Mårtensgatan 1 (Kustgatan)

Råå - Helsingborg, Helsingborgs kommun Se på karta

15 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
315 m²
Biarea
106 m²
Tomtarea
204 m²
Byggår
1904
Driftkostnad
57 500 kr/år

På första parkett med magnifik panoramautsikt över Öresund och Danmark ligger denna fastighet i 2,5 plan och källare, uppförd under början av förra sekelskiftet år 1904. Ursprungligen Kaptensvilla och under senare år tillbyggd med takkupor och använd som flerbostadshus med tre lägenheter (en på varje våningsplan) och som nu säljs som fastighet med möjligheter - möjlighet som rymlig enfamiljsvilla, flerbostadshus, generationsboende eller boende med egen verksamhet för att nämna något. Det är bara kreativiteten som sätter gränserna. Fastigheten har i år omklassats från hyreshus till villa, det går bra att åter bli hyreshus för den som vill. Det finns utvändigt hiss vilket krävs vid lägenhet på tredje våningen men funktionen behöver ses över. Det är även annat som behöver ses över i fastigheten, den behöver lite kärlek och omvårdnad men efter det blir det ett fantastiskt hem med bl a högt i tak med fina stuckturer, kakelugn, fiskbensmönstrade parkettgolv och underbar panoramautsikt för en eller flera familjer.

Flertalet villor på gamla fiskeläget Råå är små, nu finns möjlighet att bli ägare till en av de få stora och f d Kaptensvilla. Fastigheten ligger på hörntomt Kustvägen/Mårtensgatan och 4 m över havsnivån.

Det gamla pittoreska fiskeläget Råå ligger ca 15 minuter med bil från Helsingborgs centrum och det går bussar frekvent. Förutom närheten till strand och hav finns det i byn mysiga restauranger, caféer och trevliga små butiker. Stormarknad med bl a ICA Maxi, Systembolaget och Apotek finns strax utanför den äldre byn på Landskronavägen.

Läs mer hos mäklaren
Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Kontakta mäklaren

Catharina Grenestedt

Skeppsholmen Sotheby's International Realty
Mäklare Catharina Grenestedt, Skeppsholmen Sotheby's International Realty
070-820 12 10