Villagatan 5

Enögla, Enköpings kommun Se på karta

5 400 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
143 m²
Biarea
103 m²
Tomtarea
782,5 m²
Byggår
1947

Söker du en trevlig och rymlig villa med närhet till centrum? Då är detta för dig!

I denna hemtrevliga villa byggd 1947 med en fantastiskt härlig trädgård är det bara att flytta in i. När dörren öppnas möts du av en trevlig hall med ingång till det stora öppna vardagsrummet. Här har du vacker stavparkett, braskamin och utgång till det inglasade uterummet där du har sikt över den välskötta trädgården med äppelträd och blommor. Vardagsrummet erbjuder en öppen planlösning mellan matrum och kök. Även matrummet har fin stavparkett, här finns gott om rum för härliga middagar med familj och vänner. Middagen kan tillagas i det vackra köket med luckor av ek där du finner allt ett praktiskt kök behöver såsom induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, spisfläkt, fullstor kyl och frys och en ugn med självrengöring. Vidare finner du ett badrum som totalrenoverades 2013 med stilrena materialval utrustad med wc. dusch, kommod samt spegelskåp. Längst in finns ett kontor med en inbyggd garderob där du har gott om plats för förvaring. Ytterligare ett trevligt badrum renoverat 2017 med stilrena materialval finner du här, utrustat med wc, dusch, spegelskåp och kommod. I ett av sovrummen har du heltäckningsmatta samt en panelvägg, trivsammare än så blir det bara inte. Det andra sovrummet har utgång till uteplats där du även där kan ta del av den mysiga synen över trädgården, i detta stora sovrum erbjuds garderober med goda förvaringsmöjligheter. Här kan du släppa oro för brist på förvaringsmöjligheter då du rummet intill har en klädkammare med garderober. Klädkammaren kan dessutom göras om till ytterligare ett sovrum om så önskas.

Nedför trappan till källarplan har du först hall med massvis av utrymme för förvaring och en utgång till garageuppfarten på bostadens framsida. Nere på källarplan finns en stor snickarbod med gott om plats för det du vill förvara, en sann dröm för den händige. Utöver snickarboden finner du två förråd, villan har genomgående gott om förvaringsmöjligheter. Här nere hittar du dessutom tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, ho och en mangel som är utmärkt om krispiga lakan önskas. Allrum med ingång till bastu finner du även på detta plan, perfekt att avsluta dagen i bastun med en god dryck i handen. Längst in på källarplan finner du en matkällare där du kan förvara samtliga viner och champagner.

Det finns två garage. Vid huset finner du ett fristående garage med högportar där du har plats för husvagn, husbil eller båt. Den högra delen tillhör bostaden. Det är en uppmurad vägg mellan garagen. Det är gott om utrymme. Här kan även tänkas att man gör en uthyrningsdel. Endast fantasin stoppar! Förråd på baksidan i anslutning till garaget om ca 6 kvm för trädgårdsredskap.
Garage i källarplan är varmgarage.

Utöver detta fantastiska hus på Villagatan 5 har du en tillhörande trädgård med vinrankor, citroner, äppelträd och alla möjliga olika växter. Mitt i trädgården finner du ett stort äppelträd där du kan sitta och njuta i skuggan under trädets grenar. I rabatten har du självbevattning vilket underlättar trädgårdsskötseln. Om du önskar att sitta utomhus har du utöver det inglasade uterummet en altan med rum för matplats där man kan umgås. Här är sommaren som allra bäst! Villan ligger centralt med ungefär 7 minuters promenad till centrum och ca 12 minuters gångväg till resecentrum. Här bor du både centralt och trevligt!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Enköping

Kontakta mäklaren

Jonas Ackelman

Svensk Fastighetsförmedling Enköping
Mäklare Jonas Ackelman, Svensk Fastighetsförmedling Enköping
+46706999897

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.