Stora gatan 78B

Centralt, Västerås kommun Se på karta

2 795 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boarea
191 m²
Våning
1 av 1, hiss finns ej
Byggår
1942
Förening
BRF Djäknehöjden
Om föreningen
Avgift
8 916 kr/mån
Driftkostnad
12 000 kr/år

På Stora Gatan 78 B erbjuds ni en centralt belägen bostadsrättslokal med bästa skyltläge. Lokalen som är på 191 kvm är fördelad i två plan, med 144 kvm i markplan och resterade 47 i källarplanet. Här får ni möjligheten att antingen ta vid eller forma lokalen efter ert tycke och smak för er verksamhets ändamål. Lokalen är välskött med genomgående fräscha ytskikt. I markplan finns pentry, WC, 3 st rum varav ett väl tilltaget i vinkel som kan byggas om. Till lokalen går att hyra 1 st P-plats på baksidan, 600 kr/mån. I källarplan finns tre rum som idag används som förrådsutrymme. Air condition är installerad i de främre rummen av lokalen och det finns även en ventilationsanläggning som reglerar luften i samtliga rum. I lokalen finns larm installerat. Internet via stadsnätet. Nuvarande ägare har ett fördelaktigt EL avtal som kan tas över.

En stor fördel med att äga sin lokal är att man får ner månadskostnaden. Man har dessutom möjligheten att investera i lokalen för att öka dess värde. Årsavgiften/kvm ligger idag på 557 kr ex. moms.

Vid intresse kan även verksamheten överlåtas med kundregister, varumärke, orderstock, inventarier, utrustning etc.

Bostadsrättslokalen är belägen i Västerås äldsta bostadsrättsförening, från 1942, och ritad av stadsarkitekt Eric Hahr och byggd av byggherren Anders Diös. I anslutning till fastigheten anlades också Västerås minsta park, med fontän och statyn Solglitter, skapad av Carl Milles. Välskött och stabil bostadsrättsförening. Föreningen har långt framskridna planer på fönsterbyte till alla lägenheter och även de fyra affärslokalerna. Fysiska och juridiska personer får köpa. Ej tillåtet att köpa för att hyra ut i andra hand eller göra om till bostad och ägaren av lokalen skall bedriva verksamhet i lokalen.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för visning!
Föranmäl gärna till mäklare.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarringen Eskilstuna

Kontakta mäklaren

Wivecka Ljungh

Mäklarringen Eskilstuna
Mäklare Wivecka Ljungh, Mäklarringen Eskilstuna
076-3141490