Backsippevägen 12A

Tyresö Strand, Tyresö kommun Se på karta

5 995 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1 515 m²

En unik möjlighet att förvärva en mycket stor och fin villatomt med utsikt mot Tyresö Slott och även viss sjöutsikt över de två fjärdarna Kalvfjärden och Erstaviken.

Erstaviken skär in mellan Saltsjöbaden och Tyresö. Viken och dess omgivningar är ovanligt "vilda" och opåverkade för att ligga så långt in i skärgårdslandskapet och sträcker sig vidare ut mot Stockholms Skärgård. Naturen som omger Backsippevägen är sagolik - vacker skog och skärgård som gör det enkelt att koppla bort vardagsstressen helt och hållet. Här erbjuds ett utmärkt läge med närhet till både båt- och badplats. En idyllisk boendemiljö intill havet med skärgårdsliv. Från Tyresö brygga går Waxholmsbolagets båtar som trafikerar Nämdö, Dalarö, Ornö och Utö. Och övriga Tyresö erbjuder mängder av trevliga utflyktsmål.

Familjevänligt område med förskola och skola i närheten och med bussförbindelse till t .ex. Gullmarsplan. I närområdet ligger också trevliga Strandtorget med livsmedelsbutik och flertalet caféer och restauranger och Tyresö Slott med slottsparken och kyrkan.

Fastigheten har en detaljplan som medger en byggrätt för en stor villa med byggnadsarea på 200 kvm.

Tomten är på 1 515 kvm i ett lugnt och ogenerat läge i Tyresö Strand!

På fastigheten får en friliggande huvudbyggnad och två komplementbyggnader uppföras. Friliggande huvudbyggnad får uppföras till en maximal byggnadsarea om 200 kvm och till en högsta nockhöjd om 5,5 meter. Alternativt får en friliggande huvudbyggnad uppföras till en maximal byggnadsarea om 160 kvm, där högsta nockhöjd är 8,5 meter. Av den totala byggnadsarean får komplementbyggnad utgöra 40 kvm med en högsta nockhöjd på 4,0 meter. Byggnad får placeras minst 4,0 meter från fastighetsgräns.
Därutöver kan Attefallsbyggnad utföras.

Fastigheten är förberedd för kommunalt vatten och avlopp fram till tomtgränsen. Anslutningsavgift enlig dagens taxa är 215.000 kr inklusive moms för att ansluta 1st byggnad på fastigheten till kommunalt VA. Tillkommande byggnader, så som exempelvis Attefallshus debiteras med 46.100kr inklusive moms.

Området ligger i Tyresö Strand. Tomten ligger ett stenkast från Erstaviken med båtbryggor och härligt skärgårdsliv. Här bor du i gröna och lugna omgivningar, präglade av hav, båtbryggor, skärgårdsliv och skog.

En kuperad naturtomt belägen i ett attraktivt och nybyggt villaområde med goda möjligheter till att kunna skapa just ditt drömboende.
På tomten finns idag ett garage och en friggebod.

Vänligen kontakta mäklare för mer information!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Tyresö

Kontakta mäklaren

Hans Sommerville

Svensk Fastighetsförmedling Tyresö
Mäklare Hans Sommerville, Svensk Fastighetsförmedling Tyresö
+46734293402