Niskanpää 62

Övertorneå, Övertorneå Se på karta

2 995 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
3,3 ha

Wow! Vi är otroligt stolta över att få förmedla denna fastighet i ett av Sveriges absolut vackraste lägen. Restaurangen Kattilakoski ligger på en omåttligt naturskön plats. Med sin panoramavy mot Torneälven ger den besökare en magisk matupplevelse. Fastigheten sträcker sig över drygt 32 000 kvm och har en imponerande kustlinje på nästa 600 meter. Till fastigheten hör en egen liten ö i Torneälven. Nuvarande ägare har installerat bergvärme för bättre driftkostnad.

Huvudbyggnaden uppfördes 2002 och är ritad av arkitekten Mats Winsa. Byggnaden har högt till tak och imponerande panoramafönster med utsikt över klipporna och forsen. 1787 gick faktiskt polcirkeln precis där restaurangen står. Älven har några av det absolut bästa laxvattnen i hela Sverige och här kan du fiska middagen direkt från restaurangen. Laxräknaren för Torneälven sitter i älven utanför restaurangen.

Från 2005 till 2007 drev Simon Laiti och Christian Moborg, som bägge har varit finalister i Årets kock0 och arbetat på välmeriterade krogar, restaurangen under namnet Kattilakoski Gastronomi. Restaurangen erhöll 2006 utmärkelsen Årets Krog av Sveriges Bästa Bord, och 2007 blev den klassad som Norrbottens bästa restaurang i White Guide.

Anläggningen innefattar även en bastuanläggning med badtunna och magisk utsikt precis vid strandkanten. Nytt bastuaggregat installerat för 46 000 kr. Här finns också en mindre konferensanläggning samt en fristående kåta där det finns möjligheter till olika aktiviteter.

Intill restaurangen finns en rastplats som Vägverket har uppfört och just nu hyr de den delen av fastigheten kostnadsfritt mot att de underhåller plogning och gräsklippning. Rastplatsen har korats till bäst i Norrbotten och plats 3 i hela Sverige år efter år.

Välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Jonas Nilsson Fastighetsförmedling AB