Ågatan 51

Söderköping, Söderköpings kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
296 m²
Biarea
146 m²
Tomtarea
1 224 m²
Byggår
1903
Driftkostnad
91 000 kr/år

Detta synnerligen välskötta sekelskifteshus med ett centralt läge mellan Göta kanal och Söderköpingsån erbjuder tre lägenheter om 3-4 rum och kök. Till detta kommer en riktigt fin källare med gemensamma utrymmen samt en hobbyverkstad. Fastigheten med det vackra namnet "Villa Port Arthur" har funnits i familjens ägo sedan 1958. Nuvarande ägare disponerar själv lägenheten i markplan medan de båda våningarna ovanpå hyrs ut på långtidskontrakt. Ett ypperligt sätt att finansiera sitt eget boende!

Lägenheterna på våning 1 och 2 erbjuder båda härlig sekelskiftescharm med vackra trägolv, pardörrar, högt i tak, stora spröjsade fönster och serveringsgångar. Båda har också balkonger mot både nordost, mot Göta kanal och sydväst, mot Söderköpingsån. Vindslägenheten har också den vackra trägolv men även spännande takvinklar och delvis låg takhöjd. Takfönster fungerar som ljusinsläpp och liksom i de båda nedre våningarna finns även ett glasparti med spröjsade fönster som erbjuder utsikt över trafiken på Göta kanal.

Trädgården är både plan och lummig och erbjuder såväl sol som skön skugga under de stora träden. På kanalsidan finns ett litet lusthus med tillhörande altandäck för en stunds avkoppling efter välförrättat värv. Grusgången kantas av lavendel, på staketet klättrar rosor och på garageväggen en björnbärsbuske. Från tomten finns en trappa som kantas av väldoftande jasmin, vilken leder upp till kanalbanken.

Välkommen till en av Söderköpings allra vackraste byggnader!

Läs mer hos mäklaren
Properties & Partners Söderköping

Kontakta mäklaren

Birgitta Johansson

Properties & Partners Söderköping
Mäklare Birgitta Johansson, Properties & Partners Söderköping
070-735 35 30

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.