Stubbeledsgatan 16

Kungsladugård, Göteborgs kommun Se på karta

13 495 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
13 rum
Boarea
322,2 m²
Biarea
128,2 m²
Tomtarea
690,8 m²
Byggår
1936
Driftkostnad
40 600 kr/år

Välkomna till underbara myllrande Kungsladugård! En mysig stadsdel som kännetecknas av grönskande alléer, fina villor och vackra landshövdingehus, småbutiker, trevliga uteserveringar, härliga caféer och fantastiska restauranger. På Majornadagen fylls trottoarerna av spännande loppisstånd, foodtrucks och glada människor och till vardags utgör Plaskis och Gröna vallen samlingsplatser för leksugna barn. Här bor ni också med direkt närhet till fina promenadstråk längs med vattnet vid Röda sten, Svaleboskogen och mysiga Slottsskogen.

Detta hus består i dagsläget av två lägenheter (varav en med vindsdel) och har stor uthyrningspotential. Läget är fantastiskt och i de mysiga lägenheterna finns detaljer som minner om byggtiden såsom serveringsskåp, generös takhöjd och fiskbensparkett. Planlösningarna är nästintill intakta även om huset byggts ut och renoverats. I källaren finns, utöver gemensam tvättstuga och garage, även rum med övernattningsmöjlighet och ett badrum.

I dagsläget är inkomsterna från två uthyrda lägenheter över 30 000 kr/mån.

Gällande husets historik så uppfördes det 1936 och bestod då av två lägenheter - båda med en hall i mitten från vilket samtliga rum nåddes. Detta var vardagsrum, matsal, sovrum, kök med serveringsrum och jungfrukammare samt badrum och gott om platsbyggd förvaring. I den gemensamma källaren fanns tvättstuga, två matkällare, pannrum och garage och vinden var oinredd förvaring. Stubbeledsgatan uppkallades efter krogen Stubbeledet som tidigare låg i området (källa: Göteborgs Gatunamn).

Här bor ni med gångavstånd till Slottsskogens motionsslingor och utegym. Under årets varmare månader är det dessutom ofta bagageloppis på den stora grusade planen vid Slottsskogen - en trevlig liten folkfest. En liten bit bort går flertalet spårvagnar som lätt tar er in till citykärnan och eller ut till Saltholmens klippor för sköna bad

Välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Aras Ali

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Mäklare Aras Ali, Erik Olsson Fastighetsförmedling
070-526 91 99