Hotell och camping i Lungsund

Storfors Se på karta

5 900 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
3,2 ha
Byggår
1900

Nu finns möjlighet att förvärva en hotell- och campinganläggning belägen intill det vackra sjösystemet"Bergslagskanalen" som sträcker sig hela 64 sammanhängande kilometer, mellan Karlskoga och Filipstad. Sjösystemet består av sjöar, åar, kanaler och flera slussar.

Hotellet ligger strax intill sjön Storlungens strand och här kan man erbjuda lugn, utrymme och den känsla av naturnära paus som många storstadsbor längtar efter. Här finns stor utvecklingspotential för den som har egna idéer.
Lungsund är en vacker by belägen i Storfors kommun i östra Värmland med ca 28 mil vardera till Oslo, Stockholm och Göteborg. Lungsunds camping och hotell attraherar, förutom den traditionella camparen, även turister som söker naturupplevelser då det finns mycket fina vandrings- och kanotleder i området. Hotellet ligger som ett nav i ett nät av vandringsleder där man bland annat kan vandra drygt sex mil i vardera riktning för att nå städerna Kristinehamn eller Karlskoga. På vägen passerar man bland annat sjöar, slussar, rövarkulor, trollskog och hisnande utsikter.

Sjövägen från Lundsberg når man det omtyckta utflyktsmålet Bjurbäckens slussar på en halvtimme, eller så vandrar man dit på två-tre timmar. Några minuter med båt från hotellet ligger också en stor bastuflotte med soldäck och rutchkana som kan bokas av allmänheten.
Potential för både båt- och kanotuthyrning finns i området. För många år sedan fanns turbåtstrafik på Bergslagskanalen – numera skulle båttaxi mellan Nässundet, Lungsund och Bjurbäckens slussar kunna bli populärt för vandrare och andra besökare.

Hotellanläggningen inrymmer bl a 19 gästrum varav 12 med renoverade badrum, restaurang, konferenslokaler och en bar med uteservering som blickar ut över sjön Storlungen.
Intill huvudbyggnaden finns ett annex om 350 kvm med ytterligare bäddar och samlingsytor.
På fastighetens 3,3 ha finns fyra enklare campingstugor, en äventyrsgolfbana, 46 campingplatser och
ställplatser för husbilar. I dag står 15 säsongscampare uppställda och nya hyresavtal kan upprättas mellan köparen och hyresgästerna.

I anslutning till Lungsunds hotell finns en kommunal badplats med bryggor samt gästbryggor som ägs av Föreningen Värmlands Bergslag, med tio gästplatser för båtar.
Både badplats och gästbryggor genererar gäster till uteserveringen, restaurangen och äventyrsgolfen.

För folk i bygden har hotellet varit en naturlig samlingspunkt med bland annat välbesökta pubkvällar. En fem kilometer lång cykelled från tätorten Storfors finns.

Ett gott samarbete har också under flera år funnits med privata internatskolan Lundsbergs Skola för övernattningsgäster och privata tillställningar. Samarbete och paketerbjudanden har också funnits med Lundsbergs golfklubb som har en fin niohålsbana några kilometer från hotellet. Även med Lungsunds kyrka, som ligger strax intill hotellet, har samarbete skett i samband med dop, bröllop och vigslar.

I området samverkar flera olika entreprenörer och organisationer i ett nätverk kring sjöarna för att stimulera besöksnäringen. Under flera år har dryga 15-talet aktörer jobbat tillsammans och Lungsunds hotell och camping har varit en viktig aktör.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Filipstad