Tjärhovsgatan 3

Södermalm Katarina, Stockholm Se på karta

11 400 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
115 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 4, hiss finns
Byggår
1910
Förening
BRF Björns Trädgård Nr 4
Om föreningen
Avgift
2 009 kr/mån
Driftkostnad
10 692 kr/år
Pris/m²
99 130 kr/m²
Antal besök
8 480
Dagar på Hemnet
11

Vacker och välbevarad sekelskiftesfyra som inte lämnar något att önska! Lägenheten har öppen spis, kakelugn, två balkonger, ett stort badrum och separat toalett i fastighet med hiss. Här finns välbevarade originaldetaljer såsom brädgolv, fiskbensparkett, serveringsskåp, kallskafferi, speglade pardörrar, fodrade nischer, överfönster och stuckatur.

Boendet har en mycket trevlig planlösning med stora rum i fil, ett fantastiskt vacker och stort kök med bevarat kallskafferi och en stor balkong mot innergård. Från hallen finns även en vädringsbalkong som är perfekt för blöta barnskor och kläder. För den som önskar tre sovrum finns en enkel möjlighet att sätta tillbaka ursprungsväggen i köket (se alternativ planlösning). Vardagsrummet är mäktigt med ett digert fönsterparti och en fungerande öppen spis. Det stora badrummet har enkelt plats för såväl toalett, dusch och tvättmaskin och då får man samtidigt en gäst-wc i hall. Här finns gott om platsbyggd förvaring i flera klädkammare med spegeldörrar, serveringsskåp samt gott om plats för fristående förvaring i alla rum. Vidare finns ett stort vindsförråd.

Brf Björns Trädgård nr 4 har en mycket god och välplanerad ekonomi. Föreningen äger marken och har endast 2553 kr i lån/kvm. Föreningen har inte höjt avgifterna sedan ombildningen 1996 och har inga planer på att göra det framgent heller (uppgift kontrollerad med ordförande i mars 2021). Föreningens innergård är mycket omhändertagen och här finns även takterrass, barnvagnsrum och föreningslokal.

Närområdet är ett av Södermalms populäraste med Mosebacke runt hörnet och dess kullerstensgator och historiska byggnader. Inom mycket korta avstånd finns flera av Söders populäraste restauranger och butiker. Mycket goda kommunikationer med Medborgarplatsens och Slussens tunnelbana och bussar.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Södermalm

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.