Stallbacken 3 A och B "Annas länga"

Särön, Kungsbacka Se på karta

5 500 000 kr

5 995 000 kr -8%
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
159 m²
Tomtarea
1 542 m²
Balkong
Ja
Byggår
1850
Driftkostnad
25 882 kr/år

Vacker villabyggnad som idag innehåller två lägenheter samt ett stort utrymme som är under renovering/ombyggnation. Huset kan således användas fån allt från enfamiljshus för den som föredrar det, till tre lägenheter. Nytt tack, bergvärme och nya fönster i gammal stil är under montering. (medföljer) Även fasaden är renoverad. Välkomna att skapa ert eget drömboende på pittoreska Stallbacken på Särön.

Beläget i unik kulturmiljö på helt ljuvliga Stallbacken på Särön, finns nu chansen att förvärva en av Särös äldsta byggnader, nämligen "Annas länga", huset som en gång i tiden, under badortsepoken, fungerade som bostadshus för personalen på säteriet, bibliotek för badgästerna, och senare även som sko- och sadelmakarverkstad.

"Anderstorp" eller "Annas länga" kommer från Anna Lindberg som hade sin affär i en av bodarna intill, kallat "Annas Schapp". Anna lär ha bott i den norra änden av huset.

Byggnaden har tidigare använts som hyresfastighet och är just nu under ombyggnation och är i behov av färdigställande. Dock har en hel del redan gjorts, såsom att huset har byggts till på ena långsidan och fått nyrenoverad fasad, bergvärme har installerats och gjutning av betongplatta med vattenburen golvvärme är klar i den nya delen av huset. Nytt, isolerat yttertak samt nya vackra fönster, altandörrar och ytterdörrar har beställts (dock ej monterats än) mm. Dock återstår mycket före hela huset är färdigt att användas, så för den rätte köparen kan det bli ett drömprojekt.
Byggnaden har under senare år varit uppdelad i två bostäder, men kan även byggas om till en enfamiljsvilla.

Tomten är väl tilltagen, hela 1542 kvm, med plats för en större uteplats som med utsikt ut mot viken och Lysholmen, samt parkeringsplats.

Här bor ni en kort promenad från salta havsbad, Särö Hus och bedövande vackra omgivningar. Golf, tennis och vacker kulturmiljö har ni alldeles inpå knuten.

Ett sällsynt tillfälle för den med känsla, intresse och kunskap för äldre byggnader med mycket själ. Välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Göteborg - Väster