Folkungagatan 78, 3tr

Katarina/Sofia, Stockholm Se på karta

8 500 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
94 m²
Balkong
Ja
Våning
3 av 5, hiss finns
Byggår
1900
Avgift
4 724 kr/mån
Pris/m²
90 426 kr/m²
Antal besök
5 210
Dagar på Hemnet
12

Välkommen till denna underbara sekelskiftesbostad med våningskänsla, högt läge i huset, balkong i söder och 2 kakelugnar (ej eldningsbara idag men går att öppna upp). Lägenheten har under 2019 genomgått en stilfull renovering med sobra färgval i samtliga rum, delvis nyslipade golv och ett mycket smakfullt kök. Bostaden är genomgående och mycket ljus tack vare flertalet fönster, högt i tak och ett burspråk där solen kommer in under sen eftermiddag och lyser upp matsalen/sovrummet med ett härligt ljus. Idag nyttjas detta rum med den ena kakelugnen som bostadens matsal men kan såklart också användas som ett sovrum om behov finns för detta. Rummet ligger i fil med vardagsrummet och mellan dessa finns klassiska spegelpardörrar som ger en stor karaktär till lägenheten. Vardagsrummet är i sin tur är väl tilltaget till ytan och ger god plats för en trivsam och social möblering framför den vackra kakelugnen där.
Köket är välgjort och med fina detaljer, inredningen går i grått tillsammans med mässingshandtag och en bänkskiva i grön granit. Vitvarorna är av märkena av SIEMENS och BOSCH och består utav ångugn, induktionshäll med flerzon, diskmaskin, kyl/frys och fläkt. På golvet ligger ett snyggt vinylgolv som matchas av tidstypisk bröstpanel samt en William Morris-tapet ovanför panelen. Sovrummet är väl tilltaget till storlek och har en snygg förvaringslösning med platsbyggda garderober runt om sängen (180cm). Från sovrummet nås den härliga balkongen som ligger i rakt söderläge, stor till ytan (3,5 x 1,4 meter) med plats för balkongmöbler och grill. Lägenheten har mycket bra förvaringsutrymmen i flertalet garderober, inte minst i passagen mellan hall och matsal. I hallens garderob är det dessutom framdraget vatten och avlopp, så skulle man önska en extra WC går det enkelt att ordna här. Badrummet är renoverat under 2018 och har tvättmaskin, badkar, handdukstork, förvaringsskåp och hyllor. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Detta är verkligen ett boende där inget lämnats åt slumpen och bostaden är i mycket fint skick. Kakelugnarna är idag inte eldningsbara, men båda kakelugnarna är provtryckta och enligt sotare kostar det ca 30.000-40.000 kr per kakelugn att öppna upp dom om man så önskar.

Föreningens fastighet är i genomgående gott skick och har god ekonomi med ett stadigt positivt kassaflöde. Amorteringen är på 600.000 kr per år och det finns stora dolda tillgångar i form av 5 hyresrätter. Se mer information under föreningsfakta.

Lägenheten har ett mycket attraktivt läge mitt emellan Nytorget, Medborgarplatsen och Mosebacke. Några minuter bort ligger mysiga Mosebacke torg som i sin tur är ett stenkast från Götgatan och Slussen. Nytorget är bara ett par kvarter bort och området är en omtyckt Söderidyll tack vare sina många restauranger, caféer och småbutiker.

Mycket goda kommunikationer med flertalet busslinjer på Folkungagatan, samt några minuters promenad till Medborgarplatsens och Slussens tunnelbana. Från Slussen tar du dig snabbt vidare med både den röda och gröna tunnelbanelinjen. På sikt kommer även tunnelbanehållplats finnas vid Tjärhovsplan som tar dig direkt till Kungsträdgården och ut till Nacka.

Missa inte denna drömbostad, varmt välkommen på visningen!

Läs mer hos mäklaren
Notar

Kontakta mäklaren

Guldhemmnet logga

Vinnare

Årets mäklarkedja

Guldhemmet 2019