Södra Vägen 43

Lorensberg, Göteborg Se på karta

6 990 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
102 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 6, hiss finns
Byggår
1923
Förening
BRF Berzelius
Om föreningen
Avgift
1 700 kr/mån
Pris/m²
68 529 kr/m²

Den breda paradgatan Södra vägen löper rakt genom city, parallellt med Avenyn. På sin väg passerar den Heden, höga sekelskiftespalats och grönska. Strax innan gatan fortsätter förbi Korsvägen breddas trottoarerna med uteserveringar och träd. Här reser sig ett pampigt sekelskifteshus i nyrenässans, byggt 1923. Härifrån mäts avstånden till det mesta i city i några hundra meter. Åt ena hållet väntar Götaplatsen och bokstavligen runt hörnet väntar Liseberg och resten av Evenemangsstråket.

Uppe i denna våning om 102 kvm och 3 rum på våning 2 är staden både nära och långt bort. Våningens ljus är massivt tack vare höga fönsterpartier i motsatta väderstreck. Fiskbensparketterna tar ut sina svängar under höga tak i en gedigen, välbevarad interiör. Flera klassiska originaldetaljer är på plats, präglade av tidsperiodens elegans. Alla rum är väl tilltagna och den gemensamma balkongen når du från köket. Sovrummet har sitt fönster vänt mot den grönskande gården. Läget bidrar till rummets knäpptysta och harmoniska atmosfär. På andra sidan når du matsalen som ligger i fil med vardagsrummet. Stora fria ytor och rumsvolymer.

Brf Berzelius är troligen också en av de mest solida i stan; föreningen är skuldfri. Den goda ekonomin återspeglas inte minst i den synnerligen låga månadsavgiften.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Bostadsrätter City

Visningstider

  • 16
    aug
    Mån 16 aug kl. 17:30–18:00
    Bokad visning. Anmäl dig på bjurfors.se eller ring Bjurfors 031-761 79 50.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.