Prästvik 4B

Lovön/Drottningholm, Ekerö Se på karta

5 800 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Parhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
69 m²
Biarea
69 m²
Tomtarea
616 m²
Byggår
1937
Driftkostnad
18 707 kr/år
Antal besök
4 104
Dagar på Hemnet
7

Varmt välkomna till detta mycket trivsamma och välskötta parhus beläget invid Mälarens strand på Lovön/Drottningholm. Huset är genomgående i mycket fint skick med ett stort välutrustat kök på entréplanet. Vardagsrum och matsal med stora ljusinsläpp mot söder och väster från vilket ni kommer ut på den trivsamma altanen med fint solläge. Altanen är stor och rymmer under en pergola ett välutrustat utekök. Från altanen kommer ni vidare ut på trivsamma plana gräsmattan med växthus och förråd. Det övre planet rymmer ett stort master bedroom med gott om förvaringsmöjligheter och ett välutrustat badrum en suité. Välkomna ned källarplanet där ni finner ett trivsamt större allrum med kamin och utgång till trädgården. Fint renoverat badrum/tvättstuga utrustat med golvvärme, duschhörna, bastu, tvättmaskin och torktumlare. Det nedre planet har ytterligare två möjliga sovrum som idag används som gym och ett större förråd. Fint renoverad gäst-wc samt stort snickarrum/pannrum. Huset har ett garage.

Lugnt och trivsamt läge på Lovön invid Mälaren med badrocksavstånd med endast ca 2 minuters promenad till den privat belägna badplatsen. Lovön är känd för sin orörda natur med fina promenadstråk och skogar med fina bär- och svampställen. Det finns gott om fina badställen runt ön. Året runt finns fina möjligheter till aktiviteter med båtliv, joggingstråk, cykelvägar och en av Sveriges mest prestigefulla golfbanor på Kungl. Drottningholms golfklubb där man om vintrarna anlägger mycket populära skidspår. Golfklubben har en fin restaurang där ni kan njuta av bra lunch- och middagsmenyer med en öl eller ett glas vin. Den hästintresserade behöver inte åka långt då det finns en mängd stall på ön. Anordnade ridvägar och ridstigar går över hela ön.
Drottningholm och Lovön är främst känd för den på Världsarvslistan upptagna Drottningholms slott. Slottet är omgivet av park- och trädgårdsanläggningar, bland annat Barockträdgården och den engelska parken som är öppna för besökare året runt. Här finner ni även Kina slott och världens bäst bevarade 1700-talsteater. Kungafamiljen har bott här sedan 1981.

Drottningholmskolan med undervisning upp till högstadiet ligger fem minuter med bil från huset. Montessori- samt nybyggd kommunal förskola finns också på Drottningholm.

Busshållplats precis utanför huset, 15 minuter in till Brommaplan och vidare in mot stan med tunnelbanans gröna linje.

Strömma kanalbolaget kör flertalet turer till och från stan med bland andra S/S Drottningholm och M/S Carl Phillip.

Läs mer hos mäklaren
Notar
Guldhemmnet logga

Vinnare

Årets mäklarkedja

Guldhemmet 2019

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.