Östra Räknäsvägen 4

Aspvik, Värmdö kommun Se på karta

8 995 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
172 m²
Biarea
30 m²
Tomtarea
3 460 m²
Byggår
2005

Nu finns möjligheten för er som drömmer om ett nytt hus i ett sjönära läge! Här är ett projekt som kommit en bra bit på vägen. Huset är under uppbyggnad och det är upp till nästa ägare att ta vid och färdigställa byggprojektet som påbörjades 2005. Huset är ritat av den välkända arkitekten Ants Endre och byggt av Willa Nordic och har en klassisk skärgårdskaraktär som går i linje med området och den ljuvliga tomten. Tomten som är på hela 3460 kvm består av mängder av fruktträd, pampiga ekar, uppvuxna grönskande häckar, doftande syrener, rhododendron och vackra bergsknallar. Här finns också en platå med flaggstång och ett växthus. Det är upp till nästa ägare att bestämma planen för hur huset ska vara disponerat invändigt eftersom det idag endast är en huskropp. Hela huset är idag grundmålat och isolerat, innerväggar är uppsatta på nedre plan och rör för eldragning finns på plats. Golvet är isolerat och har golvspånskivor över. Huset är förberett för FTX-system och FTX-ventilation. Förkortningen FTX står för från- och tilluftssystem med värmeväxlare. Det är ett mekaniskt system som rekommenderas eftersom det erbjuder en förstklassig ventilation med god värmeekonomi och låga underhållskostnader.
Mängder av byggmaterial såsom invändig trappa, el material, fönsterbrädor, spånskivor, gipsskivor, isolering, aggregatet för ventilationssystem mm. ligger inne i huskroppen och ingår i fastighetsköpet. Kommunalt VA (inkopplat från områdets vattenförening) är framdraget till tomtgränsen och behöver grävas in i huset och måste kompletteras med vattenmätare. Konstruktionen är förberedd för eldstäder både på nedre och övre plan.

Nuvarande ägare sökte bygglov 2004 som förföll 5 år senare eftersom inte huset färdigställdes. Sedan dess har projektet stannat av. Nya ägare har möjlighet att överta byggherre ansvaret från nuvarande ägare och ta vid dokumentationen och kontrollplanerna för att färdigställa projektet och få ett slutligt godkännande från kommunen. Regelbunden besiktning har gjorts av nyligen av Anticimex, se besiktningsprotokoll under "Dokument och länkar". Huset har under vintertid varit uppvärmt med byggfläktar.

På tomten finns också ett ytterligare hus på ca. 30 kvm byggt 1925 som är tilläggsisolerat och har nya 3-glas fönster. Det charmiga lilla huset på tomten rymmer en inglasad hall, ett mindre enklare kök samt ett sovrum. Här finns möjlighet att sätta in braskamin och vedspis som kopplas till de befintliga rökkanalerna och skorstenen. Det lilla huset värms idag upp med direktverkande el.

Aspvik ligger vackert i Stockholms skärgård men är ändå centralt med ca. 25 min bilväg in till Slussen.
Här finns gott om badmöjligheter, båtplatser och vackra omgivningar. Aspvik är en riktig sommaridyll med äng för stora gemensamma midsommarfiranden och lekplats för barnen. I fastigheten finns ett inskrivet servitut som ger förtur till båtplats. Bussar avgår regelbundet till Gustavsbergs Centrum där man sedan byter buss för att ta sig vidare till Slussen. Bussar från Gustavsbergs Centrum avgår var 10:e minut.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö

Kontakta mäklaren

Victoria Knaller

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
Mäklare Victoria Knaller, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
072-50 33 239