Vall Bryungs 152

Vall, Gotlands kommun Se på karta

1 400 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
120 m²
Tomtarea
3 700 m²
Driftkostnad
20 860 kr/år

Välkomna till denna charmiga och välhållna kalkstensbyggnad som på 1920-talet byggdes om från bostad till kapell av Saronförsamlingen i Vall. Denna underbara fastighet är lätt att bygg tekniskt återställa till bostad och är perfekt för den som söker en unik och historisk plats att kalla hem. Husets läge är svårt att överträffa med dess lugna läge och den vackra lilla dammen på grannfastigheten. Koppla av, lyssna på fåglarna och ta en promenad i den grönskande trädgården.

Huvudbyggnaden med sina vackra djupa fönsternischer erbjuder stora utrymmen med högt i tak och vackra detaljer. Det inrymmer kök, matsal, wc-rum och den stora härliga samlingslokalen som är öppen upp i nock. Köket är utrustat med spis, kyl/frys och diskho. På övre plan finns ett boende med kök och allrum.

Den fina kalkstensbyggnaden som ligger invid kapellet tros ha varit ett gammalt brygghus. Nu kallas den flygeln och i denna finns ett stort rum, förvaringsutrymmen och en öppen spis som behöver besiktas.

Fastigheten är belägen i en naturskön omgivning och det är bara 15 minuter från Visbys bekvämligheter.

Om du vill skapa dig ett charmigt hem i en lugn och vacker miljö, är detta perfekt för dig. Kom och upplev en unik kombination av gammalt och nytt i Vall.

Viktig info om du vill återställa byggnaden till bostad:
Se info både från Boman Restaurering och Region Gotland i bifogade länkar under fliken Bostadsfakta.
"Då byggnaden idag är klassad som en frikyrka så gäller varsamhetskravet där ändringar av en byggnad enligt plan- och bygglagen (PBL) alltid måste utföras varsamt."
"Det kommer troligen att krävas en antikvarisk förundersökning, mer information om detta kommer sökande att få först när en ansökan om ändrad användning skickas in."
"Då fastigheten ligger utom plan och så pass nära vägen kommer även trafikverket att få yttra sig i ett remissvar, dom kommer med största sannolikhet kräva in en bullerutredning pga placeringen så nära vägen."

OBS! Fastigheten säljs med friskrivning.
Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen godtar fastighetens skick och avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Gotland

Kontakta mäklaren

Peter Tumegård

Bjurfors Gotland
Mäklare Peter Tumegård, Bjurfors Gotland
070-521 32 10