Krigsstigen 2

Stocksund - Mörby, Danderyd Se på karta

21 500 000 kr

Visa bud
Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
267 m²
Biarea
40 m²
Tomtarea
1 399 m²
Byggår
1912
Driftkostnad
51 600 kr/år
Antal besök
15 364
Dagar på Hemnet
15

Med Kronoparkens omväxlande natur som närmaste granne ligger vår fina 10-tals-villa. Villan har de senaste åren genomgripande renoverats och byggts till och är i mycket gott skick. Man har vid arbetet varit mån om att bevara husets ursprungliga karaktär och slutresultatet är en underbar familjevilla som rymmer fem barn och en hund. (Se bifogad renoveringsbeskrivning). Entréplan med sällskapsrum i fil, öppen spis och fina originaldetaljer, såsom inbyggda bokhyllor, elementskydd och vackra parkettgolv. Stort och rymligt Kvänumkök med plats för minst åtta sittande matgäster och utgång till stor altan i söder. Mellanplanet består av fyra sovrum, varav ett av master bedroom-karaktär med dressing room och badrum en suite. På vindsvåningen finns ytterligare två sovrum samt ett allrum. Totalt tre helkaklade, fina badrum på de båda övre våningsplanen. I källarvåningen finns en fin relaxavdelning med bubbelbadkar, dusch och bastu. Här finns även vinkällare, tvättstuga och plats för gymutrustning. Bergvärme.

Området kring Krigsstigen är homogent med en nästintill samtidig bebyggelse från det tidiga förra sekelskiftet. Precis som för de flesta av villorna i närområdet har man följsamt låtit typografin bestämma husets placering på tomten. Huset skyddas av frodig växtlighet och ut mot gatorna finns uppvuxna häckar. På tomten finns rikligt med fruktträd, syren och schersmin. Husgrunden är tidstypiskt av natursten och fasaden beklädd med locklistpanel. Via grusade gångar kantade av granit når man husets huvudentré på den norra gaveln.

Läget på Krigsstigen är både lantligt och centralt, tack vare de goda kommunikationerna. Gångavstånd till Roslagsbanans station Mörby (där alla tåg stannar) som tar Dig till stan på 8 min. Även gångavstånd till t-banan vid Danderyds sjukhus som tar Dig till Centralen på 12 min. Väljer man att cykla är det bara 6,5 km till Stureplan. Även skola och förskolor ligger på kort promenadavstånd. Närheten till mataffär liksom till Djursholms Torg med dess stora utbud av restauranger, caféer och butiker är uppskattat. Natursköna promenadstråk finns längs Värtan och det är cykelavstånd till fina utflyktsmål såsom Ulriksdals Slottsträdgårdar och Hagaparken.

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Danderyd