Torpavägen 4

Östra Frölunda, Svenljunga kommun Se på karta

22 969 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
885 m²

På återvändsgata ges du nu tillfälle att förvärva denna tomt som erbjuder möjlighet till ett modernt boende med naturen runt hörnet, alltid nära till långa skogspromenader i vackra omgivningar. Tomten, vilken är en av flera som säljes av Svenljunga Kommun, mäter 885 m² och ligger i ett detaljplanerat område säljs i befintligt skick.

Enligt planbestämmelserna i detaljplanen tillåts byggnad uppföras för bostadsändamål men med vissa restriktioner. Byggnaden får högst ha en våning, ska vara fristående och max 4,4 meter i byggnadshöjd. Fastigheten får ha en maximal byggnadsarea på 175 kvm. Nämnd byggnadsarea är den sammanlagda, dvs huvudbyggnad och eventuell garagebyggnad. Vid frågor gällande tolkning och/ eller närmare information av planen är du välkommen att ta kontakt med Svenljunga kommuns miljö- och byggenhet.

Fastigheten säljs exklusive anslutningsavgifter och utöver köpesumman för tomten tillkommer bland annat anslutningsavgift för vatten och avlopp, se särskild bilaga för närmare information om kostnaden (finns tillgänglig under dokument).
Köparen förväntas att inom 18 månader från undertecknande av köpekontrakt erhållit beviljat bygglov samt påbörjat byggnadsarbetet som skall vara färdigställt inom 5 år från undertecknande av köpekontraktet. Mer information kommer lämnas vid kontrakt tillfället, det är Svenljunga kommun som kommer att upprätta och tillhandahålla köpekontrakten.

Östra Frölunda ligger invid Ätran cirka 55 kilometer söder om Borås och 20 km från kommunens tätort Svenljunga där alla vardagliga bekvämligheter finns såsom matbutik, restauranger och vårdcentral bland annat. Området kring Östra Frölunda är rikt på kulturella och historiska platser. Här hittar du exempelvis Kinnahus (en medeltida gränsborg), Östra Frölunda kyrka och förläggargården Lerbäcksbyn som också erbjuder boende till er som har övernattande gäster. I området går vandringsleden Pilgrimsleden Kindaholm. Östra Frölunda är en del av området Trivselbygden som erbjuder flera sevärdheter och aktiviteter. Tycker ni om att bada så finns Vitasjöns badplats belägen här. En mysig, lummig badplats söder om samhället.

Till barnfamiljernas fördel finns det både förskola för de yngre barnen samt grundskola upp till årskurs 6 här i Östra Frölunda.

Med närhet, inom en timme, till större städer så som Borås, Falkenberg och Varberg fungerar det bra att pendla till sitt arbete.

Anmäl ditt intresse så kontaktar ansvarig mäklare dig för mer information!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Svenljunga

Kontakta mäklaren

Andréa Lidh

Svensk Fastighetsförmedling Svenljunga
Mäklare Andréa Lidh, Svensk Fastighetsförmedling Svenljunga
0325- 65 08 02