Bjurfors Södermalm

Bjurfors Södermalm

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Lundagatan 40B, Södermalm Högalid, Stockholms kommun

Lundagatan 40B

Lägenhet
Södermalm Högalid, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
3 450 000 kr
36 m²
2 rum
vån 2/4
1 868 kr/mån
95 833 kr/m²

Tre trappor upp i funkishuset på Lundagatan 40B stiger vi in en en mysig minitvåa med slående utsikt. Det härliga hörnläget med ett stort hörnfönster ger utsikt över Kungsholmen, något som skapar luftighet till boendet. Självklart ger de även ett ypperligt ljusinsläpp till vardagsrummet. Även inomhus är det ett välplanerat boende med en runtgående planlösning. Här finns ett rymligt och socialt vardagsrum, ett yteffektivt arbetskök, sovrum med plats för stor säng och renoverat badrum. Från byggåret finns det bevarat de ursprungliga fönstren med spanjoletter, vred, marmorbräden, vädringslådor samt radiatorer. Brf Marmorn är en av Södermalms populäraste föreningar tack vare dess fantastiska ekonomi och gedigna styrelsearbete. Föreningen äger marken. Föreningen har åtta tvättstugor (både bokningsbara och drop-in), fyra gästlägenheter, hobbyrum, musikrum, cykelrum, sop-/grovsoprum med mera. Husen omges av välskötta gårdar med träd, blomstrande rabatter, trädgårdsmöbler och grillmöjligheter, och under vinterhalvåret är gårdarna fint upplysta. På Lundagatan har du närhet till allt det bästa Södermalm har att erbjuda med grönområden som exempelvis Skinnarviksparken och Långholmen alldeles runt knuten. Vidare har du förstaklassigt utbud vad gäller restauranger, klädbutiker och livsmedelsaffärer med gångavstånd till Nya Hornstull som Zinkensdamm. Goda kommunikationer med tunnelbana och buss inom några få minuters promenadavstånd.

 • Hiss
Svartensgatan 5B, Södermalm Katarina, Stockholms kommun
 • Sön 28 apr kl 11:30
Svartensgatan 5B, Södermalm Katarina, Stockholms kommun, bild 2
Svartensgatan 5B, Södermalm Katarina, Stockholms kommun, bild 3

Svartensgatan 5B

Lägenhet
Södermalm Katarina, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
16 500 000 kr
153 m²
6 rum
vån 1,5/3
8 313 kr/mån
107 843 kr/m²

På Svartensgatan som löper från Götgatans vimmel till Mosebackes hemtrevliga torg finns en bostad utöver det vanliga. Strösslad med originalcharm såsom trätiljor, 3.3 m i takhöjd, stuckaturer och djupa fönsterbräden finns allt man önskar av sitt sekelskiftesboende. Möjligheten att slå ihop och få fyra rum i fil mot gatan och tre sovrum mot gård finns, eller ha det som idag – ett generationsboende. Vi skulle vi kunna beskriva i långt och i detalj hur uppdelningarna är och vad ni kan göra, men istället ber vi er ta hjälp av våra planskisser som visar nuvarande uppdelning och möjliga sammanslagningar. Så nöjer vi oss med att beskriva hur det är idag! Den större enheten, fyrarummaren, är ett magnifikt och välplanerat boende där det stora köket med plats för stort matbord för upp till åtta personer och det luftiga vardagsrummet ligger intill varandra och förbinds av dubbeldörrar. Ett av de tre sovrummet ligger även detta i fil med dessa rum, medans de två övriga finns mot föreningens innergård. Här samsas praktfullhet med hemtrevlighet – den perfekta mixen! Tvårummaren nås på två sätt – från sovrummet mot gatan och via ytterdörr i motsatt trappuppgång. Även här har köket plats för matbord och vardagsrum och sovrum ligger mot gatan. Den här bostaden har, utöver badrum, ett lättare renoveringsbehov. Föreningen äger marken och har inte planerade avgiftsförändringar. Här finns även en av Södermalms vackraste och mysigaste innergårdar med sittgrupper och grill. Mosebacke är ett av Södermalms mest historiska platser och huset har stått här sedan 1880-talet. Hemmakvarteren kring Mosebacke är pittoreska med låga huskroppar, kullerstensgator och ett runt torg med kaffevagn och soliga bänkar. Du promenerar enkelt ner till Slussen eller bortåt Nytorget.

 • Premium
 • Hiss
Mosebacke torg 8A, Södermalm Katarina, Stockholms kommun
 • Sön 28 apr kl 12:00
Mosebacke torg 8A, Södermalm Katarina, Stockholms kommun, bild 2
Mosebacke torg 8A, Södermalm Katarina, Stockholms kommun, bild 3

Mosebacke torg 8A

Lägenhet
Södermalm Katarina, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
12 950 000 kr
101 m²
4 rum
vån 3/4
6 381 kr/mån
128 218 kr/m²

Välkommen till en karaktärsfull hörnvåning med utsikt över Mosebacke Torg och en stor balkong i bästa västerläge. Här njuter du av soliga sommarkvällar på ett av Södermalms lugnaste och mest eftertraktade adresser, centralt men avskilt och med närhet till allt det bästa Söder har att erbjuda. Högst upp på Katarinaberget erbjuds här en fantastisk plats att slå sig till ro på, ett öppet parkläge mitt i stan med kullerstenskantade gator och en rik historia. Lägenheten stoltserar med så mycket som tre fungerande eldstäder som skänker stämning och minner om byggåret. Stora fönster i alla rum erbjuder utsikt över det parklika torget med sin grönska och vackra, kulturhistoriska bebyggelse samt mot charmiga Svartensgatan. Den rymliga balkongen vetter mot innergårdens lugn och erbjuder sol från förmiddag till kväll. Hela lägenheten har renoverats med varsam hand och stor respekt för byggnadens ålder, med harmonierande färgval, bevarade detaljer och gott om förvaring. Här finns en härlig takhöjd om över tre meter kvar, tillsammans med höga golvlister, djupa fönstersmygar, profilerade listverk och vackra brädgolv. Köket, liksom badrummet, har renoverats med smakfulla val i klassiska material. Stengolven i hall och kök samspelar perfekt med de platsbyggda, inmålade skåpen och hyllorna. Kökets fönsterparti är även det i en klass för sig, med fantastiskt ljusinsläpp och kvällssol. Föreningen har en god ekonomi och låg skuldsättning samt äger sin mark. Byggnaden är vacker och välskött med en innergård som för tankarna till sydligare breddgrader. Här finns dessutom ett gemensamt tornrum med terrass och en utsikt som garanterat får dig att tappa andan. Här kan du kan blicka ut i 360 grader över hela Stockholm och en nyårsafton här är något alldeles utöver det vanliga. Föreningen har även cykelrum, tvättstuga och stora dolda tillgångar i sina oinredda vindsutrymmen. Här bor du i historiska kvarter med trädkantade kullerstensgator där du njuter av fågelkvitter, vackra promenadgator samt direkt närhet till Mosebacke Torg med sitt mysiga sommarcafé. Södra teaterns uteservering med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp och Djurgården når du tvärs över torget. Här ligger även anrika och nyinvigda restaurang Gondolen en minut från porten, med god mat och hisnande utsikt. Promenera förbi vackra Katarina kyrka som erbjuder grönska och rekreation, vidare till Mäster Mikaels gata med sina charmiga små trähus och avsluta i Cornelisparken som bjuder på ytterligare vyer över Stockholm. Tar du istället Östgötagatan söderut ligger Sofo på kort promenadavstånd med sina mysiga barer, små restauranger, caféer och specialbutiker. Slussen och Götgatsbacken når du strax nedanför porten med flertalet butiker, T-banelinjer och bussar som tar dig både inom och långt utanför Stockholms innerstads gränser. Missa inte det här unika tillfället, varmt välkommen på visning!

 • Premium
 • Balkong
Fatburs brunnsgata 26, 6 tr, Södermalm Maria, Stockholms kommun
 • Sön 28 apr kl 13:45
Fatburs brunnsgata 26, 6 tr, Södermalm Maria, Stockholms kommun, bild 2
Fatburs brunnsgata 26, 6 tr, Södermalm Maria, Stockholms kommun, bild 3

Fatburs brunnsgata 26, 6 tr

Lägenhet
Södermalm Maria, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
7 750 000 kr
92 m²
4 rum
vån 6/8
5 074 kr/mån
84 239 kr/m²

Trevlig förening med bland annat garage, gästlägenhet och föreningslokal. Föreningen är välskött och har gott om dolda tillgångar i 17 st hyresrätter. Välkommen till en högt belägen bostad som erbjuder stora sociala ytor, tre bra sovrum samt badrum och gäst-wc. Genomgående planlösning, stora fönsterpartier samt en stor, södervänd balkong längs med hela kortsidan av köket ger ett underbart ljus och rymd. Balkongen vetter mot föreningens grönskande innergård och presenterar en vacker utsikt över kvarterets takåsar. Trevlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger bra med plats för umgänge och middagar. Vill du skärma av de båda delarna så görs det enkelt med skjutdörrarna. Bostadens stora sovrum når du från hallen och här finns gott om plats för dubbelsäng, garderober och arbetsdel om så önskas. De två lite mindre sovrummen ligger i anslutning till varandra och mellan rummen finns tillgång till lägenhetens gäst-wc. Även i dessa rum finns bra med plats för säng, förvaringsmöbler och skrivbord. Boendet inkluderar privilegier som åtkomst till en föreningslokal med kök och toalett, perfekt för evenemang eller övernattning. Dessutom finns ett välutrustat hobbyrum, en miljöstuga, cykel- och barnvagnsrum i varje port. Föreningen är medlem i Södra Stationsgaragets samfällighetsförening, som erbjuder 9 garage med totalt 730 platser för säker och bekväm parkering. Här bor du på en lugn gata men samtidigt mitt i Södermalms kärna med allt det bästa som finns att erbjuda på korta avstånd. Härifrån når du enkelt Mariatorgets stora utbud av restauranger och butiker, Tanto och Årstavikens fina natur och badplatser, livsmedelsbutiker samt mycket goda kommunikationsmöjligheter med Södra Stations pendeltåg, flertalet busslinjer och närhet till både gröna linjen vid Medborgarplatsen och röda linjen vid Mariatorgets tunnelbana nära. Södermalmsallén löper som en bilfri lunga genom området och erbjuder en trevlig och grön genväg mellan Medborgarplatsen och Rosenlundsgatan. Varmt välkommen på visning!

 • Premium
 • Balkong
 • Hiss
Borgargatan 6, Södermalm Högalid, Stockholms kommun
 • Tor 25 apr kl 18:30

Borgargatan 6

Lägenhet
Södermalm Högalid, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
6 690 000 kr
67 m²
3 rum
vån 1/5
4 176 kr/mån
99 851 kr/m²

Fantastiskt fin 20-talstrea med utsikt över Högalidsparken och dess vackra kyrka. Lägenheten präglas av 20-talscharm i kombination med sobra färgval och fantastiska fönsterpartier med djupa nischer som ger ett vackert ljusinsläpp. Tack vare läget mot parken bor ni här väldigt insynsskyddat. Lägenheten har en optimal planlösning med ett stort sovrum med garderobsvägg. Ytterligare ett sovrum med fint industrifönster mot vardagsrummet. Rymligt vardagsrum med öppen planlösning till nyrenoverat kök med plats för stort matbord. Ett väldisponerat badrum med tvättmaskin och badkar samt en gästtoalett. Rymlig hall med platsbyggda garderober och utrymme för kapphängare. Borgargatan 6 är beläget i eftertraktade Hornstull mellan Långholmsgatan och gröna Högalidsparken. Här bor du mitt i Hornstullspulsen men på en lugn gatan och med alla fönster mot lugn innergård. Brf Bulten 14 är en stabil, välskött och lågt belånad förening som äger marken och som har många stora renoveringar bakom sig såsom relining, fasad och fönsterrenovering. Föreningen har 4 lokaler som hyrs ut och genererar goda intäkter. I huset finns även garage med åtta platser. Inga planerade avgiftshöjningar finns, eller större renoveringar. Hornstull är en stadsdel som passar dig som gillar att bo i ett lugnt område med närhet till vatten och härlig natur. Högalidsparken precis utanför porten har lekplatser och gräsmattor perfekt för soliga dagar och picknik. En kort promenad bort finner man Tantolunden, Långholmen och Reimersholme med sina fina badplatser och trevliga promenadstråk. Hornstull bjuder också på ett rikligt utbud av restauranger, caféer och barer samt att man har matbutiker, apotek och gym m.m. precis runt hörnet. På angränsande gator går flertalet busslinjer samt tunnelbanans röda linje. Välkommen på visning!

 • Plus
 • Hiss
Renstiernas gata 20, Södermalm Katarina, Stockholms kommun
 • Sön 28 apr kl 14:30

Renstiernas gata 20

Lägenhet
Södermalm Katarina, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
7 450 000 kr
76 m²
3 rum
vån 1/5
4 593 kr/mån
98 026 kr/m²

Välkommen till ett ytterst trivsamt hem med charm utöver det vanliga och fantastiskt fint, genomgående gårdsläge. Lägenheten karaktäriseras av vackert bevarade detaljer från byggåret 1887 såsom höga fönster med överljus och munblåsta rutor, breda furutiljor med handgjorda bultar, höga golvsocklar, pardörrar och vackra snickerier. Planlösningen är genomgående med ett av sovrummen mot den mysiga innergården med sitt lilla gårdshus. Här finns även en härlig möblerbar balkong med eftermiddag/kvällssol. Föreningen bildades redan 1920 och är därmed mycket välskött, trevlig och stabil. Här trivs man från första stund, med allt man kan tänka sig precis utanför porten. Mitt över gatan ligger Delselius bageri som erbjuder nybakat bröd och fina bakverk. En trappa ner har Rot sina fina, kvällsöppna lokaler med kvalitativa råvaror, hämtmat och matlagningskvällar. Området är ett av Söders mest populära, med soliga Nytorget ett par kvarter bort. Här kryllar det av bra restauranger, trevliga caféer och trendiga barer. Strosa längs Kocksgatan och Skånegatan, upptäck små specialbutiker, njut av hemlagad glass och handla närodlat på Bondens Marknad. Grönska finner du i Vitabergsparken som även erbjuder Parkteater sommartid. Katarinavägen, Stigberget och Fjällgatans vackra utsikt över Stockholm möter du likaså strax utanför porten. Nära även till Hammarby sjö där du kan promenera längs vattnet ända till Hornstull och Tanto eller ta båten över till Hammarby sjöstad. Utmärkta kommunikationer med T-bana Skanstull och Medborgarplatsen på kort promenadavstånd samt buss 3 och 59 precis utanför. Varmt välkommen på visning!

 • Plus
 • Balkong
 • Hiss
Götgatan 73B, 4 tr, Södermalm Katarina, Stockholms kommun
 • Tor 25 apr kl 17:30

Götgatan 73B, 4 tr

Lägenhet
Södermalm Katarina, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
3 495 000 kr
39 m²
2 rum
vån 4/5
1 831 kr/mån
89 615 kr/m²

I en vacker hörnfastighet från 1889 ligger denna välplanerade och mycket charmiga tvåa om 39 kvm. Bostaden genomsyras av fina detaljer från byggåret som på ett smakfullt vis smälter ihop med renoveringarna som gjorts i bostaden under senare år. Den härliga takhöjden på ca. 3,10 meter, stora fönster med överglas i kombination med den vackra mörklaserade ekparketten ger ett härligt intryck och ett hem att trivas i. Vardagsrummet är stort och luftigt och har fin kontakt med köket. I rummet finns naturliga platser för både stort middagsbord och soffgrupp. Fint ljusinsläpp från det höga fönstret mot gården. Blicken tillåts vila på lummiga träd och vacker bebyggelse. Rymden i rummet är slående tack vare den generösa takhöjden och här finns gott om förvaringsmöjligheter i tre snyggt platsbyggda garderober med underskåp. Garderoberna är byggda från golv till tak för att skapa rikligt med förvaringsutrymme. Intill vardagsrummet ligger köket med en öppen planlösning. Här finns allt man kan önska av ett arbetskök; gott om arbetsytor och förvaring och en komplett uppsättning vitvaror med kyl, frys, diskmaskin, spis med ugn samt mikro. Köket har spottar i taket och ett frostat fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp. Inredningen går i vitt och svart med ljust målade väggar. Från vardagsrummet når du det mysiga sovrummet. Trots det mycket centra läget på Södermalm kan du njuta av lugnet och fågelkvitter från innergården. Sovrummet har en rofylld ombonad känsla, här står i dag en platsbyggd 120 cm säng med förvaringslådor under. I ena hörnet finns en inbyggd klädförvaringsdel med hyllor och klädstång. Bostadens rymliga badrum har helkaklade väggar i ljusgrått med golv i roströd nyans. Här finns dusch, handfat med kommod, spegel, glashyllor och wc. Stabil och välskött förening som äger marken och har de större renoveringarna bakom sig. Stor och fin gemensam terrass i soligt läge gör detta till ett extra härligt boende. Området kring lägenheten erbjuder närhet till såväl shopping, restauranger och grönområden. I populära gallerian Ringen finns butiker, mataffär samt ett brett utbud av restauranger i matscenen Teatern. En kort promenad bort ligger Eriksdalsbadet med sina bassänger och utomhusgym. Följer man det fina promenadstråket längs med Årstaviken kan man njuta av flertalet badplatser, foodtrucks och boulebanor innan man tillslut når Hornstull. God kommunikation genom både tunnelbana (grön linje) och flertalet busslinjer som utgår från Skanstull. Varmt välkommen till Götgatan 73.

 • Plus
 • Hiss
Heleneborgsgatan 19, 2tr, Södermalm Högalid, Stockholms kommun
 • Sön 28 apr kl 15:00

Heleneborgsgatan 19, 2tr

Lägenhet
Södermalm Högalid, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
15 500 000 kr
173 m²
5 rum
vån 2/5
7 206 kr/mån
89 595 kr/m²

Imponerande hörnvåning med stora och sociala sällskapsytor och ett kök med en storlek som hade fått vilken villaägare som helst att bli grön av avund! Bo med fungerande öppen spis, fiskbensparkett, takrosetter, serveringsskåp och vackra, speglade pardörrar i fastighet från 1924. Då Högalidsområdet mestadels består av mindre lägenheter är detta en unik chans för dig med stor familj att bo kvar i ditt älskade Hornstull. Detta hem är ypperligt planerad för den stora familjen med kök, arbetsrum och vardagsrum i fil som ansluter naturligt till den härliga innerhallen med den fungerande öppna spisen. Det är definitivt här du bjuder hem släkten om jularna! Master bedroom ligger nära intill det stora badrummet som bjuder på såväl dusch och badkar. De två mindre sovrummen är egentligen inte alls små, i bägge skulle det rymmas både dubbelsäng och förvaring. Tack vare dess ypperliga placering något avskilt från resten av lägenheten, och med eget badrum intill, så är de perfekta som barn-/ungdomsrum eller varför inte som en uthyrningsdel om du vill bo billigt? Detta hem är även perfekt för dig som vill bo kvar efter att barnen flyttat ut då du kan återställa ena lägenheten till en enskild lägenhet och sälja av. Då detta är två lägenheter finns även två förråd om ca 15 kvm vardera så här har du gott om yttre förvaring. För att se originaluppdelning för lägenheterna, se dokument. Föreningen äger marken och har endast 1890 kr i lån/kvm. Hornstull är en stadsdel som passar dig som gillar att bo i ett lugnt område med närhet till vatten och härlig natur med fina promenadstråk, men ändå nära till trevliga barer, restauranger och caféer. Intill Hornstull finner du vackra Långholmen med badplats, caféer och fina löprundor eller promenader längst vattnet. Även Årstaviken och Riddarfjärden omger stadsdelen med sitt vackra vatten. Hornstull Centrum ger dig shopping och en stor Hemköp på källarplanet. Trevliga restauranger och caféer som finns i området är t ex. Ramblas, Café Dello Sport, Tjoget, Hornhuset och Indian Garden. Tantolunden är perfekt för soliga dagar och picknick. Perfekta kommunikationer finns via Tunnelbanans röda linje eller flertalet bussar som enkelt tar dig vidare genom staden. Från Hornstull går även flygbussarna till Arlanda.

 • Plus
 • Hiss
Munkbrogatan 8, Gamla Stan, Stockholms kommun

Munkbrogatan 8

Lägenhet
Gamla Stan, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
9 975 000 kr
109 m²
3 rum
vån 1/4
7 573 kr/mån
91 514 kr/m²

Varmt välkommen till Munkbrogatan 8 i Gamla Stans västra del. Nu finns möjlighet att förvärva en fantastisk hörnlägenhet i Gamla Stan med ett helt unikt läge i Stockholm. Torghandel för grönsaker och blommor precis utanför porten och mängder med bagerier och restauranger i närområdet. Från bostadens alla fönster erbjuds du härliga vyer mot Riddarfjärdens vatten, Mariabergets pampiga byggnader samt folklivet och grönskan på torget nedanför. Lägenheten är genomgående i mycket fint skick där alla delar omsorgsfullt renoverats för att skapa en praktiskt vardag och hemtrevlig atmosfär. Från hallen tar du dig vidare in till klädkammare, badrum samt kök och vardagsrum. Ett vardagsrum som badar i ljus från många fönster i två väderstreck. Mellan köket och vardagsrummet har du en fin kontakt och det är lätt att förstå varför nuvarande ägare bott i bostaden över 10 år, detta är ett hem att trivas i. Missa inte chansen att förvärva en bostad med ett helt fantastiskt läge i en välskött och lågt belånad förening. Lägenheten disponeras idag som en trea men kan med enkla medel göras om till en fyra med stora sällskapsytor samt tre bra sovrum. Här bor ni på en mycket populär del av Gamla Stan med närhet till det rika utbudet av såväl shopping, mysiga caféer, restauranger och barer. Så snart du kliver ut från porten gör de historiska vingslagen sig påminda. De vackra gränderna, de stenbelagda gatorna och den charmfullt bevarade arkitekturen bidrar till känslan av att du befinner dig i en annan tid. Men du har också tillgång till förskolor, och skolor ända upp till gymnasiet. Ett litet badhus i medeltida valv, och hemgården Mäster Olofsgården med sitt rika utbud av aktiviteter som fritidsklubb och fritidsgård, textilverkstad, öppen musikstudio, och seniorgympa. Utmärkta kommunikationer i form av både tunnelbanans gröna och röda linje, bussar och färjan som går mellan Skeppsbron och Djurgården året runt. En lägenhet som måste upplevas på plats - Varmt välkommen på visning!

 • Uteplats
 • Hiss
Lorensbergsgatan 3B, 6 tr, Södermalm Högalid, Stockholms kommun

Lorensbergsgatan 3B, 6 tr

Lägenhet
Södermalm Högalid, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
6 950 000 kr
58 m²
2 rum
vån 6/6
3 268 kr/mån
119 828 kr/m²

Högst upp i huset med två kungsbalkonger, en fantastisk utsikt och bevarade detaljer från 20-talet! Mycket trevlig planlösning och fina detaljer såsom brädgolv, speglade dörrar, spröjsade fönster och takrosetter. Lägenheten har varsamt renoverats och har genomgående välplanerade färgkombinationer. Balkongen i söderläge erbjuder sol från tidig morgon till sen eftermiddag då balkongen i norr tar över med sol från tidig eftermiddag till solnedgång bortom Pålsundet, Långholmen och DN-skrapan. På den norra balkongen har du också första parkett till bland annat roddtävlingar och träbåtshamnen i Pålsundet för att inte tala om raketerna på nyårsafton. Här bor man högst upp i huset i tyst läge med ett mycket gott ljusinsläpp och en milsvid utsikt. Boendet bjuder på väldisponerade rum i genomgående mycket gott skick och god förvaring med såväl rejäla klädkammare som fristående garderober. Föreningen äger marken och har en låg belåning. Lorensbergsgatan är en lugn återvändsgata med Hornstull centrum alldeles runt knuten som bjuder på trendiga butiker, bra livsmedelsaffärer samt populära restauranger. Vidare har du även nära till naturen och vattnet med badrocksavstånd till olika badplatser såsom Långholmen, Reimersholme samt Tantolunden. Högalidsparken och Pålsundsparken ligger alldeles i närheten där du gärna har picknick eller solar om sommaren. Bra kommunikationer med Hornstulls tunnelbana samt flertalet busslinjer samt flygbuss nära till hands.

 • Balkong
 • Hiss
Rutger Fuchsgatan 4A, Södermalm Katarina, Stockholms kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Rutger Fuchsgatan 4A

Lägenhet
Södermalm Katarina, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
3 295 000 kr
34 m²
1 rum
2 039 kr/mån
96 912 kr/m²

Vill du kunna bjuda över hela ditt kompisgäng på grillfest eller eftermiddagsdrink? Då är det här lägenheten för dig. Med ca 20-25 kvm uteplats blir du och ditt hem den självklara samlingspunkten innan kvällen glider vidare till Trädgården. Lägenheten i sig är väldigt fin även den, här hittar du brädgolv i original, speglade dörrar och en härlig takhöjd! Lägenhetens väggar är nymålade och golven är helt nyslipade - bara att flytta in! Här bor du med ett snyggt kök som bjuder på ypperlig förvaring, diskmaskin och matplats. Allrummet är mycket luftigt och rymmer enkelt sänghörna, soffgrupp och förvaring. Möjlig minitvåa för den som önskar (godkännande ska alltid fås från styrelse innan renovering). Väl omhändertagen fastighet som på senare år renoverat trapphus och installerat säkerhetsdörrar. Alla stora renoveringar har gjorts från 2002 och framåt. Föreningen äger marken och har inga planerade avgiftsförändringar. Här bor du endast minuters avstånd från populära Nytorget och Sofo, mitt i Söders rika utbud av storstadspuls med restauranger, butiker, caféer och fina promenadstråk längs med Årstaviken. Med Skanstull tunnelbana och bussförbindelser runt knuten har du här otroligt goda kommunikationer.

 • Balkong
 • Uteplats
Nackagatan 29, Södermalm Sofia, Stockholms kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Nackagatan 29

Lägenhet
Södermalm Sofia, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
6 950 000 kr
73 m²
3 rum
vån 5/5
4 905 kr/mån
95 205 kr/m²

Vid Hammarby kanal finner ni denna fantastiska lägenhet som erbjuder ett boende utöver det vanliga. Belägen högst upp i huset, med två terrasser om cirka 15 respektive 17,5 kvadratmeter och fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak, är det härliga ljuset och rymden påtagligt året om. På terrasserna kan man njuta av utsikten och solen från tidig morgon till kväll, och här finns det gott om plats för flera sittgrupper och en grill att använda för olika tidpunkter på dagen. Den smart planerade lägenheten bjuder på en bekväm boendemiljö där varje kvadratmeter är optimalt utnyttjad. Med en genomtänkt layout är det enkelt att balansera mellan gemensamma utrymmen och privata zoner. Det öppna köket och vardagsrummet skapar en harmonisk atmosfär med generöst ljusflöde, medan de två sovrummen erbjuder väl avskilda och lugna områden för avkoppling och återhämtning. Föreningen äger marken och har en mycket stabil ekonomi med goda intäkter från hyreslokaler samt garageplatser. Läget är fantastiskt, området har med sitt sjönära läge en unik kombination av vatten och stadsliv. Området genomgår en spännande utveckling med ny bebyggelse som har kompletterat den äldre arkitekturen, vilket ger området en modern och dynamisk atmosfär. En bit bort byggs just nu ett helt nytt bostadskvarter som än mer ska förbinda denna del av söder med övre delen av Sofia och Sofo. Nere på kajen kan du ta gratisbåten till Hammarby sjöstad, eller färja till Djurgården och Nybrokajen och i närområdet finns flertalet parker att njuta av. Här kan du promenera längs med Hammarby sjös glittrande vatten hela vägen till Hornstull, ta en glass på vägen, njuta av en picknick intill kajen och lyssna på det somriga ljudet av vågskvalp och båtliv. Bra utbud av skolor i området, inklusive förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Närheten till Nytorget är även påtaglig, promenera Bondegatan upp så når du hela Sofos utbud av restauranger, caféer, barer och folkliv samtidigt som vackra naturområden såsom Vitabergsparken med dess parkteater ligger en kort promenad bort. Kommunikationerna är goda med flertalet busslinjer (2, 57 och 66) ett stenkast från huset och en kommande T- banestation ca 700 meter bort vid Vintertullstorget. Station Sofia kommer ge dig endast en tunnelbanestation till Kungsträdgården!

 • Plus
 • Balkong
 • Hiss
Wollmar yxkullsgatan 10, 5tr, Södermalm Maria, Stockholms kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Wollmar yxkullsgatan 10, 5tr

Lägenhet
Södermalm Maria, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
7 450 000 kr
75 m²
3 rum
vån 5/6
2 492 kr/mån
99 333 kr/m²

Varmt välkommen till den här fantastiska 3:a som nu ska säljas för första gången! Det här är en bostad utöver det vanliga med fri utsikt över Mariaberget och fungerande öppen spis! Genomgående planlösning i huset på en av Södermalms härligaste adresser i en förening med fantastisk innergård. Detta är ett optimalt boende både för den större och mindre familjen tack vare de olika rumsindelningarna som skapar oändliga möjligheter. Det luftiga köket bjuder tillsammans med matplatsen in till perfekta ytor för sociala umgängen intill den vackra eldstaden. Föreningen äger marken och har en mycket god ekonomi med låga avgifter och endast ca 1,200 kr i lån/kvm samt ca 1,2 mkr i kassan. Föreningen har en av Södermalms vackraste innergårdar med hängbjörkar och sittgrupper. Läget är ett av Södermalms bästa. På Wollmar Yxkullsgatan bor du med närhet till Mariatorget och från juni tom mitten av september bilfria Swedenborgsgatan med sina många caféer, barer och restauranger. I slutet av gatan ligger prisbelönta Johan & Nyström och Mariatorget blir under sommarhalvåret en grön oas och självklar samlingspunkt. En härlig stämning råder i området med ett behagligt gatuliv där doften av kaffe och nybakt bröd sprider sig mellan de gamla vackra fasaderna. Promenadavstånd till Slussen och Götgatsbacken samt närhet till Hornsgatans utbud av butiker och Mariabergets hisnande utsikt över Stockholm.

 • Hiss
Högbergsgatan 24, Södermalm Katarina, Stockholms kommun

Högbergsgatan 24

Lägenhet
Södermalm Katarina, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
4 495 000 kr
45 m²
2 rum
vån 1
2 746 kr/mån
99 889 kr/m²

Vacker funkistvåa med en av Södermalms vackraste utsikter där du kan se årstiderna passera i parken utanför! Lägenheten har fina detaljer bevarade såsom fiskbensparkett, spanjoletter, fönsterbrädor i natursten och stora fönsterpartier. Här bor du i en ljus och social lägenhet med öppen planlösning mellan det stora vardagsrummet och köket med gott om plats för både soff- och matgrupp. Den djupa fönsterbrädan passar perfekt att sitta på och under har man som ett hyllplan, perfekt att förvara böcker och annat på. Sovrummet ligger avskilt och rymmer dubbelsäng samt har god förvaring i två garderober. Från de stora stora fönsterpartierna blickar man ner för Katarina Västra kyrkogata och dess vackra fastigheter. Detta är ett perfekt boende för en eller två personer som uppskattar närhet till Mosebacke och Södermalms puls men vill bo lite mer avskilt och lugnt! Brf Fjällpalatset är en välskött förening som bildades 2010 och som äger marken. De har nyligen amorterat ner sina lån med 4,5 mkr och har idag en belåningsgrad på 3163 kr/kvm. Inga planer finns på att höja avgifterna eller inga planerade renoveringar. Här bor du i de omtyckta Mosebackekvarteren, som gränsar till den vackra Katarina kyrka. Här kan du njuta av charmiga promenader längs pittoreska kullerstensgator som är präglade av historiska spår. Katarinaberget erbjuder en imponerande panoramavy över Stockholm och här hittar du välkända landmärken som Gondolen restaurang, Södra Teatern och Mosebacketerrassen. Inom några minuters promenad når du också Götgatsbackens rika utbud av restauranger, små unika butiker, mysiga kaféer och trendiga barer. Dessutom har du enkel tillgång till ett omfattande nätverk av tunnelbanor och bussar vid Slussen, som ligger precis nedanför området.

 • Hiss
Långholmsgatan 9C, gårdshus, Södermalm Högalid, Stockholms kommun

Långholmsgatan 9C, gårdshus

Lägenhet
Södermalm Högalid, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
5 750 000 kr
67 m²
3 rum
vån 2/4
5 300 kr/mån
85 821 kr/m²

Genomgående trea med balkong vettande mot föreningens lugna och trivsamma innergård! Lägenheten erbjuder två sovrum, stort kök samt vardagsrum med utgång till balkongen, perfekt för en liten barnfamilj eller den som önskar ett hemmakontor eller gästrum. Lägenheten ligger i hjärtat av Hornstull och dess rika utbud av restauranger, butiker och grönområden, men tack att alla fönster vetter mot gårdar bor du som i en egen oas! Här bor du på ett mycket lugn och ostört läge med vattnet precis utanför porten samtidigt som det är mycket nära till populära restauranger och barer. I Hornstull finns bra livsmedelsaffärer, klädbutiker och inredningsaffärer. Mycket nära till Hornstulls tunnelbana, flertalet busslinjer och flygbussen. För dig som uppskattar naturens närhet så är det bara ett stenkast till Söder Mälarstrand och Långholmen med badplatser, joggingstråk och kajakuthyrning. Vidare finns även Tanto och Årstaviken inom korta avstånd.

 • Plus
 • Balkong
 • Hiss
Lottens Gata 11, Södermalm Sofia, Stockholms kommun

Lottens Gata 11

Lägenhet
Södermalm Sofia, Stockholms kommun
Bjurfors Södermalm
6 975 000 kr
84,5 m²
4 rum
vån 1
5 285 kr/mån
82 544 kr/m²

Välkommen till Lottens Gata 11. Här finns chansen att köpa en välplanerad och social fyra i toppskick med stor uteplats. Lägenheten utstrålar modern elegans med öppna ytor, stora fönster och fransk balkong som släpper in naturligt ljus. Köket är en dröm för den som älskar att laga mat, utrustat med moderna apparater och stora arbetsytor. Köket är designat för att vara centrum för socialt umgänge, med en öppen planlösning som skapar en naturlig koppling mellan kök och vardagsrum. Oavsett om du lagar mat eller underhåller gäster, kommer du att älska den dynamiska och välkomnande atmosfären. Vardagsrummet, som har ett fint hörnläge, släpper in massor av naturligt ljus från flera stora fönster. Den rymliga uteplatsen är som en förlängning av ditt vardagsrum och kök och erbjuder gott om plats för utemöbler, grönskande växter, parasoll och grill. Uteplatsen sträcker sig längs med hela bostadens bredd. De tre välplanerade sovrummen är precis som övriga bostaden väl genomtänkta och erbjuder gott om plats. Det stora sovrummet ligger lite avskilt från de sociala delarna och har gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Med ingång via vardagsrummet ligger de två andra sovrummen. Dessa rum är perfekta barnrum eller om du behöver ett kontor eller gästrum. Om alla rummen används till sovrum så finns möjlighet att inreda kontor i den väl tilltagna klädkammaren som nås från hallen. Denna yta disponeras idag både som klädkammare och kontor. Både det rymliga badrummet och gäst-wc:n når du från hallen. På Lottens Gata bor du i ett område där kulturmärkta byggnader möter nya hus. Här bor du i en nyproducerad lägenhet med allt positivt det innebär, nära vatten, promenadstråk och parker. En kort promenad bort når Södermalms hjärta, Nytorget, med ett myller av barer, restauranger och övrigt kultur- och nöjesliv. Via buss 2, 57 och 66 har du nära oavsett vart du ska. Eller varför inte ta en utflykt med båten från Barnhusbryggan? M/S Emelié tar dig från kajen till Djurgården och Nybrokajen på ca 20 minuter. På sikt kommer även T-banans blå linje att finnas nära. Här bor du i lugna och gröna kvarter med Tvätt-Malins park utanför fönstret och närheten till Vitabergsparken och strandpromenaden utmed Hammarby kanal. Från Hammarbykanalen vid Saltsjön tar du dig lätt mot Årstavikens söta Mälarvatten, förbi Eriksdalsbadet och vidare bort till Tantolunden och Hornstull. Vill du så kan du ta dig utmed strandpromenader och kajer runt hela Södermalm, tillbaka hem. Varmt välkommen till en social och välplanerad fyra med fint läge på Södermalm.

 • Uteplats
 • Hiss

Visar alla 16