Skogsstigen 6

Mårdaklev, Svenljunga kommun Se på karta

22 969 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1 527 m²

På återvändsgata ges du nu tillfälle att förvärva denna tomt som erbjuder möjlighet till ett modernt boende med naturen runt hörnet, alltid nära till fiske, bad eller långa skogspromenader. Tomten, vilken är en av flera som säljes av Svenljunga Kommun, mäter 1527 m² och ligger i ett detaljplanerat område säljs i befintligt skick.

Enligt planbestämmelserna i detaljplanen tillåts byggnad uppföras för bostadsändamål men med vissa restriktioner. Bland annat står det att endast ett fristående boningshus, med högst 1 våning, får uppföras på tomten. Vind får inredas utöver angivet våningsantal och utöver huvudbyggnad som får vara högst 125 kvadratmeter tillåts man uppföra en gårdsbyggnad om maximalt 40 kvadratmeter. Vidare står det att prickad mark ej får bebyggas. Vid frågor gällande tolkning och/ eller närmare information av planen är du välkommen att ta kontakt med Svenljunga kommuns miljö- och byggenhet.

Fastigheten säljs exklusive anslutningsavgifter och utöver köpesumman för tomten tillkommer bland annat anslutningsavgift för vatten och avlopp.
Köparen förväntas att inom 18 månader från undertecknande av köpekontrakt erhållit beviljat bygglov samt påbörjat byggnadsarbetet som skall vara färdigställt inom 5 år från undertecknande av köpekontraktet. Mer information kommer lämnas vid kontrakt tillfället, det är Svenljunga kommun som kommer att upprätta och tillhandahålla köpekontrakten.

Det lilla natursköna samhället Mårdaklev är beläget i den sydligaste delen av Svenljunga kommun. Ån Ätran slingrar sig vackert genom byn och man bor omgiven av naturskön miljö i ett område med tillgång till snirkliga leder för cykel och vandring samt små sjöar och vattendrag perfekta för både bad och paddling. I byn finns Mårdaklevs förskola för de yngre barnen samt grundskola upp till årskurs 6. Det finns flera aktiva föreningar för alla åldrar som binder samman gemenskapen vilket gör att både barnfamiljer och äldre trivs i samhället. Här anordnas allt från poängpromenader till musikquiz i Valltunagården och inte nog med att pilbågeskytte numera erbjuds i byn så finns här en 18 håls frisbeegolfsbana för er som funnit det intresset. Blir ni sugna på ett bit mat kan ni besöka ”Hemma på Klev”, här finns både en kvällsrestaurang och ett Bed & Breakfast om era gäster vill övernatta.

Mårdaklev angränsar till Hallands län, så Västkusten nås på lagom avstånd. Blir man sugen på shopping nås det gula varuhuset, Gekås på ynka 20 minuter. Närmsta lilla matbutik finner du i grannbyn Kalv på 7 kilometers avstånd, på sommarhalvåret kan man också ta sig en glass vid Kalvs campings mysiga glasscafé och sedan ett dopp på deras fina badstrand. Vill du äta något gott erbjuder Klevs gästgiveri både restaurang och övernattning för gästerna som hälsar på.

Med närhet, inom en timme, till större städer så som Borås, Falkenberg och Varberg fungerar det bra att pendla till sitt arbete.

Anmäl ditt intresse så kontaktar ansvarig mäklare dig för mer information!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Svenljunga

Kontakta mäklaren

Andréa Lidh

Svensk Fastighetsförmedling Svenljunga
Mäklare Andréa Lidh, Svensk Fastighetsförmedling Svenljunga
0325- 65 08 02