Ymsenvägen 10, 7tr

Årsta / Gullmarsplan, Stockholm Se på karta

5 250 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
78 m²
Balkong
Ja
Våning
7 av 8, hiss finns
Byggår
1947
Förening
BRF Tolken 1
Om föreningen
Avgift
3 277 kr/mån
Pris/m²
67 308 kr/m²
Antal besök
3 117
Dagar på Hemnet
11

Välkomna till en ljus, välplanerad fyra högt upp i huset där hela familjen får plats utan att trängas!

Belägen i ett vackert funkishus från 40-talet finner ni här en lägenhet med mycket charm och välplanerade kvadratmetrar där det är lätt att känna sig hemma. Här finner ni ett ljust vardagsrum som rymmer flera funktioner, där både soffgrupp som trivselmöblering ryms utan att det känns trångt. På golv ligger den tidstypiska Hollänska parketten i original och väggarna omfamnas av ljusa toner. Tack vare gavelläget erbjuds ett fint ljusinsläpp årets alla månader med fri sikt mot den grönskande omgivningen. Via dörr med stort fönsterparti nås lägenhetens balkong som rymmer plats att inreda med såväl utemöbler som odlingsprojekt och blir såklart en härlig utsiktsplats där ni kan njuta både sol och det fria läget.

Köket är rymligt och lättarbetat och bjuder på gott om förvaring i både över-och underskåp bakom luckor i vitt. Gott om arbetsytor förenklar matlagningen och diskmaskin finns installerad. I anslutning till kök ligger ett större rum som idag disponeras som matrum men kan med lätthet omvandlas till ett sovrum om man så önskar.

I lägenheten finns två sovrum - alla med gott om plats att möblera med såväl säng som trivselmöblering om så önskas. Förvaring gömmer sig i inbyggda originalgarderober med överskåp med fina originalbeslag. Här sover man gott i rofyllda lägen med utsikt över omgivningen.

Den inre hallen binder samman lägenhetens alla rum och bjuder på möblerbara ytor. Öppningen mellan hall och vardagsrum har bevarats och blir en vacker detalj. Även här återfinns den vackra originalparketten och linneskåpet finns bevarat. I entrén hallen finns gott om plats för avhängning på hatthylla och på golv ligger den tidstypiska Kolmårdsmarmorn som även återfinns på hemmets alla fönsterbrädor.
Förutom mycket bra förvaring i bostaden disponerar nuvarande ägare även ett vindsförråd och en matkällare.

Brf Tolken 1 är en stabil förening belägen i ett av gatans äldre fastigheter omgivet av grönska. Här ligger huset i suterräng vilket gör att bostaden känns högre beläget än sina redan höga sju trappor. För de som vill undvika trappor kommer man även in till huset via en ramp på baksidan. Här är alla de stora renoveringarna gjorda och marken ägs av föreningen.

På Ymsenvägen bor du både stads- och naturnära, med enbart 15 minuters gångavstånd till Södermalm/Skanstull och med Årstaskogens naturreservat strax utanför och bara några minuters promenad ner till vattnet. Här kan du ta på löparskorna och springa Årstaviken runt. Avsluta gärna den 8 km långa löprundan på ett utav naturreservatets närliggande utegym och svalka dig sedan från badbryggorna i Mälaren innan du återvänder hem. För den som gillar att strosa i skog och natur så myllrar det av lummiga stigar att upptäcka utöver de större löp- och cykelpåren. Och för bärentusiasten kan frysen lätt fyllas med blåbär.

Strax nedanför ligger Dianelunds koloniområde från 1917. De små stugorna med spröjsade fönster, punchverandor och prunkande trädgårdar möjliggör för mysiga sommarpromenader och säsongsöppet café, se http://www.dianelund.se. På hösten när det skördas i trädgårdarna kan man gå ner och få gratis äpplen, päron eller plommon då många skänker bort frukten som blir över. Och på Gullmarsvägen 42 kan du njuta av underbart nybakat bröd hos italienskan Barbara Elisi Caracciolos populära surdegsbageri Spiga Madre. Dalarnas Auktionsfirma har precis flyttat in i affärslokalen

Läs mer hos mäklaren
Notar

Kontakta mäklaren

Guldhemmnet logga

Vinnare

Årets mäklarkedja

Guldhemmet 2019