Gröntuv 127

Gagnef, Gagnef Se på karta

495 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
120 m²
Tomtarea
2 567 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1900
Driftkostnad
4 218 kr/år

På denna gård i den pittoreska byn Gröntuv bodde gårdfarihandlare Back Olle fram till sin död i slutet av 50-talet. Att byggnaden varit i stort sett obebodd sedan dess minner inte minst det kvarvarande lösöret om. Här finns rester av de tygprover som såldes till byns fruar och fröknar, användarmanualer för symaskiner vars agentur innehades av samme Olle och inte minst tidskrifter, sockerpaket och motbokshäften daterade från det förra sekelskiftet fram till decenniets mitt. Här finns också mängder av väggkrokar, hatthyllor och originalbeslag kvar liksom fönster med vackert handblåst glas.

Fastighetens areal uppgår till 2567 kvm och är bebyggd med två timmerbyggnader, varav det ena utgör det senare bostadshuset och det andra det ursprungliga bostadshuset i gråtimmer. De båda byggnaderna ligger i vinkel till varandra på den stora tomten, inramade av stora träd, syrenbuskar, krusbärsbuskar, gamla sorters rosor och andra unika växter. Den gamla grindstolpen i granit finns kvar.
Framför husen breder det vackra åkerlandskapet ut sig mot andra sidan av byn och älven, med mängder av annan vacker gårdsbebyggelse som närmaste omgivning.
Fastigheten är i stort behov av renovering och lämpar sig särskilt väl för dig som är genuint intresserad av byggnadsvård.

Anslutningsavgift för kommunalt vatten och kommunalt avlopp är betald, faktiskt anslutning saknas.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Gagnef