Wachtmeisters väg 25

Laröd - Helsingborg, Helsingborgs kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
212 m²
Biarea
58 m²
Tomtarea
1 080 m²
Byggår
1976
Driftkostnad
76 900 kr/år

Arkitekt Jörgen Michelsen har ritat denna etage-villa, en 70-tals pärla belägen på Landborgskanten med härlig utsikt över Öresund och Danmark. På arkitektkontoret Arton samarbetade Jörgen Michelsen med världskända arkitekten Jörn Utzon (som ritade operahuset i Sydney). Det syns, det finns många likheter med den villa Jörn Utzon ritade och som ligger 4 hus längre bort på gatan och som nyligen såldes för 38 mkr i originalutförande 1968, som de utskjutande taken men framförallt insidan med Höganäsklinker på golv, vita tegelväggar, träpanaler i tak, vardagsrum utefter hela villans längd med stor öppen spis och de stora fönsterpartierna med sundsutsikt. Även denna villa är i det närmaste i original då den tidigare ägaren har värnat om att bevara det arkitekten skapat. Den tillbyggnad (med kök och matplats) som gjordes år 2002 är också ritat av Jörgen Michelsen för samma moderna formspråk. Att villan bevaras vill även staden, den är rödklassad (=särskilt värdefull bebyggelse) i Bevarandeprogrammet för Laröd (gäller utsida, ej insida). Villan är i tre etage med halvtrappor emellan vilket ger härlig rymd och ljus mellan planen och den ligger högst upp på Landborgskanten i Laröd (”gräddhyllan” i Helsingborg och ca 40 m över havsnivån) och tomten är ritad av landskapsarkitekt Stig Billing. Garage finns med plats för en bil och förvaring och på garageinfart finns två parkeringsplatser.

Detta är en fastighet för arkitektur- och designmedvetna som vill bo lugnt och fridfullt på bästa läge och med härlig havsutsikt.

Området Laröd Hittarp är barnvänligt och det finns två bra skolor (F-9) liksom förskolor och livsmedelsaffär. Till Helsingborgs stadskärna tar det ca 10 minuter med bil och bussar går frekvent.

Läs mer hos mäklaren
Skeppsholmen Sotheby's International Realty

Kontakta mäklaren

Catharina Grenestedt

Skeppsholmen Sotheby's International Realty
Mäklare Catharina Grenestedt, Skeppsholmen Sotheby's International Realty
070-820 12 10