Västra Kajen 11

Grundsund, Lysekils kommun Se på karta

4 500 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Tomträtt
Tomtarea
276 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Driftkostnad
139 000 kr/år
Tomträttsavgäld
7 500 kr/år

Ett blomstrande livsverk är äntligen till salu. Vi har fått förtroendet att förmedla den genuina Kaptensvillan på kajen i Grundsund: En unik fastighet - med en rejält vinstdrivande restaurangverksamhet.
Smultron & Tång, med sin färgstarke krögare och engagerade personal, har i många år satt sin prägel på västkustpärlan Grundsund - som många känner igen från ”Saltön”!

Efter snart tio år som krögare är det nu dags för västkust-profilen Magnus Hafström att gå vidare. Många krogar har haft det kämpigt under pandemin, men det gäller inte Smultron & Tång: Istället har restaurangen tvärtom gått som tåget, mycket tack vare den stora uteserveringen och många ”hemestrande” stammisar och turister. Recensionerna vittnar om fantastisk mat, god service och ett underbart charmigt läge vid precis vid havet. Så varför sälja, efter de senaste två rekordsäsongerna?
Jo, särbon sedan många år - och numera hustrun Anna - lockar på annan ort, och Magnus vill dessutom ge en ny krögare chansen medan verksamheten är på topp.
Fastigheten säljs med alla inventarier - vilket innebär ett modernt och fullt utrustat restaurangkök samt en charmig, rustikt inredd skärgårdskrog i gott skick, med plats för 100 sittande gäster inomhus. Krogen drivs idag på sommarhalvåret men är helt vinterbonad. Övervåningen används flitigt som festvåning.
Möjlighet att även köpa själva rörelsen kan diskuteras vid intresse.
Idag anges fastigheten som verksamhetslokal i detaljplanen, men har tidigare betecknats även som hotell/bostad. Möjlighet finns att ansöka om ändringar hos kommunen.
Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för bokning av privat visning!

Läs mer hos mäklaren
Askengren Fastighetsmäklare

Kontakta mäklaren

Fredrik Mattsson Waller

Askengren Fastighetsmäklare
Mäklare Fredrik Mattsson Waller, Askengren Fastighetsmäklare
+46702378105