Din Mäklare Peter Olvsborn

Din Mäklare Peter Olvsborn

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Östergårdsvägen 7, Knislinge, Knislinge, Östra Göinge kommun

Östergårdsvägen 7, Knislinge

Villa
Knislinge, Östra Göinge kommun
Din Mäklare Peter Olvsborn
875 000 kr
105 + 60 m²
5 rum
900 m² tomt

Ett bra boende till rimliga pengar. Strax utanför centrala Knislinge men ändå fritt och lantligt. Bra uppvärmning med många alternativ. Det finns en nyinstallerad värmepump (luft/luft) sedan en månad tillbaka. Dessutom en braskamin i vardagsrummet för vedeldning. I källaren finns en pelletskamin med skruvmatning och elpatron. Nyrenoverat och fräscht. Nyare badrum och tvättstuga. Köket bytt för några år sedan. Några vitvaror utbytta på senare tid. Nya treglasfönster. Fasaden nymålad. Möjlighet till ett snabbt tillträde eftersom huset står tomt! Tillfälle för dig som snabbt söker ett boende och som är inflyttningsklart utan renovering! Högstbjudande!

Sjögatan 25A, Centrala Åhus, Kristianstads kommun

Sjögatan 25A

Tomt
Centrala Åhus, Kristianstads kommun
Din Mäklare Peter Olvsborn
7 500 000 kr
830 m² tomt

Tillfälle som detta återkommer sällan. En obebyggd åtomt på 830 kvm med egen strandlinje med möjlig byggnation på upp till 166 kvm. Detaljplanen tillåter dessutom enplanshus. Möjlighet att bygga ett hus med stort ljusinsläpp i syd och väst-läge. Att själv bestämma hur man vill ha planlösningen efter egna behov och önskemål. Därtill kommer naturligtvis möjligheten till Attefallstillägg på 15 kvm samt Attefallshus på 30 kvm. Fastigheten (tomten) ligger inne i kulturkvarteren i Åhus invid Sjögatan med några hundra meter till dess medeltida torg. Även hamnen med Åhus Gästis och alla restauranger ligger inom ett par hundra meter. En av sveriges absolut bästa golfbanor ligger dessutom ett par golfslag bort. Aldeles i närheten! Lite om Åhus! Åhus – som en gång i tiden gick under namnet Aos – har faktiskt Sveriges näst bäst bevarade medeltida stadskärna efter Visby. Vackra kullerstensgator kränger fram genom gränder och torg och korsvirkeshus. På torget står vackra Mariakyrkan, som byggdes redan under 1100-talets senare hälft, då Åhus också var en ärkebiskopstad. Vid samma period byggdes också borgen Aose Hus, vars ruin fortfarande är ett populärt besöksmål i hamnen. Även resterna från 1300-talets stadsmur finns kvar på flera platser i byn. Men faktum är att Helgeåns utlopp i Hanöbukten även långt tidigare än så var en naturlig knutpunkt för utbyte av varor. Redan vid mitten av 700-talet e Kr fanns en marknads- och hantverksplats cirka två kilometer från nuvarande Åhus. Även Transval är ett sådant område, som vid utgrävningar gett fynd från 700-900-talen och som har stora likheter med fynd från vikingastaden Birka. Namnet Transval tillkom föresten i början av 1900-talet. Det var en grupp hamnarbetare som tog värvning som legosoldater i Borer-kriget i Sydafrika. När de väl kom hem efter kriget hade tjänat en del pengar som soldater. Deras sparkapital räckte till att köpa tomter strax utanför Åhus, för att bosätta sig på med sina familjer. Namnet Transval hade de med sig från Sydafrika! Den senare delen av Åhus historia kan man annars sammanfatta med orden snus, ål och brännvin. Tobaksodling var en stor och viktig del av Åhus historia ända fram till 1940-talet, och än i dag står en av tobaksladorna kvar vid den södra rondellen. Kvar längs kusten står också massor av Ålabodar. Några av dem är fortfarande aktiva, och erbjuder klassiska ålagillen i sin rätta miljö, även om ålen globalt just nu är hotad av utrotning. Och den starka brännvinskulturen här ledde 1986 fram till starten på en modern framgångssaga: Födelsen av Absolut Vodka. Kontakta mäklaren Peter Olvsborn för mer uppgifter om fastigheten på Sjögatan 25a. Vill ni ha visning på plats, går det bra tillsammans med mäklaren. Tillfälle!

Sjögatan 25B, Centrala Åhus, Kristianstads kommun
Sjögatan 25B, Centrala Åhus, Kristianstads kommun, bild 2
Sjögatan 25B, Centrala Åhus, Kristianstads kommun, bild 3

Sjögatan 25B

Villa
Centrala Åhus, Kristianstads kommun
Din Mäklare Peter Olvsborn
12 500 000 kr
189 + 107 m²
7 rum
972 m² tomt

Din Mäklare i Åhus har fått äran och förtroendet att förmedla ett mycket exklusivt objekt i centrala Åhus, med tomt som vätter mot Helge å och egen strandlinje. Det är mycket ovanligt att dessa eftertraktade lägen kommer ut till försäljning, men nu kan vi erbjuda er kunder som söker ett å-läge med möjlighet att förtöja sin egen båt direkt vid tomtgränsen, en fantastisk möjlighet att förverkliga denna dröm. Gathuset finns på Sjögatan 25b, och det nyuppfördes 1985 med gedigen byggteknik i gammal stil och därtill en smakfull, och på många sätt modern interiör och inredning. Utan för den del göra avkall på karaktären man förknippar gathus med! Intill huvudbyggnaden, sammanlänkad genom en glaspassage finns ett skyddsrum med ytterligare ytor och ovan uterummet finns ett loft som med enkelhet kan inredas. Huvudbyggnaden är på 157 kvm. Skyddsrummet är på 83 kvm nere och ca 50 kvm uppe. Passagen/mellandelen är på 24 kvm. Totalt blir detta ca 314 kvm. Läget i Centrala Åhus är helt otroligt! Nära Hanöbuktens sandstrand (1000m), hamnen och centrala Åhus (500m) och till golfbanan (som rankas bland Sveriges 5 bästa) endast 800m. Vad mer kan man önska? På torget står vackra Mariakyrkan, som byggdes redan under 1100-talets senare hälft, då Åhus också var en ärkebiskopstad. Vid samma period byggdes också borgen Aose Hus, vars ruin fortfarande är ett populärt besöksmål i hamnen. Även resterna från 1300-talets stadsmur finns kvar på flera platser i byn. Men faktum är att Helgeåns utlopp i Hanöbukten även långt tidigare än så var en naturlig knutpunkt för utbyte av varor. Redan vid mitten av 700-talet e Kr fanns en marknads- och hantverksplats cirka två kilometer från nuvarande Åhus. Även Transval – där just Åhusvången ligger – är ett sådant område, som vid utgrävningar gett fynd från 700-900-talen och som har stora likheter med fynd från vikingastaden Birka. Entreprenörskapet i Åhus är alltså inget nytt. Den senare delen av Åhus historia kan man annars sammanfatta med orden snus, ål och brännvin. Tobaksodling var en stor och viktig del av Åhus historia ända fram till 1940-talet, och än i dag står en av tobaksladorna kvar vid den södra rondellen. Kvar längs kusten står också massor av Ålabodar. Några av dem är fortfarande aktiva, och erbjuder klassiska ålagillen i sin rätta miljö, även om ålen globalt just nu är hotad av utrotning. Och den starka brännvinskulturen här ledde 1986 fram till starten på en modern framgångssaga: Födelsen av Absolut Vodka. Kontakta mäklaren Peter Olvsborn för ytterligare samtal runt objektet och för att avtala en privat visning. Antingen via e-mail; [email protected] eller direkt via telefon; 0708-240472 Kommer ni inte från trakten runt Åhus, ordnar vi gärna med hämtning, antingen ipå centralstationen i Kristianstad eller på Kristianstad / Österlen airport! Välkomna!

  • Premium
Furustadsvägen 537, Invid Ivösjön, Kristianstads kommun

Furustadsvägen 537

Villa
Invid Ivösjön, Kristianstads kommun
Din Mäklare Peter Olvsborn
4 275 000 kr
182 + 62 m²
6 rum
3 452 m² tomt

Möjlighet att förvärva ett mycket välskött 1,5-planshus på ett perfekt läge i Villands Vånga. Huset är välplanerat med 4 st sovrum. 2 stycken rejäla badrum varav det ena med bastu, Stort öppet kök mot vardagsrummet som har en uteplats med förberett golvvärme i det fall man önskar ett uterum i framtiden. Dubbel tak-kupa på båda sidor på andra våningen ger stor rymd. Allrum och tre stycken sovrum samt badrum på övre plan. Hela huset håller mycket god finisch! Villands Vånga ligger i äppelriket invid Ivösjön. Vacker natur med bokskog, äppelodlingar och skånes största sjö bara ett hundratal meter från fastigheten. Skidbacke med lift endast några 100m bort! Restaurang och bypub, några hundra meter bort. Ca 25 min med bil till Kristianstad. Tillfälle!! Boka visningstid med mäklaren!

  • Plus
Älgvägen 1, Täppet/Östra Sand, Kristianstads kommun

Älgvägen 1

Fritidshus
Täppet/Östra Sand, Kristianstads kommun
Din Mäklare Peter Olvsborn
4 475 000 kr
68 + 39 m²
5 rum
1 476 m² tomt

Fritidshus med åretruntkvalité på Täppet. Fritt läge som sista huset på gatan mot skogen. Fastigheten har genomgått stora förändringar de senaste åren. I princip allt är förnyat från golv till tak. Invändigt har allt renoverats med bland annat nytt kök, nya badrum, härligt uterum, ny inredning och fönster. Utvändigt har det lagts nytt plåttak de senare åren och även gästhus och bastu-annexet har fått sig en översyn! Fint växthus och ett praktiskt utekök. Ett fantastiskt tillfälle för dig som prioriterar ett färdigt objekt, bara att flytta in! Kontakta mäklaren för personlig visning! Peter Olvsborn

Tingsvägen 39, Centralt Degeberga, Kristianstads kommun

Tingsvägen 39

Villa
Centralt Degeberga, Kristianstads kommun
Din Mäklare Peter Olvsborn
3 975 000 kr
245 + 320 m²
7 rum
3 049 m² tomt

Mitt i Degeberga by finns denna fina skånegård. Gården som är från slutet av 1600-talet har varit i sammma släkt i över 100 år. Fram till slutet på 1800-talet har här funnits gästgiveri. Därefter fungerade fastigheten som lokalt bankkontor. (Det gamla valvet med gjutjärnsdörrar finns fortfarande kvar!). I början av 1900-talet tog den tidigare ägarfamilj över. Huvudbyggnaden är i mycket gott skick och renoverats i omgångar de senaste 30 åren. När tidigare ägare tog över på -70-talet, inreddes övervåningen. Jordvärme har installerats, vilket innebär mycket låga energikostnader. Den totala boendeytan är ca 245 kvm. Det finns 3-4 sovrum + vardagsrum och allrum, kök, 2 badrum, 1 toalett, tvättstuga och entréer. Därtill kommer ekonomibyggnader som till stor del inretts av nuvarande ägare, med en yta på över 320 kvm golvyta+vind. Nuvarande ägare har dessutom installerat ett helt nytt kök i gammal stil med nya maskiner, installerat ett nytt badrum på andra våningen, samt målat om i många rum. De har även gjort en fin altan på innergården. Som friastående byggnad finns en carport på ca 90 kvm. Vacker trädgård med olika sollägen. Fint uterum i anslutning till huset. Antikt brygghus invid köksingången. Fastigheten gränsar till Tingsvägen som går igenom Degeberga. Utfart mot denna väg, men även möjlighet att komma till fastigheten från villaområdet på baksidan. Mycket bra parkeringsmöjligheter. I carporten ryms flera bilar. Sällsynt tillfälle att förvärva ett stycke lokal historia i Degeberga, Varför inte återuppta tanken med gästgivargård? För den kreative krögaren, kan här skapas en mycket fin matplats. Eller kanske hantverksgård eller för den egna företagaren som är i behov av stora ekonomibyggnader med lagringsplats. Kanske ett privatboende med affärsverksamhet i ekonomibyggnaden i form av gårdsbutik med valfri inriktning.Eller varför inte ett ståndsmässigt privatboende mitt i Degeberga? Ortsnamnet Degeberga betyder "de stora backarna". Byn finns nämnd i dokument från 1300-talet. Bebyggelsen påbörjades under medeltiden. Kyrkan i byn kan vara från 1200-talet, men är ombyggd. Varje år hålls det Degeberga marknad invid Hembyggdsparken. I Hembyggdsparken finns det ett 14-tal byggnader och en vacker bokskog. Det finns en golfbana i närheten och en oerhört vacker 50m-utomhusbassäng i Forsakar, som även har Skånes högsta vattenfall innbäddad i fantastiskt vacker bokskog. I byn finns skola upp till högstadiet och en stor nyrenoverad matvaruaffär. Gästgivargårdarna skulle förr i tiden ligga på lagom avstånd från varandra för att tillåta hästtransport. Förutom övernattning och möjlighet till mat för gästen, fanns det alltid stall med utfordring till hästarna. Nästa Gästgivargård söderut är Brösarps Gästgivargård, och avståndet dit var lagom med tanke på dåtidens transportmedel som var med hästar. Många krogar har på senare år dykt upp på skånska landsbygden. Varför inte återuppliva en skånsk gårdskrog? Återuppliva Degeberga Gästgivergård? Härlig kullerstensbelagd innergård och möjlighet finns att köra in från baksidan av fastigheten utan att störa innergården, om så önskas. Återkom gärna till mäklaren med frågor om Degeberga och trakten runt omkring, då mäklaren hyser stora kunskaper om trakten! Endast privata, enskilda visningar planeras. Anmäl er via e-mail eller ring till mäklaren med önskemål om visning! Vi hittar säkert en tid som passar alla parter. Återkom gärna till mäklaren med frågor om Degeberga och trakten runt omkring, då mäklaren hyser stora kunskaper om trakten!

Hjärsås 3141, Hjärsås invid väg, Östra Göinge kommun

Hjärsås 3141

Övrigt
Hjärsås invid väg, Östra Göinge kommun
Din Mäklare Peter Olvsborn
2 850 000 kr
3 144 m² tomt

Möjlighet att förvärva en industrifastighet med god tillgänglighet i bra skick. Låg driftskostnad. Ca 25' till 30 000. Eget vatten och avlopp.Fullhöjdsport till lagerdel med högt i tak. Plåthall med byggår 2006. stålstomme. Lagerdel med port emellan. Lagerdelen i betong från 50-tal. Kontorsdel från 90-talet. Betongplatta överallt. Larm och galler för fönster.

Åvägen 46A, Äspet, Kristianstads kommun

Åvägen 46A

Fritidshus
Äspet, Kristianstads kommun
Din Mäklare Peter Olvsborn
5 975 000 kr
169 + 20 m²
5 rum
953 m² tomt

Mycket välskött 1,5-plansvilla på Äspet på fint läge. Tomt i söderläge med fina uteplatser. Bostaden har renoverats de senaste åren till ett mycket bra skick. Totalt 3 stycken sovrum varav ett på entréplan och två uppe. Det går dessutom att skapa ytterligare sovrum på andra våningen genom att ta del av det stora allrummet. Grannhuset som har samma storlek har 5 st sovrum. Just allrummet uppe har både stor fönsterkupa mot söder och stora fönster mot en trevlig balkong med glasräcke utanför. Ett nyare badrum uppe finns också liksom en klädkammare. På entréplan finns det ett sovrum, ett nytt kök med nya maskiner, matrum, vardagsrum, grovkök och stor entréhall. den tidigare carporten har gjorts om till ett isolerat rum. Det närliggande förrådet har också isolerats. Går bra att ha som kontor eller extra sovplatser. Många fina uteplatser i olika väderstreck. Någon under tak. Fint växthus i trädgården med möjlighet till samvaro och plats för ett möblemang. Ett fint boende som lämpar sig såväl för året-runtboende, som för fritidsboende (om det är denna typ man söker). Närhet till Åhus gästhamn med alla faciliteter. Även ca 1500m till en av Sveriges absolut bästa golfbanor, KGK. Ca 1000m till Hanöbuktens vackra sandstrand. Åhus har som ort all tänkbar service. Buss till Kristianstad var 15:e minut! Busshållplats ca 100m bort. Som en extra bonus kan alla möbler överlåtas efter överenskommelse med säljaren. Extremt låg energiförbrukning. Nuvarande ägare har en årsförbrukning på ca 5500 kwh/året. Detta gäller både hushållsel och uppvärmning. (temperatur ca 20 grader vintertid). Ägaren bor ensam i hushållet! En mycket fin villa på ett av Åhus mest eftertraktade områden. Mycket gott skick. Bara att flytta in! Tillträde flexibelt/efter överenskommelse! Boka tid med mäklaren för personlig visning. Endast förbokning efter överenskommelse. Välkomna! Peter

Fädriften 48, Täppet (Centralt), Kristianstads kommun

Fädriften 48

Villa
Täppet (Centralt), Kristianstads kommun
Din Mäklare Peter Olvsborn
4 290 000 kr
185 + 10 m²
6 rum
1 004 m² tomt

En exklusiv villa invid Fädriften, på centralt läge i Åhus. Ett hus som många lagt märke till på grund av sin exklusiva exteriör. Perfekt läge för boende där man vill ha nära till allt! Havet och stranden, busshållplats med god kommunikation, skola, affärer, hamnen med dess restauranger sommartid och centrala Åhus. Endast en ägare genom alla år, från byggnation tills nu. En ägare som varit noggrann och vårdat huset med kärlek. Bostaden är ett enplanshus med alla dess fördelar, som tilltalar alla köparkategorier. Huset är arkitektritat med många tilltalande detaljer samt ett pedantiskt underhåll och försiktig modernisering genom åren av ägaren. Underbar och påkostad altan på baksidan av huset, flera blyinfattade fönster i huset, öppen brasa med insats, nyare vitvaror samt ny värmeanläggning är några fina detaljer. Trädgården omsluts av en mur och stor tujahäck vilket ger en privat trädgård på baksidan av huset. Fin kvällsbelysning på muren. Husets trädetaljer har målats och taket har tvättats med jämna mellanrum för att behålla sin lyster. Sammanfattningsvis ett mycket välvårdat hus utan allvarliga brister. Förbesiktning är gjord. För dig som värdesätter att boytan är på ett plan och som vill bo centralt i Åhus med närhet till allt. För dig som uppskattar god kvalité och ser eventuella utvecklingsmöjligheter. Som grädde på moset har huset en låg energiförbrukning enligt senaste energideklarationen.

  • Plus
Amerikavägen 32, Fjälkinge vid skolan, Kristianstads kommun

Amerikavägen 32

Villa
Fjälkinge vid skolan, Kristianstads kommun
Din Mäklare Peter Olvsborn
3 295 000 kr
144 + 25 m²
6 rum
401 m² tomt

1,5-planshus på utmärkt läge i Fjälkinge. Det mesta genomgånget i huset, (förutom badrum uppe). Ljust och fräscht. Ny luft/luft 2022. Nytt tak på garage och ny panel. Bra planering för er som behöver gott om sovrum. Nytt kök och toalett nere (2016). Insynsskyddad, och "lagom stor" trädgård i rätt väderstreck. Närhet till skola, affär och kommunikationer. Fjälkinge har dessutom en station för tåget, för er som behöver pendla. Aktiva idrottsföreningar för många sporter. Affär, tandläkare etc i byn. Bra hus i gott skick med rimlig boendekostnad! Kontakta mäklaren för personlig visning.

Visar alla 10