Österlenvägen 509

Löderup, Ystad Karta & restider

1 000 000 kr
Villaicon_villa_inactive

Omkring Valleberga kyrka ligger den lilla byn som en pärla i odlingslandskapet. Här finns de perfekta förutsättningarna att finna ro i ett riktigt sommarparadis.

Kyrkan, med anor från 1100-talet, vittnar om att detta är verklig kulturbygd och från Valleberga kyrkby invid Österlenvägen löper sedan Peppingevägen ned genom den mjukt kuperade odlingsbygden hela vägen ned till Kåseberga. Blott ett stenkast från kyrkan ligger detta byhus med ursprung från 1800-talet. Läget erbjuder bra kommunikationer med närhet till staden och havet men är samtidigt beläget i en genuin kulturmiljö. En underbar tillflyktsort undan stressig stadsmiljö; en egen oas med fin atmosfär.

Det charmiga lilla 1800-talshuset har i modern tid endast använts som fritidsboende men skulle efter renovering även kunna nyttjas året runt. Här finns kommunalt vatten och avlopp, en modern luftvärmepump samt en fin vedkamin. För den som har lust finns även möjligheter att utöka boarean genom att inreda vindsplanet.

Husets entréplan är disponerat med vardagsrum, kök med matplats och två sovrum, ett mindre och ett riktigt stort. Alla rum utom köket har vackra gamla plankgolv. Badrummet har våtrumsmatta och rymmer wc, tvättställ och dusch. I köket finns spis, ugn, kyl/frys, diskbänk och skafferi. Köket rymmer även en liten matplats och har en egen köksentré. På baksidan finns det gamla brygghuset, att använda som tvättstuga, förråd och verkstad.

Större delen av vinden är f.n. oinredd men isolering har påbörjats. Vindsplanet har fönster i gavlarna och här finns mycket goda förutsättningar att inreda hela vindsplanet för upp till fyra ytterligare rum.

Trädgårdstomten är av en lätthanterlig storlek och har gräsmatta, fruktträd, grusgång och planteringar samt är omgärdad av staket; perfekt för dig med barn eller hund.

Du är välkommen att kontakta oss för mer information och visning!

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
96 m²
Biarea
89 m²
Tomtarea
477 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
8 221 kr/år
Byggår
1800-tal
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Österlenvägen 509 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 000 000 kr
Driftkostnad
8 221 kr/år

Statistik

31 674
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 71 dagar sedan, den 9 juni 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips