Larsa väg 7A

Glommen, Falkenbergs kommun Se på karta

4 275 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
80 m²
Tomtarea
1 125 m²
Byggår
1920
Driftkostnad
22 252 kr/år

Välkommen till detta mysiga hus "Emmes Karls" med ett extra hus "Fiskarstugan" beläget på 1.125 kvm stor, friköpt tomt med bra byggrätt (se ytterligare info under rubriken "Dokument & länkar" nedan), i den eftertraktade gamla delen av den pittoreska fiskebyn Glommen. En gång i tiden runt 1928 flyttat hit från Sörse. Citat från Glommenboken: "Här, innanför Store Johan bodde en gång hamnkapten Emmes Karl med sin Ester. Av namnet förstår man att Karl är en av Emma Larsdotters söner. Han och hans fru Ester har en son i skolåldern, Tage." De bodde permanent här fram till i början av 80-talet när Karl gick bort och Ester flyttade till hemmet. Nuvarande ägare har tagit väl om huset de sista nästan 50 åren. Då trivs man. De hyrde först den röda stugan och fick sedan chansen att köpa fastigheten 1985.

Här bor du med närhet till strand och salta bad, med fina promenadstråk och vackra vyer samt närhet ner till Glommens hamn för dig som älskar båtlivet. Invändigt är det välbevarat och detaljerna från förr är många. Mycket charm. Huset har en praktisk planlösning med stora sällskapsytor. På entréplan har du ett kök, wc, sovrum samt ett stort vardagsrum med ett vackert trägolv och tillgång till ett altandäck där du kan njuta av solen stora delar av dagen. Övre plan bjuder på två större sovrum med gott om plats och praktiskt förvaring även här vackra trägolv och fräscha ytskikt.

På tomten finns även "Fiskarstugan" uppförd. Här finns duschrum med tvättmaskin, separat toalett, enkelt kök, matplats och sovrum
.
Tomten bjuder på en stor välskött trädgård för barnens spring och lek och sena grillkvällar på altandäcket. I området finns restauranger, livsmedelsbutik, vårdcentral, den nyligen utbyggda F-6 Långavekaskolan, förskola, helt nybyggd idrottshall och cykelbana in till Falkenberg. Ner till havslinjen går du på 1 minut... Havet är aldrig långt borta i det charmiga och genuina fiskeläget Glommen, beläget mellan Falkenberg och Varberg. Här är salta vindar och havets brus alltid närvarande! Glommen är en pärla för den som gillar sol, bad och rekreation. Här kan du bo året om och njuta av årstidernas växlingar, stillheten på vintern och livet och rörelsen under sommarmånaderna. Den här chansen vill du inte missa.
Varmt välkommen på visning.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Falkenberg

Kontakta mäklaren

Ewa Carlsson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Falkenberg
Mäklare Ewa Carlsson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Falkenberg
0721-411728