Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Randersgatan 36, Tågaborg - Helsingborg, Helsingborgs kommun
Randersgatan 36, Tågaborg - Helsingborg, Helsingborgs kommun, bild 2
Randersgatan 36, Tågaborg - Helsingborg, Helsingborgs kommun, bild 3

Randersgatan 36

Villa
Tågaborg - Helsingborg, Helsingborgs kommun
Skeppsholmen Sotheby's International Realty
13 900 000 kr
196 + 85 m²
980 m² tomt

Med härliga, grönskande naturreservatet Pålsjö Skog som närmaste granne och i slutet av återvändsgata ligger denna totalrenoverade nationalromantiska charmiga villa anno 1913 på hörntomt. På den soliga tomten med äppleträd och många olika träd, buskar och blommor finns en inbjudande och lättskött pool med pooltak och det finns flera uteplatser. Vid regnväder eller för mys finns det ca 24 kvm stora orangeriet som har kamin att elda i vid kallare väderlek men orangeriet kan lika gärna användas för odling eller både ock. Det finns en friggebod för förvaring och det finns dubbelgarage med elladdare. Önskar man bada i saltvatten är det endast ca 350 m till stranden med bad i Öresund och till Centralstation och affärgågator är det mindre än 3 km. Charmig och totalrenoverad villa belägen granne med det natursköna Pålsjö Skog och bara en kort promenad från Öresunds vita stränder, den perfekta villan för att uppleva det bästa av både natur och bekvämlighet.

  • Premium
Drottninggatan 228, Norr - Helsingborg, Helsingborgs kommun
Drottninggatan 228, Norr - Helsingborg, Helsingborgs kommun, bild 2
Drottninggatan 228, Norr - Helsingborg, Helsingborgs kommun, bild 3

Drottninggatan 228

Lägenhet
Norr - Helsingborg, Helsingborgs kommun
Skeppsholmen Sotheby's International Realty
11 500 000 kr
252 m²
6 rum
45 635 kr/m²

Stor vacker sekelskiftesvåning på eget våningsplan med panoramautsikt över Öresund och Danmark i fin fastighet på första parkett mot havet. Våningen har stora sällskapsrum med 3,15 m till tak och två öppna spisar samt en kakelugn, samtliga fungerande. Sundsutsikten är fantastisk likväl från de stora fönstren som från den rymliga balkongen som från tomten. En del av tomten tillhör lägenheten, den egna tomten i soligt sydvästläge har både gräsmatta och stenbelagd uteplats och även ett eget lusthus. Resterande del av tomten är gemensam och gräsmattan framför huset har robotgräsklippare. En egen carport finns också, den rymmer två bilar och har förråd i sin förläning. På tomten finns också ett gemensamt cykelförråd. Gemensamt inne i fastigheten är två gästrum som kan nyttjas av besökande varav en med bastu samt gemensam tvättstuga är i källaren. I källaren har denna lägenhet två egna förråd varav ett är ca 12 kvm och det andra hela 33 kvm och båda med fönster, kanske ny ägare vill göra något kreativt av sitt största förråd om inte ytan behövs för lagring t ex hobbyrum. Här bor man granne med både havet med den frekventa båttrafiken och skogen på Landborgen med fågelkvitter och på andra sidan gatan finns stranden med sköna havsbad. Strandpromenaden går hela vägen in till stadskärnan, det är promenadavstånd till både affärer och centralstation (bussar finns också och går frekvent). Detta är en lägenhet som ägs som en del av en samägd fastighet vilket har många fördelar som mycket låg månadskostnad, det är inte en bostadsrätt. Kontakta mäklaren för mer information.

  • Premium
  • Äganderätt
Kronhamnsvägen 2, Hittarp - Helsingborg, Helsingborgs kommun
Kronhamnsvägen 2, Hittarp - Helsingborg, Helsingborgs kommun, bild 2
Kronhamnsvägen 2, Hittarp - Helsingborg, Helsingborgs kommun, bild 3

Kronhamnsvägen 2

Villa
Hittarp - Helsingborg, Helsingborgs kommun
Skeppsholmen Sotheby's International Realty
11 500 000 kr
176 + 106 m²
7 rum
944 m² tomt

Renoverad villa med nytt poolområde på solig hörntomt och med utespa samt nytt stort trädäck med utekök under tak. Här har det skett nyanläggning av hela tomten med gräsmatta och stenläggningar i år och med äldre fruktträd bevarade. Villan med sundsutsikt har ett lugnt läge och ligger ca 200 m från stranden och är ritad av arkitekt Ole Rönnow. Under åren 2020-2023 har villan med varsam hand renoverats och samtidigt har hänsyn tagits till dess många originaldetaljer från 60-talet. Nytillkommet har anpassats till tidsepoken som t ex i kök med bevarade oljade teakluckor. En bra familjevilla och med härligt ljusa sällskapsrum som t ex vardagsrum med fungerande öppen spis och kombinerad matplats med allrum med dubbla fönsterdörrar till trädäck och vidare till poolområdet och övriga tomten. Altanen under tak på ovanvåningen (ev möjlighet att bygga in för större boarea) nås både från vardagsrum och sovrum med utsikt över Öresund och Danmark. I övrigt finns bl a tre badrum (varav två nya som inte existerade tidigare) samt i källaren finns ”gillestuga”, förrådsrum och inte minst garage. Fastigheten är inte med i bevarandeprogrammet, önskas förändring till mer modernt utseende med t ex putsad vit fasad och glaspartier med skjutdörrar ska det inte innebära ett problem, dock är 60-tal det moderna nu. (Det krävs alltid bygglov vid förändring av fastighets fasadutseende). Området Hittarp är barnvänligt och det finns två bra skolor i grannområdet Laröd liksom livsmedelsaffär. Till Helsingborgs stadskärna tar det ca 10 minuter med bil och bussar går frekvent.

  • Premium
Sandgatan 2, Viken, Höganäs kommun
Sandgatan 2, Viken, Höganäs kommun, bild 2
Sandgatan 2, Viken, Höganäs kommun, bild 3

Sandgatan 2

Villa
Viken, Höganäs kommun
Skeppsholmen Sotheby's International Realty
10 000 000 kr
266 + 68 m²
9 rum
1 008 m² tomt

På andra raden från havet ligger denna rymliga villa som består av två byggnader som sitter samman med mellandel i bottenplan till ett integrerat boende med 6 sovrum, tre vardagsrum och fyra badrum förutom kök och Kitchenette alternativt boende med separat lägenhet om 3 rum med egen ingång för t ex uthyrning eller egen verksamhet. Villan ligger på hörntomt som är inhägnad med mur mot gator och det finns dubbelgarage och biluppställningsplats på garageinfart för två bilar samt laddare till elbil. Villan är byggd år 2002 med utsida med karaktär av herrgård och insidan blev påkostad med SieMatic kök och maskinell utrustning från Gaggenau samt kakel från Versace bl a.

  • Premium
Wachtmeisters väg 25, Laröd - Helsingborg, Helsingborgs kommun
Wachtmeisters väg 25, Laröd - Helsingborg, Helsingborgs kommun, bild 2
Wachtmeisters väg 25, Laröd - Helsingborg, Helsingborgs kommun, bild 3

Wachtmeisters väg 25

Villa
Laröd - Helsingborg, Helsingborgs kommun
Skeppsholmen Sotheby's International Realty
20 000 000 kr
212 + 58 m²
6 rum
1 080 m² tomt

Arkitekt Jörgen Michelsen har ritat denna läckra etage-villa, en 70-tals pärla belägen på Landborgskanten med härlig utsikt över Öresund och Danmark. På arkitektkontoret Arton samarbetade Jörgen Michelsen med världskända arkitekten Jörn Utzon (som ritade operahuset i Sydney). Det syns, det finns många likheter med den villa Jörn Utzon ritade och som ligger 4 hus längre bort på gatan i originalutförande 1968 (såldes för 38 mkr), som de utskjutande taken men framförallt insidan med Höganäsklinker på golv, vita tegelväggar, träpanaler i tak, vardagsrum utefter hela villans längd med stor öppen spis och de stora fönsterpartierna med sundsutsikt. Även denna villa är i det närmaste i original då den tidigare ägaren har värnat om att bevara det arkitekten skapat. Den tillbyggnad med kök och matplats som gjordes år 2002 är också ritad av Jörgen Michelsen för samma tidsenliga formspråk. Att villan bevaras vill även staden, den är rödklassad (=särskilt värdefull bebyggelse) i Bevarandeprogrammet för Laröd (gäller endast utsida, ej insida). Villan är i tre etage med halvtrappor emellan vilket ger härlig rymd och ljus mellan planen och den ligger högst upp på Landborgskanten i Laröd, på Wachtmeisters väg som är ”gräddhyllan” i Helsingborg och ca 40 m över havsnivån och tomten är ritad av landskapsarkitekt Stig Billing. Garage finns med plats för en bil och förvaring och på garageinfart finns två parkeringsplatser. Detta är en fastighet för arkitektur- och designmedvetna som vill bo lugnt och fridfullt på bästa läge och med härlig havsutsikt. Området Laröd Hittarp är barnvänligt och det finns två bra skolor (F-9) liksom förskolor och livsmedelsaffär. Till Helsingborgs stadskärna tar det ca 10 minuter med bil och bussar går frekvent.

  • Premium

Visar alla 5