Peppingevägen 346

Peppinge, Ystads kommun Se på karta

11 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
348 m²
Tomtarea
1 722 m²
Byggår
1870
Driftkostnad
71 800 kr/år

Uppe på en höjd med fritt flödande åkermarker och fält så lång ögat kan nå, lyser de två byggnaderna upp. En gammal vindmölla från 1870 med rött torn, tätt sammanlänkad med ett vitputsat magasin från 1922 och en stilfull utemiljö á la medelhavet. Den sammanlagda boytan uppnår imponerande 348 kvm. Här infrias drömmar om landet och Österlen - med en tvist.

Många är de som är nyfikna på livet i en kvarn – få är de som får möjligheten att bo i en. Just denna har funnits i samma familjs ägo långt tillbaka i tiden och ärvdes av de nuvarande ägarna 2000. I samband med övertagandet påbörjades en spännande process att både inreda kvarnen och bygga ihop den med magasinsbyggnaden - och på så sätt skapa en bostad av två. För att säkerställa att alla ytor i kvarnen nyttjades optimalt tog de en arkitekt till hjälp som skapade platsbyggda lösningar. Samtidigt fick båda byggnaderna en omfattande renovering, både interiört och exteriört.

Själva kvarnen består av fyra våningar, varav det andra har en balkong som löper hela vägen runt och ger fantastiska ostörda vyer. Magasinet har två våningsplan som förenas med kvarnens första två. Tillsammans fördelar de entré, wc, duschrum, badrum, kök, matsal, allrum och sex sovrum. Kvarnens tredje plan består av ett stort sällskap och det fjärde av ett sjunde sovrum med wc. Möjlighet finns dessutom att inreda vindsplanet som nås via en spiraltrappa i sovrummet. Rummen har flera charmiga inslag från förr såsom spegeldörrar, djupa fönstersmygar, brädgolv, synliga bjälkar och listverk. Sommartid finns det många fina ytor att njuta av i skönt västerläge; ett stort trädäck med nergrävd pool, utekök och en pergola. I anslutning till köket finns ett njutbart orangeri med stora spröjsade glasväggar mot landskapet. En kringbyggd gräsmatta erbjuder gott om utrymme för spel och lek.

Fastigheten är idealiskt placerad, nära Österlens många godbitar. På bara ett par minuters bilfärd nås både sandstrand och Kåsebergas charmiga fiskeläge. En plats där det alltid finns något att göra.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad

Kontakta mäklaren

Amanda Andersson

Bjurfors Ystad
Mäklare Amanda  Andersson, Bjurfors Ystad
0701-64 67 20