Drottninggatan 70

Centrala Karlshamn, Karlshamns kommun Se på karta

4 995 000 kr

5 500 000 kr -9 %
Budgivning pågår
Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
230 m²
Tomtarea
835 m²
Driftkostnad
84 012 kr/år

Hyresfastighet i centrala Karlshamn! Tre lägenheter i olika storlekar samt en butikslokal i gatuplan, samtliga är i dagsläget uthyrda. Fastigheten andas mycket historia med ett byggår innan 1870. Här är mycket av det gamla bevarat med en träfasad ut mot Drottninggatan och bakom porten döljer sig en mysig innegård, stensatt med gatsten, mysigt gårdshus och äldre förråd och vidare en mysig trädgård med lusthus och fruktträd. Tänk att man kan hitta sådana oaser mitt i centrum!

Butikslokal i gatuplan på 105 kvm, uthyrt med hyresavtal till 2023-12-31
Lgh 1 - 7 rum och kök med en yta på ca 125 kvm. Kök med massiva ekluckor. Badrum med ytskikt med plastmatta. Trägolv och eldstad finns bevarade. Har fönster mot Drottninggatan och in mot gården. Denna lägenheten har bilplats på gården och nyttjar trädgården på innergården.
Lgh 2 - 3 rum och kök med en yta på ca 80 kvm. Ligger på innergården och har kök med massiva köksluckor i trä och badrum med plastmatta. Balkong mot innergården. Kakelugn.
Lgh 3 - 2 rum och kök på ca 50 kvm. Har fönster mot Drottninggatan och innergården. Kök med ljusbeiga köksluckor. Badrum med plastmatta som renoverade för ca 10 år sedan. Kakelugn.

Samtliga lägenheter har tvättmaskiner i lägenheterna. Både butik och lägenheterna hyrs ut med varmhyra. Hushållsel betalar hyresgästerna själva. Flera eldstäder och kakelugnar finns bevarade men används ej, status är därför oklar.

Hyresintäkt 2020: 333 252 kr
Driftskostnader 2020: 84 012 kr (el, fjärrvärme, VA, renhållning, försäkring)

Drottninggatan 70 är uppförd innan 1870 och har ett högt kulturhistoriskt värde (kontrollera alltid med byggnadskontoret innan ändringar utförs). Här finns en otroligt charmig gatstensbeklädd innergård som övergår i en mysig trädgård med gräsmatta, lusthus och fruktträd. På innergården finns även förråd till lägenheterna.

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul

Kontakta mäklaren för tidsbokning eller gör en intresseanmälan.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Karlshamn

Kontakta mäklaren

Anna Wickström

HusmanHagberg Karlshamn
Mäklare Anna Wickström, HusmanHagberg Karlshamn
0454-383881