
Södermalm Katarina, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm

5 995 000 kr

66 m²

3 rum

3 547 kr/mån

90 833 kr/m²

Intill lugna, gröna Bjurholmsplan finns denna trivsamma trea i mycket gott skick. Lägenheten bjuder på en fantastisk planlösning, vackert hörnläge med utsikt över Bjurholmsplans gröna park samt bevarade originalgolv, spröjsade fönster och spegeldörrar. Rundgående planlösning gör att lägenheten känns bra mycket större än sina 66 kvadrat och här erbjuds både ett generöst, modernt kök, en rymlig matplats, god förvaring och två sovrum i perfekt storlek. Lägenheten har renoverats i en smakfull färgskala med fina materialval som harmonierar med bevarade trägolv, djupa nischer och en härlig takhöjd. Föreningen är stabil och välskött med god ekonomi och låg skuldsättning. Här finns 3 kvarvarande hyresrätter som dolt kapital och föreningen äger sin mark. Stambyte gjordes 1997. Här bor du på en av Södermalms trevligaste gator, omgiven av grönska och intill Sofos absoluta hjärta med mängder av restauranger caféer, småbutiker och parker. Sommartid blir Skånegatan en av Stockholms få utvalda gågator, med mysiga uteserveringar och sittbänkar som kantar gatan hela vägen förbi Nytorget och upp till Vitabergen. Några kvarter bort bjuder Bondens marknad på närproducerat varje lördag under hela hösten och här råder en speciell stämning och avslappnad atmosfär. I närområdet finns även möjlighet till rekreation och motion i parker såsom Vitabergsparken och längs Årstavikens vatten, där du även kan ta ett härligt dopp längs vägen. Bra kommunikationer med Medborgarplatsen och Skanstulls tunnelbana som ligger nära samt flera busslinjer på kort avstånd. Alldeles runt hörnet tar Vitabergen vid med sina härliga lekplatser, grönområden och gratiskonserter om sommaren. Området är mycket tyst och lugnt och i närområdet öppnar ständigt nya och trendiga restauranger. Här är även mycket nära till Stora Blecktornsparken med parklek, får, grisar och kaniner samt Lilla Blecktornsparken med populära Restaurang Bleck. Goda kommunikationer med flertalet bussar runt knuten samt Skanstulls tunnelbana på kort avstånd. Varmt välkommen på visning!

 • Hiss
Folkskolegatan 5, 4tr, Södermalm Högalid, Stockholms kommun

Folkskolegatan 5, 4tr

Lägenhet
Södermalm Högalid, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm

2 995 000 kr

33 m²

2 rum

2 405 kr/mån

90 758 kr/m²

Optimalt planerad tvåa där alla ytor är enkla att möblera och passar en såväl som två personer! Här har renoveringarna en tidlös känsla som går i fin symbios med de många originaldetaljerna så som fiskbensparkett, spanjoletthandtag och speglade dörrar. Köket ligger i halvöppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar sociala ytor där man kan ta emot större sällskap. Sovrummet har plats för dubbelsäng (idag står där en 160cm säng) varifrån man kan njuta av utsikten över himmel och hustak. Från hallen nås en generös klädkammare som skänker mycket god förvaring till bostaden. Detta är ett hem som passar den som söker en bostad man kan flytta rakt in i! Brf Turbinen 24 består av 22 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 1 lokal med hyresrätt. Hyresrätten utgör en dold tillgång och lokalen inbringade under 2021 ca 136 tkr vilket bidrar positivt till föreningens ekonomi. Föreningen har i sin helhet god ekonomi och kunde under 2022 bekosta byte till säkerhetsdörrar till samtliga medlemmar och hyresgästen. Föreningen förvärvade fastigheten 1999, äger marken och är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Hornstull är en stadsdel som passar dig som gillar att bo i ett lugnt område med närhet till vatten och härlig natur med fina promenadstråk, men ändå nära till trevliga barer, restauranger och caféer. Intill Hornstull finner du vackra Långholmen med badplats, caféer och fina löprundor eller promenader längst vattnet. Även Årstaviken och Riddarfjärden omger stadsdelen med sitt vackra vatten. Hornstull Centrum ger dig shopping och en stor Hemköp på källarplanet. Trevliga restauranger som finns i området är te.x Ramblas, Klang Market, Linje 10, Käk, Hornhuset och Indian Garden. Tantolunden är perfekt för soliga dagar och picknick. Lite längre bort finner du gemytliga Boulebaren med utsikt över vattnet. Perfekta kommunikationer finns via Tunnelbanans röda linje eller flertalet bussar som enkelt tar dig vidare genom staden. Från Hornstull tar du även enkelt flygbussen till Arlanda. På andra sidan Västerbron ligger Kungsholmen.

 • Hiss
Bergsundsgatan 21, 4 tr, Södermalm Högalid, Stockholms kommun
 • Budgivning pågår

Bergsundsgatan 21, 4 tr

Lägenhet
Södermalm Högalid, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm

3 895 000 kr

43 m²

2 rum

2 287 kr/mån

90 581 kr/m²

Topprenoverad och charmig 2:a i högt läge ut mot lugna Bergsundsgatan. Den perfekta lägenheten för paret eller för dig som vill bo lite rymligare själv. På våning 4 i ett ljust och härligt läge välkomnas du in till denna mycket fina bostad. Under -21 renoverades lägenheten med ett nytt kök, nyslipade golv och nymålade ytskikt, vilket bidrar till ett mycket fräscht och hemtrevligt intryck. Väggarna är målade i en behaglig nyans som matchar köksluckorna perfekt. Köket har öppen planlösning ut mot vardagsrummet och ger en trevlig, social känsla. Mysigt sovrum med plats för 1,80-säng. God förvaring ges i flera garderober i hallen. Vackra detaljer från byggåret är den trevliga takhöjden, det fina fiskbensparkettgolvet och de speglade dörrarna. Vid renoveringen -21 drogs all el om i bostaden. Lägenheten är utrustad med smart belysning som styrs via telefonen. Strax utanför porten ligger härliga Liljeholmsviken med sitt glittrande vatten. Att varje morgon mötas av vackra omgivningar och härligt vatten sätter en extra guldkant på tillvaron. Stabil förening med de större renoveringarna bakom sig. I dagsläget genomförs fönsterbyte i fastigheten. I lägenheten är bytet redan gjort och fönstren smälter in fint med husets 30-tals anda. Det finns inga planerade avgiftshöjningar, kontrollerat med styrelsen 27/1-23. Detta boende passar de som önskar bo på lugn och central adress i populära Hornstull! På endast två minuters gångavstånd från Hornstulls tunnelbana ligger Bostadsrättsföreningen Fabriken 26. Hornstull erbjuder närhet till natur och vatten med Pålsundet, Riddarfjärden och Årstaviken. Här finns vackra promenadstråk, badplatser och badbryggor längs vattnet vid Långholmen, Reimersholme och Årstaviken. Tantolundens stora grönområden erbjuder egen sandstrand och utegym. I området finns ett storslaget utbud av restauranger, fik och prisbelönta barer samt den populära Hornstullsmarknaden och foodtrucks under större delen av året. Med gångavstånd till Hornstulls galleria, bibliotek och biografen Bio Rio erbjuder Hornstull mycket aktiviteter och kultur för sina boende.

 • Hiss
Gaveliusgatan 6, Södermalm Sofia, Stockholms kommun
 • Idag kl 17:30

Gaveliusgatan 6

Lägenhet
Södermalm Sofia, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm

7 450 000 kr

78 m²

3 rum

3 137 kr/mån

95 513 kr/m²

I unikt gavelläge intill Sofia kyrkas ståtliga gestalt och Vitabergsparkens grönska ligger denna trivsamma bostad. Här har man känslan av att befinna sig på landet trots att man bor mitt på Södermalm. Läget är oslagbart med lugn och mysig återvändsgata utanför som tillsammans med föreningens prunkande gård skapar en oas mitt på Södermalm. Bostaden har en trivsam och luftig planlösning där kök och vardagsrum blir hemmets samlingspunkt medan de båda sovrummen ligger avskilt. Tack vare det avskilda läget sover man gärna med öppet fönster och vaknar till fågelkvitter. På balkongen kan man sitta flera personer och njuta av årstiderna från den omgivande naturen och om sommaren få härlig eftermiddags- och kvällssol. Lägenheten har flera fina karaktärsdrag så som generös takhöjd, fönster med spanjoletthandtag och brädgolv, något som skapar ett hem att trivs i. Denna typ av bostad kommer sällan ut i detta område då de som väl flyttat hit upptäcker att denna lilla gata är något alldeles extra! Brf Barnängen är en skuldfri förening som äger marken. I föreningen finns flera gemensamhetsutrymmen som är en stor tillgång för medlemmarna. En stor trädgård omger huset försedd med odlingslotter, lekplats för de små samt sittgrupp och grill på stort trädäck, perfekt för middag och fest. Bredvid huset finns 12 stycken parkeringsplatser utomhus, varav 4 är försedda med laddstolpe, som kan hyras för 630kr /mån (per 2022-12-23 står ingen i kö men i nuläget är alla upptagna). Hissen är nyrenoverad och rymmer tex barnvagn, men för den som inte önskar ta upp den i bostaden finns cykel- och barnvagnsrum beläget i källarplan. I källaren finns även ett snickarrum, perfekt för den som uppskattar att pyssla och vara kreativ. Här bor du på en mycket lugn gata med Vitabergsparken som närmsta granne. Utanför porten tornar Sofia Kyrka upp sig tillsammans med kulturhus från 1700-talet, bla Faggens krog, längsmed gatorna. Nytorget med alla dess restauranger och fik ligger en kort promenad bort samtidigt som vackra naturområden såsom Vitabergsparken, Lilla Blecktornsparken och Hammarby Sjö ligger mycket nära. Lilla Blecktornsparken har dessutom precis upprustats och den trendiga restaurangen Bleck bjuder till härliga kvällar i kvällssolen! Endast ca fem minuter bort finns det populära promenadstråket längs Hammarbykanalen och längs hela Årstaviken med både caféer och restauranger, passar både för löprundan och sköna promenader. Det finns mycket goda kommunikationer med flera busslinjer inom kort avstånd samt Skanstulls tunnelbana bara några minuter bort. För den som önskar åka kommunalt vattenväg är det även nära till Barnängsbryggan och dess båttrafik till olika hörn av staden.

 • Plus
 • Balkong
 • Hiss
Långholmsgatan 16, 5 tr, Södermalm Högalid, Stockholms kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Långholmsgatan 16, 5 tr

Lägenhet
Södermalm Högalid, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm

3 750 000 kr

46,6 m²

2 rum

2 465 kr/mån

80 472 kr/m²

Högt upp i ett vackert sekelskifteshus med ca 3.10 m i takhöjd finner du denna charmiga och välplanerade 2:a. Bostaden erbjuder ett renoverat och välutrustat kök med ypperlig förvaring och goda arbetsytor, ett mysigt sovrum med plats för 1,80 säng och ett ljust vardagsrum med härligt utsikt över takåsarna och Högalidskyrkans torn. Fina sekelskiftesdetaljer är det vackert ljuslutade trägolvet, djupa fönsternischer med fin mosaik samt takrosett. Den gedigna takhöjden inger en härlig känsla av rymd. Mycket god förvaring ges i stor klädkammare i hallen, samt mindre garderob i sovrummet. Omhändertagen fastighet med förening som äger marken och med mycket låg belåningsgrad om endast 1455 kr i lån/kvm. Hornstull är en stadsdel som passar dig som gillar att bo ett lugnt område med närhet till vatten och härlig natur med fina promenadstråk, men ändå nära till trevliga barer, restauranger och caféer. Intill Hornstull finner du vackra Långholmen med badplats, caféer och fina löprundor eller promenader längst vattnet. Även Årstaviken och Riddarfjärden omger stadsdelen med sitt vackra vatten. Hornstull Centrum ger dig shopping och en stor Hemköp på källarplanet. Tantolunden är perfekt för soliga dagar och picknick. Lite längre bort finner du gemytliga Boulebaren med utsikt över vattnet. Perfekta kommunikationer finns via Tunnelbanans röda linje eller flertalet bussar som enkelt tar dig vidare genom staden samt flygbuss.

 • Hiss
Lilla Nygatan 21, Gamla Stan, Stockholms kommun

Lilla Nygatan 21

Lägenhet
Gamla Stan, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm

14 950 000 kr

127 m²

3 rum

4 761 kr/mån

117 717 kr/m²

Minst sagt unik våning på ett av Gamla Stans bästa adresser! Det pampiga 1700-talshuset med ett stort historiks arv reser sig högt i hörnet av Lilla Nygatan och Tyska Brinken. Precis utanför porten når man allt Gamla Stan har att erbjuda såsom promenader i de kulturmärkta kullerstensgatorna med folkliv och restauranger. Fastigheten är från tidigt 1700-tal men bryter av från gatans i övrigt tidstypiska arkitektur med sitt mer klassiska formspråk och släta fasad. Med ett härligt gavelläge döljer sig denna stora och spektakulärt ljusa våning med totalyta om 127 kvadratmeter och tre rum med inslag av öppen planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum. Den här ytan erbjuder sex fönster i ett gavelläge, optimal för sociala sammankomster. Bostaden har genomgått en omsorgsfull renovering där alla tidstypiska detaljer är väl bevarade. Mycket välskött förening med fin gemenskap och hög trivselfaktor. Förening hyr ut 9 lokaler som genererar drygt 4Mkr/år, de äger marken, har god ekonomi med bland annat en kassa på drygt 12Mkr. Här bor ni på en mycket populär del av Gamla Stan med närhet till det rika utbudet av såväl shopping, mysiga caféer, restauranger och barer. Så snart du kliver ut från porten gör de historiska vingslagen sig påminda. På Lilla Nygatan bor du med slottet och tyska kyrkan som närmsta granne. De vackra gränderna, de stenbelagda gatorna och den charmfullt bevarade arkitekturen bidrar till känslan av att du befinner dig i en annan tid. Men du har också tillgång till förskolor, och skolor ända upp till gymnasiet. Ett litet badhus i medeltida valv, och hemgården Mäster Olofsgården med sitt rika utbud av aktiviteter som fritidsklubb och fritidsgård, textilverkstad, öppen musikstudio, och seniorgympa. ”MO” arrangerar också massor med evangemang som den fantastiska levande julkalendern och Gamla Stan loppet, bara för att nämna några saker. Utmärkta kommunikationer i form av både tunnelbanans gröna och röda linje, bussar och färjan som går mellan Skeppsbron och Djurgården året runt. En lägenhet som måste upplevas på plats!

Hökens Gata 8, Södermalm Katarina, Stockholms kommun
 • Budgivning pågår

Hökens Gata 8

Lägenhet
Södermalm Katarina, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm

6 500 000 kr

68 m²

2 rum

5 387 kr/mån

95 588 kr/m²

Accepterat pris. Avgiftssänkning planerad under våren. Välkommen till en karaktärsfull sekelskiftespärla med detaljer och charm. Lägenheten bjuder på en fantastisk takhöjd och dekorativ kakelugn som värmer extra under vinterhalvåret, bevarade brädgolv, stuckatur och takrosetter samt vackert profilerade listverk i alla rum. Här njuter du även av en genomgående planlösning med utsikt mot föreningens charmiga innergård samt pittoreska Hökens gata. Ytorna är väldisponerade och rummen generösa, med nyrenoverade ytskikt och ett stilfullt kök från 2019. Endast badrummet är av äldre karaktär men med potential att bli både vackert och unikt med sitt stora fönster mot gården. Planlösningen är genomgående med vackra pardörrar mellan vardagsrum och sovrum. Höga, tidstypiska fönster sprider ett fridfullt ljus i alla rum samtidigt som kakelugnen skänker fin karaktär och sprider mysig stämning under årets kallare månader. Lägenheten är varsamt renoverad med harmoniska färgval och med fin hänsyn till husets ålder. Ett otroligt trivsamt hem där man vill bo från första stund! Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen äger marken, har en låg belåningsgrad och 3 lokaler. En av lokalerna har stått tom och renoverats, men styrelsen har precis tecknat ett avtal med en ny hyresgäst. Detta kommer inbringa ca 700’ årligen och avgifterna planeras därför att sänkas igen framåt våren. Stambyte sker partiellt vid renovering. Här bor du i historiska kvarter med trädkantade kullerstensgator där du njuter av fågelkvitter, vackra promenadgator samt direkt närhet till Mosebacke Torg och Södra teaterns uteserveringar med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp och Djurgården. Promenera förbi vackra Katarina kyrka som erbjuder grönska och rekreation, vidare till Mäster Mikaels gata med sina charmiga små trähus och avsluta i Cornelisparken som bjuder på ytterligare vyer över Stockholm. Fortsätter du istället Nytorgsgatan söderut ligger Sofo på kort promenadavstånd med sina mysiga barer, små restauranger, caféer och specialbutiker. Slussen och Götgatsbacken når du strax utanför porten med flertalet butiker, T-banelinjer och bussar som tar dig både inom och långt utanför Stockholms innerstads gränser. Missa inte det här tillfället, varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning!

 • Hiss
Ringvägen 87A 3tr, Södermalm Katarina, Stockholms kommun
Ringvägen 87A 3tr, Södermalm Katarina, Stockholms kommun, bild 2
Ringvägen 87A 3tr, Södermalm Katarina, Stockholms kommun, bild 3

Ringvägen 87A 3tr

Lägenhet
Södermalm Katarina, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm

3 950 000 kr

47 m²

2 rum

2 182 kr/mån

84 043 kr/m²

Högt upp i fastigheten finner ni denna väldisponerade tvåa som är smakfullt renoverad med både nytt kök och badrum. Lägenheten har en generös takhöjd och med sina stora fönster skapas en härlig känsla av både ljus och rymd. Planlösningen bjuder på gott om plats för bland annat middagar i trevliga vänners lag tack vare de öppna ytorna. Föreningen äger marken och har en mysig innergård som delas med de kringliggande fastigheterna och bjuder på flertalet sittgrupper, cykelparkering och grönska. Omgivningarna är lummiga och ger en stillsam tillvaro. Här bor du nära till Årstaviken med flertalet badplatser och Eriksdalsbadet med sina bassänger och utomhusgym. Följer man det fina promenadstråket längst med vattnet når man sedan foodtrucks och boulebanor innan man tillslut hamnar i Hornstull. Även nära till mysiga kvarter vid Helgalunden och Blekingetäppan. Några minuters promenad till Skanstull som erbjuder shopping, restauranger och grönområden. I populära gallerian Ringen som ligger i samma hus finns butiker, mataffär samt ett brett utbud av restauranger i den nya matscenen Teatern. Smidiga kommunikationer med flera innerstadsbussar strax utanför porten, tunnelbana och 10 minuters promenad till pendeltåg vid Södra station.

 • Premium
 • Hiss

Visar alla 10