Västergatan 11

Centralt Ryd, Tingsryds kommun Se på karta

895 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
118 m²
Tomtarea
889 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1987
Driftkostnad
48 554 kr/år

En oas centralt i Ryd med underbar trädgård!
Enplansvilla med fin ombonad trädgårdstomt på centralt läge. Omgiven av häck ger den en härlig avskild oas att komma hem till. Uterum i söderläge. Trädgården har damm, många blommor, fruktträd och odlingsland. Garage och förråd. Bostaden har både allrum och finrum så man kan göra om till ett sovrum till om man behöver.

Fastigheten säljs med friskrivning.

Avstånd till:
Service ca 400 m
Skog ca 300 m
Sjö ca 550 m
Kommunikationer ca 250 m

AVSTÅND från Ryd: Tingsryd ca 23 km. Karlshamn ca 35 km. Olofström ca 25 km. Växjö ca 60 km. Ronneby/Kallinge flygplats ca 70 km.

RYD är en mindre ort med ca 1 400 invånare. Orten är omgiven av fantastisk natur och det är alltid nära till en sjö. I utkanten finns lilla men välbesökta badplatsen vid Kuppersjön. Mörrumsån som passerar Ryd öppnas upp till sjön Hönshyltefjorden. Här kan man alltid njuta av härligt sjöliv med båtturer, bad, skridskor, fiske... Naturen runtomkring är blandad med hagmark, betande djur, gran- och lövskog.
I Ryd finns ett bra utbud av service. Juvelens förskola ligger vid Trojaskolan F-6. Idekulla skola 7-9 ligger i gamla Järnvägshotellet. Det finns en välsorterad Ica-butik, flera små specialinriktade butiker, bilservice, frisersalonger, restauranger och pizzerior. Sparbanken Eken, apotek och bibliotek, tandläkare, vårdcentral och äldreomsorg inkl boende på Solängen.

Ryd har god sammanhållning. Här finns ett stort engagemang i arbetet att hålla byn levande genom föreningar och årliga arrangemang.

Sevärdheter bl a Kyrkö Mosse Bilkyrkogård, Hembygdsstugor, Skvaltkvarnen i Siggamåla och Blidingsholmsbron.
Camping och Bed n Breakfast i Norraryd.

Läs gärna mer om Ryd på Tingsryds Kommuns hemsida: www.tingsryd.se samt www.visittingsryd.se

Läs mer hos mäklaren
Leva Lantliv

Kontakta mäklaren

Paula Svensson

Leva Lantliv
Mäklare Paula Svensson, Leva Lantliv
+46709659070