Slammarp 9

Ingatorp, Eksjö Se på karta

495 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Tomtarea
3 650 m²
Driftkostnad
6 650 kr/år
Antal besök
11 476
Dagar på Hemnet
17

OBS: Notera att det idag saknas V/A på fastigheten.

Har ni länge drömt och letat efter ett torp i idylliskt miljö där närmsta granne är naturen runt hörnet? Ja, då har ni hittat rätt!

Välkommen till Slammarp 9, troligtvis byggt i slutet av 1800 -talet och beläget på Höglandet i de djupa Småländska skogarna ca 3 mil utanför Eksjö och 5 km ovanför det mindre men vackra samhället Ingatorp. Här har ni ett mysigt torp/fritidshus i idylliska och lugna omgivningar, ett torp som erbjuder trevlig planlösning och gedigna ytskikt där ägarna har varit väldigt noga med att bevara den gamla charmen och använda tidstypiska material och färger vid renoveringarna. Boendehuset har både en köksingång samt en veranda/farstukvist med vackra träsniderier i original. Köket är utrustat med charmig och elegant vedspis samt moderna vitvaror såsom pentry/elspis m.m. Från köket når man köksentrén men även storstugan med stora sällskapsytor, rejäla trätiljor och vacker kakelugn/kamin. Via trappan, där man nästan känner tidigare ägares fotsteg och historia tar man sig till ovanvåningen. Här erbjuds ytterligare utrymme såsom två sovrum där det ena har plats för både dubbelsäng och förvaring. Hela huset präglas av fina trägolv, speglade trädörrar och tidstypiska sekelskiftesdetaljer.

Till huset hör en stor och rogivande natur- och trädgårdstomt om 3650 kvm med möjlighet till både planteringar, växter, odlingar samt lek och spring för de mindre barnen. På tomten finns även två ytterligare komplementbyggnader, en snickeboa samt en tidigare smedja (idag garage/förråd). Att byggnaderna varit sporadiskt använda under ett flertal år minner inte minst det kvarvarande lösöret om. Här finns rester av alla de slag av redskap som används i både smedja och snickeri, användarmanualer, tidskrifter, väggkrokar, hatthyllor, originalbeslag liksom fönster med vackert handblåst glas. Det mesta kan man hänföra från det förra sekelskiftet fram till decenniets mitt. Självklart finner ni även den obligatoriska svinstian samt utedasset kvar på tomten.

Allt detta erbjuds med ett naturnära och familjevänligt läge med knappt någon förbipasserande trafik och med närhet till skog och vackra strövområden. I närheten finns många omtyckta sjöar, där de största är Solgen och Mycklaflon som erbjuder både bra fiskevatten, fina badplatser och orörd natur. Närmaste större städer är Eksjö och Mariannelund och de når man resandes med bil på ca 10 -20 min.

Välkommen till en idyll, välkommen på visning!

KURIOSA
I Ingatorp finns Ingatorps kyrka med Tiondeboden på kyrkogården från cirka 1229. Tiondeboden är därmed Sveriges näst äldsta träbyggnad och den äldsta profana träbyggnaden i landet.
I Ingatorp finns ett lantbruksmuseum där man visar de maskiner som den småländska bonden använde innan traktorn kom. I museet finns även en unik samling tändkulemotorer och stenbryningsmaskiner. Varje år arrangeras två marknader på torget i Ingatorp. Albert Engström har beskrivet marknaden i sin berättelse "Ett marknadsminne".
I Ingatorp finns en restaurang, sportbar, pub, café, guesthouse och ett äldreboende. Där finns även slalombacken Valbacken med fyra nedfarter. På Valbackens topp ligger ett sommaröppet café med utsikt över samhället, kallat Toppstugan.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Eksjö

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.