Rosenkällavägen 11

Öster, Nyköping Se på karta

15 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
375 m²
Biarea
130 m²
Tomtarea
1 991 m²
Byggår
1914
Driftkostnad
74 176 kr/år

Ni välkomnas in genom de privata portarna, till en ombonad tomt om ca 2 000 m2 med dekorativ grönska och rogivande utsikter. Snabbt lägger ni märke till huset som stoltserar på tomtens mittpunkt, som ger lust att utforska allt mer. Exteriören är ytterst väl gestaltad och fönsterluckorna är en originaldetalj som var vanlig vid tiden.

Huset disponeras av flertal generösa sällskapsrum där taket stoltserar i höjd tillsammans med stora fönsterpartier som ger ett otroligt vackert ljus och känslan av rymd i samtliga av de sagolika rummen.

På entréplan ligger sällskapsrummen naturligt i fil med välbevarade attribut från byggåret med enorm plats för större umgänge. Härifrån nås även den soldränkta altanen som ligger diskret placerat intill. Det platsbyggda köket från Kvänum matchar perfekt in i originalandan på denna sociala våning, här finns dessutom möjlighet att ha långbord, precis som förr.

Övre plan ser vi som mer privat trots rum med utrymmen att umgås på och ännu en utemiljö att inreda. Här finns flertal luftiga sovrum och dubbla badrumsmiljöer, anpassat för att underlätta den annars hektiska vardagen.

Källaren på Rosenkällavägen 11 är ingen vanlig källare, här ligger ytterligare rum för umgänge och en imponerande relaxavdelning för de som söker efter lugnet. Jacuzzi, bastu, dubbla duschar och WC nyttjas gärna även de kallare dagarna om året som tillsammans med vinkällare och hobbyrum ger ett extra lyft.

Vinden är delvis inredd med vad som idag används som ateljé och möjligheterna finns att inreda även resterande del om den händiga önskar att skapa.

Trädgårdstomten är lummig och uppvuxen med stenmur längs vägen. Uppfart med grind, utebelysning, gräsmattor och fina växtligheter samt flertal uteplatser är något vi stöter på utomhus. Detta är ett representativt boende i centrala Nyköping med närhet till skolor, förskolor, matbutiker och bra kommunikationer vidare till Stockholm om så önskas.

Det är sällan ett hus med dessa unika förutsättningar kommer ut på marknaden, varmt välkomna!

Kontakta mäklaren för att boka privatvisning. Josefin Norelius, telefon: 070-920 71 08 eller via mail: [email protected]

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling