Bülow Hübes väg 16

Limhamn, Malmö Se på karta

15 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
305 m²
Biarea
188 m²
Tomtarea
1 111 m²
Byggår
1962
Driftkostnad
61 776 kr/år

År 1962 stod souterränghuset med hänförande vyer över Öresund klart. Ritat och uppfört, för eget bruk, av ingen mindre än den hyllade formgivaren och byggherren Eric Sigfrid Persson. En man som har kallats för Malmös funkiskung och står bakom några av stadens mest uppmärksammade bostadskvarter såsom Friluftstaden och Ribershus. I detta huset medverkade även dottern och formgivaren Signe Persson Melin med många unika originaldetaljer. Detta resulterade i ett mästerverk av en drömduo.

Den loopformade gatan på Bellevue sjösida är hett eftertraktad. Här bor du ett stenkast från Hylliekrokens golfbana och på promenadavstånd till såväl Ribersborgsstranden som Gamla Limhamn. Bebyggelsens funkisstruktur har blivit ett signum och drar många blickar till sig.

Från gatan kan villan se något modest ut, men runt krönet väntar en ståtlig fasad av handknackad Höganästegel, koppar, Ölandssten och generös fönstersättning mot hav och trädgårdsmiljö. Interiört överraskas du av en osedvanlig rymd och generös boyta som uppgår till hela 305 kvadratmeter. Med garage och källare inräknat tillkommer ytterligare 188 kvadratmeter. På de två våningsplanen disponeras totalt 9 rum, varav 6 stycken är sovrum. Husets sociala ytor är oslagbara för festliga sammankomster och stora middagar. Sällskapsrummet på entréplan imponerar lite extra med en takhöjd på 4 meter och ett flertal unika originaldetaljer i tegel och keramik. I rummet finns även en braskamin från Jötul och stora perspektivfönster som blottar en obruten vy över havet. Huset bjuder på en originell planlösning med oväntade vinklar och nivåskillnader som bidrar till bostadens dynamik. Kökets inredning kommer från Siematic och har generösa arbetsytor och påkostade maskiner från Gaggenau och Miele. På entréplanet finns ett nyrenoverat badrum och gästtoalett med kalksten på väggar och golv.

Materialvalen är gedigna och representerar husets helhetskänsla och ursprung. På entréplanets golv syns kalksten, massiva trägolv från Junckers och Limhamnsparkett medan souterrängplanet har hexagonformat tegel. Detta hus var ett av de första husen som fick installerat vattenburen värme i hela bostaden och fungerar felfritt än i dag. Sällskapsrummens väggar på båda planen är långt ifrån traditionellt släta utan pryds av dekorativa äldre handknackade tegelplattor med stundtals gotiska influenser. Här och var finns spännande infattningar och Signe Persson Melins designade kryddhyllor i teglet. Dörröppningarna trotsar normen med spännande former och höjder.

För en bekväm vardag finns medföljer även ett automatiskt bevattningssystem för gräsmatta och rabatter samt en robotgräsklippare medföljer. Garaget på 37 kvadratmeter har utrymme för två bilar.

Nu kan den som värdesätter arkitektur och originaldetaljer få chansen att förvalta detta unika stycke historia på attraktiv adress.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Limhamn