Olof Mohlins väg 23

Härlöv, Kristianstad Se på karta

14 500 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
1 250 m²
Biarea
350 m²
Tomtarea
4 931 m²
Uteplats
Ja
Antal besök
3 822
Dagar på Hemnet
11

Attraktiv fastighet med bra tillgänglighet som fram tills nu använts för kontor. (E&Y Kristianstadskontor). En ny detaljplan för fastigheten (laga kraftvunnen 7/1 2021, tillåter emellertid att användningsområdet för lokalerna breddas. Nu är det möjligt att inreda bostäder i fastigheten. Även skolverksamhet och vårdanläggning, trygghetsboende eller liknande nämns i tjänsteutlåtandet i detaljplanen. Det finns dessutom möjlighet att ytterligare exploatera fastigheten genom nybyggnation. Tomten är 5000 kvm och möjlig byggarea är 40%, dvs 2000 kvm. Idag är fastigheten bebyggd med ca 1250 kvm, vilket innebär att ytterligare 750 kvm markanvändning tillåts. Bygger man dessutom i två plan och inreder vind,(vilket planen tillåter) finns det en möjlighet att öka boytan med ca 1800 kvm. Allt möjligt inom befintlig detaljplan.

Användningsområdet fram tills idag har varit kontorsverksamhet. Det finns ca 50 kontorsrum i varierande storlek, inbyggd atriumgård, konferensrum, reception och kök. Till detta finns en källare med stor lokal och en tidigare relaxavdelning. Det finns ett 30-tal p-platser, varav ett 20-tal är försedda med elsolpar. Stora asfaltbelagda vägar inom området.

Fastigheten har ett bra skick och renoveringar, tillbyggnder och förbättringar har skett under åren. För ca 12 år sedan genomfördes en tillbyggnad av en atriumsal med öppen och ljus planlösning. Sora glaspartier och delvis glastak. Här finns högtalare och filmduk inbyggt. I samband med denna tillbyggnad, förnyades också värmesystemet med installation av ett effektivt FTX-luftvärmesystem med möjlighet till kylning. Mycket påkostat och energieffektivt. regelbubdna OVK-kontroller utförda.

Idag finns det stora möjligheter med fastigheten. Man är inte låst till kontorsverksamhet längre. Möjligheten finns att bygga om delar eller hela byggnaden till boende. Det finns även möjlighet enligt detaljplanen att där möjlighet finns, utöka ytan genom att laääga till 1,5 våning på de delar som endast är bebyggda med kontor i enplan. Därtill skall läggas möjligheten till nybyggnation på fastigheten. Möjlighet finns till vårdboende för seniorer, trygghetsboende, vårdcentrum med olika specialiteér där egna företagare i branchen kan hyra in sin verksamhet och där man har en gemensam reception. Ortopeder, sjukgymnaster eller naprapater kan jobba under gemensamt tak. Skolverksamhet är en annan möjlighet, då det finns goda kommunikationer i omedelbar närhet och lokalerna lämpar sig väl för detta ändamål. Det finns möjlighet att kombinera detta med internatboende eller studentbostäder.
Eller kanske fortsätta verksamheten som idag, med kontor. Alla kontorsrummen är idag inredda med rejäla möbler. Konferensrum är möblerade och atriumdelen lämpar sig vär till konferens eller internutbildning. Fiber finns indraget till samtliga rum.

Företag i närheten är Elgiganten, Mio Möbler, BMW-Kristianstad och Härlövs Handelsområde (med COOP:s nybyggnation, som invigdes för några dagar sedan).

Kontakta mäklaren för mer information om fastigheten Revisorn 31.
Boka tid för en personlig och eventuell konfidentiell visning.

Mäklare Peter Olvsborn (0708-240472)

Läs mer hos mäklaren
Din Mäklare Peter Olvsborn

Kontakta mäklaren

Peter Olvsborn

Din Mäklare Peter Olvsborn
Mäklare Peter Olvsborn, Din Mäklare Peter Olvsborn
+4644-242324